Производителите на коли с рекордно ниски печалби

Причината - високите инвестиции в нови технологии
28 авг 2019 17:45, Бойчо Попов
26
Производителите на коли с рекордно ниски печалби
снимка: Ройтерс

 Низходящият тренд в автомобилния бизнес остави дълбоки белези в отчетите на много производители. Десет от най-големите 16 автомобилни компании в света отчетоха спадове на печалбите си през второто тримесечие.

Като цяло, въпреки че браншът все още отчита по-високи приходи от продажби, на фона на огромните разходи работи с най-ниски печалби от почти десет години насам, става ясно от нов анализ на консултантската компания Ernst & Young (EY).

Взети заедно, оперативните печалби на производителите са намалели с 18 процента, а глобалните продажби на нови автомобили се свиват с пет процента. Само четири от 16-те производители, включително BMW, са продали повече автомобили през второто тримесечие, отколкото преди година.

„Глобалната автомобилна индустрия е в криза по отношение на продажбите и печалбата, която в момента все още се обуславя основно от икономическите условия“, казва експертът на EY Константин Гал. Свиващите се пазари означат по думите му по-голям натиск върху цените и падащи маржове – на фона на големите инвестиции в автономните автомобили и електромобилността. За да се овладеят идващите предизвикателства, включително чрез по-строгите ограничения на емисиите, ще се стигне до по-нататъшно задълбочено сътрудничество и партньорства между самите компании, казва Гал.

Но истинските предизвикателства все още са пред индустрията, пояснява Гал. „В следващите години картите ще бъдат размесвани. По-строгите ограничения на емисиите и повишаването на вложенията в електромобилността причиняват безпрецедентни катаклизми - не всички компании ще се справят с тази задача. Разработката и въвеждането на пазарите на двигателите с ниска консумация на гориво, на новите електрически автомобили и новите услуги за мобилност ще изискват огромни инвестиции през следващите години", пояснява той.

Продължението на анализа четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееее нали щеше да фалира Тесла Моторс?хаш и мат на всички световни производители на коли. Купувайте голфчета и си свиркай защото България е в 18ти век.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22Мхм ...
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако на ЕС наистина му пукаше за околната среда, производителите щяха да бъдат задължени да дават минимум по 10 години гаранция за нов автомобил. Сега се произвеждат умишлено трошки с по 2 години базова гаранция за да може да се сменят по-често и производителите да лапат. А всъщност производството е по-замърсяващо от карането.
19
0
 
4
 
! Отговори
вампириte преди 4 години
Тротинетките са виновни !!!!!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
новите коли са *** ! не отговарят на качеството на горивата и пътищата в България !
17
2
 
6
 
! Отговори
АМ тРАКИЯ преди 4 години
Ако обществения транспорт е добре уреден, никой няма нужда от личен автомобил. Съвсем скоро електрическите и "летящите" автомобили ще станат по-ефективни от тези с ДВГ, а в тиквокандия магистралите още няма да бъдат довършени.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купувайте лади и москвичи. Те печалба нямат.
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Очаквам ти от утре да работиш за Бог да прости без печалба.Ще го направиш ли? Да ни оокажеш какво хубаво нещо е комунизма.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VНе съм забелязъл русофилите като тебе да си пращат децата към Русия и Китай.Напротив.Що сте такива лицемери? С парите взети от Путин за тролене, бягате на Запад.Така ли е?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само некви пааални шматки ше до вземат нова кола ...
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Ми скъпи са бе ... един хубава БМВ е 120000 лева ... па преди 30 години беше само 50000 лева ... ко правят тея, са спрат малко ...
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами хората предпочитат по 2000 лева телефон, с таблет за 3000 и плазма (или каквото е вече там, разбрахте ме ...) за 5000 лева, всяка година, а не безполезни неща, като къщи, коли, спестовни сметки, инвестиции и пари за децата ...
10
0
 
12
 
! Отговори
vlad преди 4 години
Живи да ги оплачеш. Само 4 имат по големи печалби. Цъ цъ цъ цъ...
9
8
 
12
 
! Отговори
V преди 4 години
Автомобили ще се произвеждат в Русия и Китай .Евтин ток ниски данъци, регулации и ресурси . Освен това хората и банките не са задлъжнели толкова много като в Европа .Вижте кво правят чехите .250 ? за раб. виза за цели две години за руснаци и казакстанци .До сега на украинците им даваха тримесечни визи за 100 ? .Зелия бранш гледа към Русия и Китай .Перспективите на запад са много лоши идва време да се плащат сметките ,а България пак е от еБ.аната страна
8
1
 
11
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 4 години
Плюйте още ДВГ още може да спадат приходите и да се вдигне безработицата!
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колите ще станат летящи и ще се карат от компютри.
6
2
 
24
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Е, и напишете колко им излиза производството на един автомобил и тогава ронете сълзи за печалбите им ???
5
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Без печалба няма да има цивилизация, защото никой няма да тръгне да развива бизнес,технологии и търговия без идеята за печалба.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обвинявам скутерите.
3
1
 
30
 
! Отговори
Йойо преди 4 години
Изобщо не ме интересуват тия кръвопийци.Един нисан им излиза 15 х долара а те го продават за 25. Имат огромни печалби и от части и сервиз. Олекотиха колите , наблъскаха ги с ненужен софтуер. Да фалират всичките дано.