Mercedes набързо реши да се откаже от пикапа си

X-Class отпада от гамата, след като не успя да се наложи
16 юли 2019 20:10, Красимир Ангелов
14
Mercedes набързо реши да се откаже от пикапа си
Снимка: Mercedes-Benz

Пикапът Mercedes-Benz X-Class ще бъде спрян от производство, след като така и не успя да се наложи на пазара. В концерна Daimler отчита този опит като неуспех, съобщава Automotive News Europe.

През миналата година от модела са продадени едва 16 700 единици в Европа, Австралия и Южна Африка. Моделът не се предлага в САЩ, защото там по традиция се търсят пикапи с по-големите размери и съответно по-голяма товароподемност.

Още от самото си излизане X-Class не успя да изпълни очакванията към него, като основната причина беше твърде високата му цена. Пикапът стартира от 37 249 евро, докато основните му конкуренти - VW Amarok и Ford Ranger, са по-евтини. Освен това, технически пикапът на Mercedes повтаря Nissan Navara, който също е с по-ниска цена, съобщава AutoMedia.bg.

Смяната на ръководството на Daimler също играе важна роля за отказа от модела. Вече бившият шеф на концерна Дитер Цетше подкрепяше пикапа и дори имаше планове за изграждане на завод в Аржентина, където той да се сглобява.

Разходите за други проекти на Daimler - най-вече за електромобили, а също така и за смяна на въздушните възглавници Takata, които концернът ползва, са доста големи и новият шеф Ола Калениус е подкрепил отказа от пикапа.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако съм прав, то сега се задава най-доброто от пикапите правени някога - новият "фейслифт" на Форд Рейнджър и може би това е разумният ход на много от производителите на пикапи или да се откажат, или да направят по-добър от него. Обаче това е трудно. Жалко само, че в БГ не се предлага Хонда Ridgeline, който може би е толкова успешен, колкото и Рейнджъра.
12
0
 
5
 
! Отговори
Форд преди 4 години
Форд продава пикапи от 100 години. Това е по-скоро ниша, в която мястото е много ограничено. А и Нисан и Мицубиши я позапълниха в Европа.
11
2
 
6
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
Фен съм на марката, но мерцедес пикап си е оксиморон от където и да го гледаш. Реднеците си купуват пикап да ходят на полето с него. Шефа си купува S класа да го вози шофьора му по бизнес срещи.
10
1
 
7
 
! Отговори
Кифладжията преди 4 години
Видяла жабата, че подковават коня и така нататък... Инженери от Новотуркия...
9
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 4 години
изнесете данни за цените на фолксваген амарок и ще видим кой е по-скъп...
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Гурмето е за *** и селски принцеси.Дори Доналд Тръмп яде хамбургери с желирани бонбони малинови и ягодови,Владимир Путин пък хапва елда и най-обикновена каша.Мога да изброявам още но хората на тоя свят които са наистина важни и със значение ядат доста обикновени храни.Комплексарите които никога няма да бъдат нищо повече от забогатели еснафи парадират с супер изискани и сложни храни...Защото няма какво друго да покажат а душите им са на задръстени селяни.
7
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези които карат пикапи нямат пари за Мерцедес и тези които карат Мерцедес не карат пикапи.Толкова ли беше трудно да се сетят?!Все едно да продаваш гурме храна на ***.Ами той си иска пУмия, кво гурмИе, кви 5 лева.Дай му сирИнИ с палма и кренФиршЪ *** соя та дЪ муЙ гот на душицата прУвинциална и проста.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готина машина ама двойно по-скъпа от другите.В САЩ по-принцип пикапите са супер евтини и никой фермер или пишман каубий няя си земе Мерцедес който струва колкото 2 форда или шевролет и половина.Просто не са такива хората.За да успее или трябваше да е супер евтин или мега ама наистина мега здрав.Като доказателство за второто щяха да му трябват демонстрации не една и две колко тегли,как се справя ламарината отзад с дебели буци камъни хвърлени от високо или как пали на -60.Нищо от тва не се случи.
5
9
 
3
 
! Отговори
ДС преди 4 години
Возил съм се. Готина машина. Не знам защо не се наложи.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сте колекционер е чудесен момент да си купите това чудо.След години ще струва много не защото е добър ми защото е произведен в супер малко бройки.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клиентите не иска реоблечен Nissan Navara.Предпочитат да си купят оригинала на по ниска цена.
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остана само и БМВ да се откаже от недоразумението си.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да изместят Форд в това отношение.