Дизайнерът на Infiniti напусна компанията

Карим Хабиб си тръгва, сменя го японец
26 авг 2019 17:30, Красимир Ангелов
12
Дизайнерът на Infiniti напусна компанията
Снимка: Reuters

Главният дизайнер на луксозната марка на Nissan – Infiniti, Карим Хабиб, подаде оставка, обявиха от компанията и допълниха, че мястото му ще бъде заето от Тайсуке Накамура.

Хабиб става поредният шеф в компанията извън японските мениджъри, който напуска, като канадецът прекара около 2 години на поста. Вълната напускащи шефовете, които не са японци, набра скорост в Nissan след ареста и оставката на предишния шеф на компанията и на Renault-Nissan Карлос Гон.

Накамура е дизайнер, чиято кариера се е развила изцяло в Nissan, където той работи от 1993 година насам. Досега той отговаряше за развитието на дизайна на Infiniti и на практика има влияние върху дизайна на марката от 2018 насам.

Официалното съобщение на Infiniti посочва, че Накамура поема новия си пост от 1 септември, като Тайсуке ще е подчинен на директора на глобалния дизайн на Nissan Алфонсо Албайс.

Все още не са ясни причините, поради които Хабиб е подал оставка. Той стана директор по глобалния дизайн на Infiniti през юли 2017, като преди това заемаше същия пост в BMW.

Преди Хабиб от Nissan си тръгна сериозна група чуждестранни топмениджъри, в която влязоха Даниеле Скилачи, Хосе Муньос и Тревън Ман.

Гон очаква началото на процеса срещу него в Токио, като са му повдигнати обвинения във финансови машинации, укриване на доходи и злоупотреби, като бившият шеф твърди, че не е извършил нищо нередно и е станал жертва на заговор и преврат в японската компания, организирани от неговите колеги в борда на директорите.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: InfinitiКарим Хабиб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък един дизайн на тва инфинити, пълен смех. НЗ кой напуска или идва, на нисан им трябва тотална промяна.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карим Хабиб е типично, канадско име! Чист канадец, бял като канадски сняг и със СИНИ като канадското небе, СИНИ очи.Подал е оставка, понеже заминава да работи в завод за ел-ПЕДАЛетки. Усетил е че двигателите с вътрешно горене са "бита карта", хехе!Така де! Откато Мъск им "разказа играта" със своите тесли.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 5 Лексус и Тойота са най-здравите коли? Брачед, каза най-големия виц за всички времена!Ти къде си расъл, бе? В саксия? Как можа да кажеш тази простотия?Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна Инфинити ака Нисан ги разкриха... А това какво било популярно някъде, няма общо с каквото и да било. Латиносите се мяткат на евтини японски, баровците карат големите модели на немската света троица. Лексъс за някой ИТ спец, неразбиращ от коли
4
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лексус ,Тойота, Инфинити и Хонда са сред най-популярните марки в САЩ. За Инфинити не съм много сигурен, но останалите три са най-здравите коли, които се произвеждат на тази планета.А За качеството на Инфинити, което си е луксозен Нисан, който пък е Рено...,какво повече да се каже. Тъжна работа.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За "луксозната" марка Инфинити - качете се в Лексус на Тойота, после в Инфинити на Нисан. Разликата е огромна."Тя и ценовата разлика е огромна ...Но си прав. Инфините е луксозен Нисна, преднаначен за САЩ, защото там, подобно и у нас, се робува на марки.
2
7
 
4
 
! Отговори
Абе, Нисан е свършен преди 4 години
Десет години му правят изкуствено дишане. За "луксозната" марка Инфинити - качете се в Лексус на Тойота, после в Инфинити на Нисан. Разликата е огромна. А и цените и условията на Инфинити у нас са толкова ниски, като се има предвид, че плащат мито, че е ясно - работят за имидж, не за печалба. Пробиват пазара...Кой жител на ЕС ще си купи японска кола само, за да блесне с оригиналност, като за 20 процента по-малко пари ще вземе Мерцедес, БМВ или Ауди със същите характеристики? Инфинити е тя...
1
3
 
5
 
! Отговори
Дека преди 4 години
прав му път на хабибдаже и на хабиби