Кросоувърът на Maybach ще струва над $200 000

Производството стартира догодина в завода на Mercedes в САЩ
18 мар 2019 21:02, Красимир Ангелов
10
Кросоувърът на Maybach ще струва над $200 000
Снимкa: Mercedes

Концернът Daimler ще пусне на пазара луксозен кросоувър под марката Mercedes-Maybach, който ще се сглобява само в завода на компанията в Алабама (САЩ).

Премиерата на всъдехода ще бъде още през тази година, а производството му ще стартира в началото на 2020 г. Стартовата цена на модела, който ще се казва Mercedes-Maybach GLS, ще бъде не по-малко от 200 000 долара. Под капака на автомобила ще бъде поставен V8 двигател с мощност 560 к.с.

"Започваме да разширяваме цялата моделна гама на Mercedes-Maybach, но в нея ще попаднат само специални автомобили от висок клас. Няма как някога да се появи Mercedes-Maybach A-Class", коментира генералният директор на Mercedes-Benz USA Дитмар Екслер.

Това означава, че идеята на производителя е гамата на Maybach да бъде представена от различни модели - както е при спортното подразделение AMG Performance, но с уговорката, че в нея няма да попадат малки градски машини.

В Mercedes смятат да се възползват от непрекъснато растящия интерес към луксозните всъдеходи, които принуди дори марки като Aston Martin, Ferrari, Bentley, Rolls-Royce и Lamborghini да пуснат такива модели на пазара. Според прогнозите на AutoForecast Solutions, продажбите на този тип автомобили ще се увеличат от сегашните 7500 до 20 000 през 2023 г. Около 75% от тях се продават в Китай и САЩ.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: MercedesMaybachкросоувър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Здрасти преди 5 години
Платформата е на дачия докер и каптюр
6
2
 
3
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Имали с газово,метанче нещо?Да един приятел питам!
5
3
 
8
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 5 години
Докато всеки бежанец не подкара такъв Мерцедес, то ние си оставаме най-обикновени расисти и ислямофоби!
4
7
 
6
 
! Отговори
Виц преди 5 години
Един си кара едно такова и на светофара спира до него един чичко с опелче и му маха да отвори прозореца. Човекът отваря и чичкото го пита:- А бе, колега, вървят ли тия коли бе, вървят ли? Доволен ли си?Човекът, смутено, отговаря тихичко:- А ми дааа, вървят. Доволен съм. А чичкото:- Аааа... Ми щото гледам, че не ги карат много-много, затова питам.
3
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Банев ще си купи. Познайте с чии пари :)
2
4
 
11
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 5 години
Хммм, да взема да намаля заплатите с 30% и да си взема един такъв?Уффф, като го смятам, май няма да стане... То 30% от заплатите са си направо жълти стотинки... Ще си карам май старото Ауди, дето вече тригодишно стана.Егати скапаната държава!
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нееееееееее! Няма да издържи конкуренцията на Лада Веста!! Ххахахахахахахахах!