Ще успеем ли? Volkswagen решава за новия завод до края на октомври

Шеф на Skoda: Избира се между 3 локации, две от тях - в Турция
20 сеп 2019 13:38, Красимир Ангелов
175
Ще успеем ли? Volkswagen решава за новия завод до края на октомври

Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си европейски завод до края на октомври. Това съобщи директорът по производството на компанията Skoda - Михаел Олжеклаус, пред Automotive News Europe.

Той допълни, че търсенето е стеснено до 3 обекта - два на територията на Турция и един в ЕС, но не пожела до посочи за коя държава става дума. Вече е ясно обаче, че това е България.

Още по темата
Новият завод ще се ръководи от Volkswagen, но в него ще се произвеждат основно модели на Skoda и Seat.

"Ние значително увеличихме капацитета си през последните няколко години в съществуващите заводи, но вече наистина сме препълнени", коментира Олжеклаус. И допълни, че липсата на допълнителни мощности струва на Skoda около 100 000 продажби през 2018 г. Толкова ще бъде и минусът за 2019 г.

Изданието допълва, че според последните информации предпочитаното място от VW за местоположение на завода е Турция, но все още се обсъжда и варианта за България. В концерна са притеснени от високите данъци върху по-големите автомобили в Турция, където двигателите с обем до 1,6 литра заемат около 96% от пазара през 2019 г.

Правителството на Турция вече е провело разговори с германския производител, като се търси решение, с което да не бъдат ощетени и останалите компании, които имат заводи в страната.

Ожеклаус разкри още, че VW Group ще реши кои автомобили да бъдат произвеждани в новия завод едва след като стане ясно къде ще се намира той. Окончателното решение за производствената гама ще бъде взето през ноември, а фабриката трябва да започне работа през 2023 г.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
1
 
! Отговори
Димитър Иванов преди 4 години
До АнонименНе това не е Ай ТИ, това е Ай сик ти-р и е съвсем друг сектор.
142
0
 
1
 
! Отговори
Димитър Иванов преди 4 години
Решението се обуславя от доста параметри,като на първо място са транспортните комуникации, техническата грамотност на персонала, минали контракти с подобни фирми, не на последно място е и парцелът,като локация, пазара в страната ,икономически статус на ***, тук сме на кирия, означава по ниски заплати за собственика. Политически имидж. Така ,че най вероятно има някаква възможност за 1.200 души да дишат по спокойно.
141
4
 
7
 
! Отговори
se преди 4 години
Ако групата VW избере Турция това ще покаже едно, че членството ни в ЕС е само за да обезлюдяват БГ и да е превръщат в пансион за стари хора.Никоя ЕС не гледа на БГ като равностоен партньор.Да има някакви инвестиции но те са за поробване с ниско заплащане на труда.Държава без армия и без мощно въоръжаване е пионка в ръцете на западните хиени.Но играчката с българина може да им струва скъпо рано или късно.
140
1
 
6
 
! Отговори
Ще видим преди 4 години
Ако спечели Турция, ще е единствено по схемата както Катар спечели домакинството за световното по футбол .......
139
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ич ни *** брига
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ще успеете
137
3
 
16
 
! Отговори
До 147 преди 4 години
България няма шанс!Това го разбраха и децата от шекер махала.Мечтите са безплатни и сладки.Мечтай си:--))))
136
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е мястото на завода..
135
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заводът на VW в Турция ще бъде част от сделката между EU и Турция за имигрантите.
134
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
завода ще отвори 2023.. а говорим за липса на обучени кадри .. глупости. има предостатъчно време да се подготвят. истинската причина завода да отиде в Турция са само и единствено ЛИПСАТА НА АДЕКВАТНИ МИТА И ТАКСИ за внос в ЕС от Турция. но рано или късно и Европа ще намери своя Тръмп и когато на Тойота, Рено, хюндай, ФВ ,фиат (хонда вече затваря в Турция) им стане неизгодно да внасят от там ще започнат да търсят места в България и Румъния
133
3
 
3
 
! Отговори
Измитска полянка преди 4 години
Две козички скачат мюезина вие а. Портрета на ердо го кацат мухите аЗавод няма
132
5
 
9
 
! Отговори
шалвар с петолъчка преди 4 години
Ако го построят тук Ние от позитано 20 ще се обрежим още веднъж от яд
131
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така или иначе тука се откриват заводи всеки ден, за какво ни е още един, нали имаме ай тя сяктор...е че една транзакция ти е 3 лв, голема работа...купуваме от богатите на запад, продаваме на бедните в България на двойни цени...ай ти сяктор
130
7
 
18
 
! Отговори
/ преди 4 години
Съвременната българска индустрия се изчерпва с шиенето на *** и потници,но с чужди суровини,при робски условия,а като допълнителна екстра,така леляният инвеститор изчезва с неизплатените заплати в неизвестно направление.Просто ниско-качественият туризъм,проституцията,наркотрафика и нарко-разпространението не са индустрия.Също не е индустрия безкрайно скъпите ,но в замяна на това не по-малко безкрайно некачествени ремонтирани и построени пътища.Целта им е усвояване/открадване/ на средства=
129
7
 
6
 
! Отговори
шалвар с петолъчка преди 4 години
седя си край Измит паса си козите (секс красавици) и чакам завода. А уж от два месеца щеше да е тук ...
128
8
 
14
 
! Отговори
/ преди 4 години
Нека се освободим от всякакви предразсъдъци,национализъм и идеологеми и всеки да си представи колкото,и да е трудно,че е голям инвеститор,и трябва да избира между България и Турция.Отчита се население,инфраструктура,количество работна ръка,квалификация на персонала,традиции в бранша,трудови навици,желание,дисциплина,мотивация,заплащане,пазари вътрешни и външни и още ред други фактори.Ами ние губим по всички показатели.Така,че шансовете на България в случая клонят към нула.
127
3
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: 130 (истината)Напротив, точно обратното е!Объркал си се нещо - ние работим със два пъти по-ниски заплати от тези в Анадола!70714
126
3
 
10
 
! Отговори
Буда Банкянски преди 4 години
Ние от ГЕРБ решихме, че заводът на Фолксваген не ни е приоритет.Също като Шенген.Даваме го на комшиите, халал да им е!Достатъчно са многобройните заводи които строим.Например за китайски коли.Абе важна е бройката на заводите на глава от населението да сме сред първите в света!Пък може и завод за копчета да построим!!!
125
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можем и да успеем. Само ако Бойко Борисов се откаже от властта.Иначе - никакъв шанс!
124
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се радвам да е в Турция завода