Съкращения в Tesla, освобождават 7% от служителите

Компанията изтегля обратно 14 000 проблемни автомобила
19 яну 2019 21:23, Екип на Automedia.bg
34
Съкращения в Tesla, освобождават 7% от служителите
Снимкa: Reuters, архив

Американският производител на електромобили Tesla обяви, че планира да съкрати 7% от работната си сила, което означава намаляване на щата с няколко хиляди човека, като в същото време увеличаването на производството на Model 3 трябва да продължи. Мерките са част от кампанията на Tesla за намаляване на разходите и реализирането на печалба за по-дълъг срок от време. След тази новина акциите на Tesla паднаха с 4,1 процента до 333 долара.

„Tesla ще трябва да направи тези съкращения докато увеличава производството на Model 3, предстоят и много инженерни и производствени подобрения в следващите месеци”, се казва в мейл на Мъск до служителите на компанията, публикуван от Tesla.

Съкращенията ще засегнат 7% от наетите на пълен работен ден, а отделно от това компанията планира да задържи само най-важните работници, които са на непълен работен ден.

Мъск обяви, че Tesla има шанс да запише четвърто поредно тримесечие, в което работи на печалба, но тя ще е по-малка в сравнение с предишните три месеца.

В същото време Tesla вика в сервизите в Китай над 14 000 електромобила Model S, като проблемът е във въздушните възглавници, дело на Takata. Сервизната акция е част от кампанията на автомобилната индустрия в световен мащаб, обхванала около 37 милиона коли за смяна на дефектни въздушни възглавници на японската марка. От Tesla уточниха, че дефектните въздушни възглавници са инсталирани на по-старите екземпляри Model S и акцията не засега по-новите електромобили от този модел, както и Model X и най-новия Model 3.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*Напих
16
0
 
1
 
! Отговори
Vg преди 5 години
Щях да напиша нещо много умно по темата, но се напи... ***
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво стана с нашия човек в Space X, за който се убиха да ни рекламират в каква велика компания работи, Орлин Велев се казваше май...
14
17
 
10
 
! Отговори
Бургас преди 5 години
Гадни електрички,искат да заместят ДВГ-то ама няма да стане въобще не може да се класират! Скоро ще ги закрият което е правилно ха ха долу електрическите тостери!!!
13
20
 
7
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 5 години
Съветския президент Путин е определил 10 милиона долара награда за скалпа на Елон Мъск. Съсипа бизнеса на Роскосмос като същевременно започна и революцията на електроавтомобилите. Пази се Елон, това са много пари алкашите няма да ти простят.
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Мъск всичко е в бъдеще време, вечно нещо ще стане, ама все не става
11
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2018 Илон Мъск 21 успешни орбитални полетавелика Русия 20 полета 19 успешни.До космическата станция Спейсх почват тази година да пращат хора така че скоро руснаците само техни си неща ще пращат в космоса на супер висока цена с цялото крадене в Роскосмос а целия бизнес го заграбва батко ти Илон който основава компанията през 2002 със 67 човека и мариачи банда. Както се казва само в Америка. Айде сипи си един Боярищник
10
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как реши че погребва космическата индустрия на Русия ?!?Той ли качва хора до МКС (Ако знаеш какво е това)
9
8
 
19
 
! Отговори
V преди 5 години
Електромобилите ще променят света .Но друг вид .А тия сегашните въобще няма да бъдат карани от българи .Българина кара кола която преди това някой немец е тествал поне 15 години :)) За да е сигурен че всичко е ОК ;)Това поколение електромобили не може да преживее толкова години ;)
8
5
 
18
 
! Отговори
До Тед преди 5 години
Пиле, електромобилите са връстници на тези с ДВГ, но са по-неефективни от тях. Плюс това компанни като"Тойота" произвеждат масово електромобили и хибриди преди да я има "Тесла".
7
5
 
6
 
! Отговори
До Тед преди 5 години
Абе ти къде си тръгнал да учиш експертите тука. Те с ракети стават и си лягат с квантови компоти
6
18
 
12
 
! Отговори
Ted преди 5 години
Хейтвайте колкото искате, но е факт че без Мъск никой нямаше да прави електромобили. Преди да предвиждате бъдещето на компанията, колко от вас са успявали да направят това, което Мъск направи? Тесла явно почва да си оптимизира разходите и това може да означава, че почва да изплува. Съкръщението на хора в повечето случаи означава преструктуриране, а не фалит. Това всъщност е много положителен ход.
5
11
 
25
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Това беше с Теслата. След не повече и година са напълно под водата. Човек като погледни колко агресивно излизат немските производители с ел.автомобили през следващата година Теслата нямат никакъв шанс. Остават история...
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не умре кравата, точно като я научи да не яде!
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въх що така брелъсна голия на големия мастор дето праща автомобили в космосато на земята се неможе оправи- ама нали има балами да купуват акции който изгорял изгорял продължаваме напред
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кой ще копа тунелите сега?
1
2
 
6
 
! Отговори
дедо Дрелко преди 5 години
От коя страна се делка по удобно от лявата или дясна!