Електрическото BMW 1-Series готово през 2021 г.

След края на i3 това ще е най-достъпният модел на ток на баварците
9
Електрическото BMW 1-Series готово през 2021 г.
Снимка: Reuters

Изцяло електрическата версия на BMW 1-Series ще излезе на пазара през 2021 г., като това ще бъде и най-достъпният като цена модел на ток на баварците, съобщава Auto Express.

Електромобилът ще получи индекс i1, а параметрите му ще бъдат подобни на пуснатите неотдавна модели i3s и Mini Cooper SE. Това означава мощност от 184 к.с. и 270 Нм въртящ момент. Все още обаче няма ясно за батериите, които ще се използват, тъй като при i3s те са с капацитет 32,6 кВт/ч, което стига за пробег до 270 км, а при Mini Cooper SE са съответно с 42,3 кВт/ч и стигат за 310 км.

Вече е известно, че сегашният електромобил на BMW - i3, чиято цена в Германия стартира от 39 650 евро, няма да получи директен наследник след края на жизнения си цикъл. Вместо това баварците ще предложат кросоувър на ток - iX1, а названието i3 на по-късен етап ще бъде дадено на чисто електрическа версия на 3-Series.

Според директора на подразделението BMW I Роберт Ирлингер, модулната платформа с предно предаване е достатъчно гъвкава, че да бъде използвана и за електрически модели. Именно тя ще бъде в основата на бъдещата масова електрификация, която концернът подготвя.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: BMWBMW 1-Series
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
...след Дизелгейт... преди 4 години
Меркел сега щяла да предлага всички аутобани в Германия да са с максимална скорост от 120 км/н, защото иначе нямало как БМВ, Мерцедес, Фолксваген да обяснят на клиентите си защо колите им трябва да се карат до 120 км/н, ако не искат да им падне батерията в първите 100 км пробег...Скоро ще има и Правителствени хаштагове да се забранят СУВ-овете, защото са много тежки и с голямо съпротивление, а със сегашните немски технологии, бъдещето не принадлежи на Германия, която реши да вдигне летвата след
8
0
 
2
 
! Отговори
Чудомир преди 4 години
БМВ новите бензинови двигатели са много зле, харчат масло, нямат мощност, не отговарят на посочената мощност, системите им са слаби, въобще проблеми навсякъде и лошо сервизиране...А сега щели да предложат коли само за градски условия, ами за извънградски след 2025 ли да очакваме нещо, което не е петролно?!
7
2
 
3
 
! Отговори
Тесла ;) преди 4 години
Меркел ли си , магарица ли си . 2021 ще си ги продавате само в европа .Паднаха ви цените в Америка с 30% за 2 години. А 2021 направо ще затворите магазините .
6
3
 
3
 
! Отговори
Край преди 4 години
На тия нещо не им е ясно. Колите стават електрически за НЕ се правят в Германия.Хубави им бяха дизелите. Заминават при Нокия.
5
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая фирмичка не беше ли пред фалит? До колкото знам в САЩ където е най големия пазар на автомобили вече само разни пенсии купуват немските коли от носталгия по миналото. А младите масово вече минават на ток. Тесла е лидер по продажби.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боковист 1ви рангКорнелия като дойде на власт ще правим Москвич у нас
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕемве уволняват 5000 души и не само работници. Криза майна
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега, като затворим тотално АЕЦ-ите, ще се наложи, да открием 12 нови теца, че да насмогнем. Колкото до възобновяеми източници на енргия, стой па глей ...
1
4
 
12
 
! Отговори
Боковист 1ви ранг преди 4 години
Нещо подочух, че ще ги правят в България, сигурно било.