Пешеходка със слушалки пострада, ударена от безпилотен автобус

Инцидентът във Виена накара властите да спрат експеримента
Обновена: 19 юли 2019 19:06 | 19 юли 2019 18:55,
20
Пешеходка със слушалки пострада, ударена от безпилотен автобус
Снимка: wienerlinien.at

Властите в Австрия разследват инцидент, при който безпилотен автобус е блъснал пешеходец във Виена. Пострадалата жена е с леки наранявания, но тестовете на автономните машини са прекратени, съобщава местната телевизия ORF.

Властите във Виена разследват случаи, при който безпилотен автобус удари пешеходка в австрийската столица.

Заради инцидента в града компанията, която управлява градския транспорт, взе решение да прекрати движението на бусчетата без шофьор.

Автобусът Navya SAS се движил със скорост от 12 км/ч, когато е ударил пресичаща платното 33-годишна жена. Тя е получила травма на коляното, като след преглед в болница е била освободена за домашно лечение. Очевидци разказват, че тя е била със слушалки и е гледала телефона си.

Изпитанията на автономните превозни средства за стартирали още на 6 юни, като се провеждат по улиците в централната част на Виена.

В проекта участват Австрийският технологичен институт, както и компанията Siemens, като на борда на автобуса се намира и професионален шофьор, който трябва да поеме управлението в случай на нужда.

Още новини от автомобилния свят четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
3
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Какво общо имат слушалките бе ???? Хората с намален слух трябва да ги газят ли? Или всички коли трябва да се движат с включен клаксон ли? Автономните коли ще узяконят и оневинят убийствата. Вече нячма да те стрелят или тровят. Просто таксито ти ще те самоубие като те вози или блъсне ненадейно
16
3
 
13
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Ако патката с натиканите в ушите слушалки и зяпаща телефона си докато пресича пътното платно не се оглежда и вероятно не и пука за нейния собствен живот , защо тогава на някой друг да му пука дали е живо това добиче или не ? Би трябвало такива постъпки да се отчитат като ОПИТ ЗА САМОУБИЙСТВО и това автоматично да оневинява шофьора .Трябва ли архитекта на една сграда да бъде съден че я е построил висока ако някой психар се хвърли от покрива ?
15
2
 
15
 
! Отговори
Токо преди 4 години
Ами не е ли по разумно да се огледаш на пешеходна пътека и след това да преминеш ! Става въпрос за твоето здраве. Винаги ли трябва друг да ви пази? Ако и онзи дето кара автомобила е блейка като вас ? На него ще му напишат една глоба , има гражданска отговорност , тя ще го предпази от излишни разходи, а *** с слушалките или колелото ще плати по високата цена със здравето си. Е, после ще се научи - но ще е по трудният начин .
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз бих го спрял от движение защото му е много грозна физиономията на тоя автобус - много сърдита и намръщена.
13
4
 
1
 
! Отговори
оня преди 4 години
Същите са купени от там за българия.пазете се!!!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като чета това се сещам за един случай в пловдив , как на пешеходна пътека се сблъскаха две коли , едната избегна удар в момиче което беше също със слушалки и си чатеше в телефона а не гледаше къде върви и беше няколко метра в страни от нея , но интересното е че тядаже не разбра за катастровата а си продължи дори без да се обърне
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако настане тотална война и тая със слушалките и смартфонът и супер-човекът терминатор който всяка сутрин прави по 200 лицеви и след това спринтира 5 километра докато дига за бицепс 100 килограмови дъмбели...Човечеството е стигнало до ужасяващи висини в начините за самоизтребване и по добре да не ги виждаме в действие.
10
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Модерната класика в жанра е добичето със слушалки в ушите и копито на дисплея, гледащо умно телефона. Изобщо няма да разбере откъде му е дошло когато стъпи на платното или ако изникне внезапно някаква опасност на тротоара от всякакъв тип. А това дали ще вкара в беля някой шофьор с внезапното си изкачане на пътя, изобщо не го интересува.
9
15
 
12
 
! Отговори
Skynet is ON преди 4 години
Изкуствения интелект и роботите вече започват да вземат първите си жертви!До 10 години машините ще започнат да ни изтребват масово и никой няма да може да ги спре.
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Очевидци разказват, че тя е била със слушалки и е гледала телефона си."Такива трябва да започнат да ги арестуват вече.
7
1
 
37
 
! Отговори
Пешеходец преди 4 години
Вече толкова много се навъдиха блейките със слушалки зяпащи телефоните си като в някакъв транс че ютуб е пълен с клипове как се блъскат във стени, огради , витрини и други НЕмоторни НЕпревозни средства . А изненадания им поглед след сблъсъка е направо трогателен . Автобусчето е несправедливо обвинено въпреки че е удобния виновник .
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам, дали някой е излизал извън гнусното ни жалко и долно подобие на страна, но на места, можеш да пресичаш, без да се налага да гледаш, дали е БМВ или мерцедес, че да притичвал, ако некое мътре, реши да засили, че да те стресне
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3А каква да е? 300 деца умряха от студ? 8000 починаха от болести, защото нямат канализация?
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Не е ли да ходим въоръжени, напомпани с адреналин оглеждайки се навсякъде, гледайки другите като някакви потенциални врагове с които сме готови да се убиваме, не е работа, тъй викаш, нали ....А сега си представи една война ... оцеляват само бойци и убийци. Нърдове като Нютон, Айнщайн, Телса ... това са последната дупка на кавала. И от всички велики войни какво е останало? Само сеят смърт и разруха и карат следващото поколение, да трепне в очакване на кръвопролитни воини ...
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 4 години
Типична новина за 2019...
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още една с деградирало чувство за самосъхранение, като влезем в тотална война половината ще си заминат още през първия месец и така е правилно. Естествения подбор не прощава.
1
9
 
4
 
! Отговори
ИзгубениВпревода преди 4 години
Няма как да в безпилотен!