За пореден път – заспал зад волана на Tesla със 100 км/ч

Дрямката се разминала без инциденти
11 сеп 2019 12:40, Нели Христова
50
За пореден път – заспал зад волана на Tesla със 100 км/ч
Снимки: Reuters

Да видиш спящ шофьор зад волана на Tesla вече е напълно нормална гледка. Колкото и предупреждения да има, че автопилотът е ненадежден, колкото и обяснения да трябва да дава Елън Мъск, хората отказват да приемат, че автомобилът не е най-безопасното място за сън. Особено, ако си шофьорът.

Поредното видео на човек, който спи зад волана на Tesla се появи в интернет. По-интересното е, че този път дори спътникът му също си подремва.

Действието се развива на платена магистрала в щата Масачузетс. Съвестен гражданин първоначално си помислил, че на водача на автомобила Tesla му е прилошало. Но малко след това осъзнава, че всъщност, той просто си подремва. Колата се движила с над 100 км/ч.

Впоследствие водачът на електрическият автомобил, който стана по-популярен като спалня, отколкото като кола, се събудил и за щастие всичко се разминало без инциденти.

Още новини от автомобилния свят четете на сайта на Аутомедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: автомобилиteslaЕлън Мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Тест преди 4 години
Спят по пътя за да бачкат още повече
48
0
 
1
 
! Отговори
Anon преди 4 години
Жълти... между другото автопилот на магистрала е заучено положение дори и за други марки- включваш дистроника, лейн депарчър-а (ако имаш активен такъв с не само да вибрира волана като настъпиш линията и си ти...
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47Има хор, кито са умни и красиви. Не всички карат Тесла. Някой предпочитат Порше, Ферари и подобни.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така са прогресивните "умни и красиви". Те не схващат обяснения. Най-великите са и знаят всичко!! :-) Но пък вярват на медиите все едно са 2 годишни наивни деца. :-) Особено ако СНН са го казали. :-)
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Стоян Алексиев, Ямбо"А сега ще умреш заради кола, с чиято покуптна цена ще живееш два живота."Два живота ще живееш, ако живееш в няков "Ямбо"лско село. Не мисля, че хора, изкараващи по три цифри на час, ще се щрнат към селския живот, за да гледат прасета ... Ако не са ги изтрепали, заради някоя чума.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сега ако ми кажеш, че не влизаш в автобус или влак по философски съображения те признавам."По-скоро хигиенни такива ;(
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НиколайНужно е, да си оставиш само ръчичката на него ;)
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоИ сега, трябва да благодарим на Форд, че прецака всеки работник п света ли?
41
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Заспал с тесла - събудил се с нащърбен трион...
40
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
но като отбелязах:-Конкуренция ОТДАВНА НЯМА,защото ВСИЧКАТА "ДАЛАВЕРА" се канализира в ръцете на транснационалните монополи...Разбира се,при ОСНОВНОТО участие на така наречените "банки"..
39
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
в какво се състои гения на Форд?..-Ами точно в това:-Той се сеща,че може да замени скъпо платените работници на "Крайслер" с..ХВАНАТИ ОТ УЛИЦАТА "работяги",които са имали задача да завиват,или развиват даден болт../грубо казано/.Тоя измисля КОНВЕЙРА.И докато Крайслеровите "специалисти" са обядвали на маси с бели покривки и три менюта,"работягите" на Форд са сядали в почивката пред конвейра и са развързвали бохчичките с храна,увита от съпругите им..Е,ТОГАВА НАИСТИНА е имало конкуренция!!!
38
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
добре де,за последно от мен по темата:-Едисън и Тесла НЕ СА СЕ "КОНКУРИРАЛИ",а всеки един от тях е работил по въпросите!.."Конкуренцията" ще се прояви много по-късно,когато въпроса с това кой ПРОИЗВЕЖДА ПО-ЕВТИНО стане "тема на деня"!!!!!В това отношение Форд е .."пионера"!..Не може да му се отрече.Във време,когато .."Крайслер",или..другите амерички автомобилни фирми са използвали СПЕЦИАЛИСТИ да правят автомобилите им,гения Форд измисля "поточната линия"..ще продължа..
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоНито Едисън, нито Стивънсън, нито Тесла са живели във вакум. Имали са пазар с други фирми на него, с други изобретатели. Ако няма надпревара хората по правило лягат да спят. Допълнително два от посочените чиляци - Едисон и Тесла са били в пряка конкуренция помежду си и за прокарването на ел. система за прав или променлив ток и редица други нововъведения. Хората са могли по-лесно да викат "Еврика" преди 2000 години. Сега за развитието трябват пари - тоест надпревара с конкуренция.
36
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м/у другото,може би следните ми въпроси ще бъдат нещо като "подкрепа" на тезата ми за прогреса и конкуренцията:-Каква "конкуренция" е имал Едисън,та е изобретил фонографа?..каква "конкуренция" е имал Стивънсън,та е изобретил парната машина?..Нещо за "конкуренцията" на Никола Тесла?..За "конкуренцията" на Нютон?.........Силно се надявам да разбираш!...
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоОк, нямало конкуренция. За какъв... член му е на престъпното конгломератче да променя каквото и да е ? Щом нищо не ги заплашва какви са тези безкрайни промени, нововъведения, видоизменения ? Искаш пример за липса на конкуренция - гледай руската авто-индустрия - 60 години с един и същ модел си правят гаргара. Такова нещо там няма. Вярно в тежки отрасли като автомобилостроенето без масивен капитал не се влиза, затова всички пропищяха от Теса, много постелки разби.
34
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонименмоите уважения,но май бъркаш прогреса с конкуренцията..Прогреса е ЕСТЕСТВЕН процес,а така наречената "конкуренция" отдавна е с "букаи на краката"...Примерите ти са ...как да ти кажа?...Но щом намекна за автомобили,то виж:-НЯМА "НОВОВЪВЕДЕНИЕ","ноу-хау",или друго,кито да НЕ СЕ ПОЯВЯВАТ ЕДНОВРЕМЕННО ВЪВ ВСИЧКИ "конкуриращи" се производители.!!НЯМА!!А Кодак и Нокиа?..-Ами те пак са си тук,но с ДРУГА АБРЕВИАТУРА!Далаверите с поглъщането на компании НЕ Е КОНКУРЕНЦИЯ,а чиста п
33
1
 
8
 
! Отговори
ДС преди 4 години
Мъск, ах ти *** долен, искаш да изядеш хляба на шейховете и най-вече на автомобилната индустрия. Една електро кола има минимум 90 части по-малко от една конвенционална с ДВГ.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МироИнтелекта на автоматична пералня Перла от 89та е повече от тоя на ***.
31
3
 
24
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Откакто ги има тези автономни автомобили съм прочел не повече от 5 статии за инцидент със самоуправляваща се кола. За сметка на това всеки ден има катастрофи с жертви. Интелектът на тази кола е повече от на ***.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъск е виновен.