BMW избра сърбин за директор по производството

Милан Неделкович ще седне в досегашния стол на новия шеф Ципсе
26 сеп 2019 16:16, Красимир Ангелов
12
BMW избра сърбин за директор по производството
Снимка: Reuters

За първи път в историята източноевропеец стана член на борда на BMW Group. Сърбинът Милан Неделкович бе официално представен като новия директор по производството в германската компания. Той ще наследи поста от Оливер Ципсе, който бе издигнат до главен изпълнителен директор след принудителното оттегляне на Харалд Крюгер.

В борда на BMW има още една рокада - на мястото на досегашната шефка по човешките ресурси Милагрос Каиня-Андре, която подаде оставка преди няколко дни, идва 50-годишната Илка Хорстмайер. Така на практика половината борд на BMW вече е подменен, след като през юли Маркус Дюсман напусна, за да премине в Audi.

Милан Неделкович, инженер по образование, работи за BMW още от 1993 година, бил е директор на заводите на компанията в Мюнхен и Лайпциг, а в последните години бе старши вицепрезидент по качеството.

Илка Хорстмайер пък досега бе директор на завода на BMW в Динголфинг.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11Абсурд е, да има завод на БМВ в Сърбия :)А като за начало, дългът на служителят е да работи за най-добрите интереси на компанията си, а не на страната си.
9
0
 
4
 
! Отговори
До 8 1 преди 4 години
Ааа, и Боци е шефа Пленю
8
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
А Фолксваген избра българин,за изпълнителен директор за завода си ,това е деси плевнелиев.
7
4
 
5
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Аз кола с балкански шеф няма да карам.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, развалиха я рая фирма най-после.
5
1
 
3
 
! Отговори
5678 преди 4 години
Българин се очаква да бъде назначен като шеф на безопастността на колите на компанията. Критерий е било ПТП-тата в България, с преобладаващо участие на бранда.1234 адски си прав!!!А знаеш ли, че има БГ компании, холдингови, присъстващи на борсата и емитирали облигации, които с прилапаха 200(двеста) милиона от банки и 100(сто) милиона от борса и облигации, а ония с хартишлетата ще пият много газирана лимонада. Всъщност ще са горди, че гореспоменатите имат общо с автомобилния сектор.
4
4
 
7
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Началото на края на БиЕмДабълю..
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно не са имали подходящ германц зя поста. Не че сърбина няма немски паспорт от десетилетия. Типична биография на шеф. Преди да стане шеф, шеф на нещо друго. И това далеч не е изключеи в големите компанки.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропагандно политическо назначение ! Подмазват се на сърбите
1
6
 
18
 
! Отговори
1234 преди 4 години
А българка стана шеф на МВФ, след като 1996 като асистентка на шефа на СБ допринесе силно за хиперинфлацията от 1997, след като Ж Виденов отказа да приватизира по указания списък даден от К.Геориева. Е, намери се един И Костов който свърши мръсната работа. Тази случка и още 10 подобни я направиха и шеф *** МВФ, доказан антибългарист и предател. Браво на сърбина. Най много следващия завод на бмв да е там, а за нас кредити да си купуваме бмв