Бивш бос на Mercedes хвали Tesla

Дитер Цетше: Мъск има важна мисия - да реши проблемите на човечеството
15 ное 2019 19:57, Красимир Ангелов
9
Бивш бос на Mercedes хвали Tesla
Снимка: Reuters

Подобно на скорошните коментари на изпълнителния директор на Volkswagen Group Хeрбeрт Дийс, бившият изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетше отдаде дължимата почит на изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск. Така още веднъж бе потвърдена огромната роля на марката от Силиконовата долина в революцията на електромобилите.

Пред Handelsblatt Цетше заяви: "Илон има мисия. Той иска да реши проблемите на човечеството".

Цетше похвали Tesla, че произвежда "абсурдно бързи" електромобили, което допринесе за по-бързото им възприемане. Марката помогна и за разбиване на митовете около електромобилите като слаба мощност, минимален пробег и бавно зареждане.

Германските производители са известни със своите модерни технологии и отлично качество на изработка. Те имат и на практика неизчерпаем капитал и ресурси, което не важи за Tesla. И макар те да започват бавно да се насочват към електрификацията, основното им внимание е насочено към автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Mercedes възнамерява половината от гамата да бъде електрифицирана до 2030 г. и вече обеща края на разработката на двигателите с вътрешно горене.

Въпреки бъдещите планове на Daimler, Цетше все още е загрижен, че Tesla ще има проблеми, тъй като разчита единствено на електромобили. Той не счита, че всичко, което произвежда фирмата, трябва да е концентрирано около една технология.

Дитер Цетше напусна Daimler след близо 40 години в компанията. По време на своята работа като главен изпълнителен директор той бе основен двигател за сливането на Daimler и Chrysler, припомня AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Коментиращ преди 4 години
Даймлер притежават акции на тесла от самото й създаване! Не случайно някои от елементите по таблото са на мерцедес! Т.е. опитва се да ги оправдае, но американците стават само да консумират, не и да произвеждат!!!Друг е въпроса що е то американско автомобилостроене и има ли то почва в ЕС??!!Да не говорим колко еко са лигиевите батерии и тока от централите, който ги зарежда!!!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък сливането на Даймлер и Крайслер щото е нещо повално...Това беше недоразумението на 21-ви век реално. Не само че нищо не излезе от тая тъпотия, ами и Даймлер сгъна сергията за известно време след това, та другите им опоненти дръпнаха ДОСТА напред. Та за това сливане, трябва да му е написано като черно петно, а не придобивка!
7
0
 
5
 
! Отговори
Мамалев преди 4 години
Този май се цани на работа
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората които разбират го уважават Мъск, наш *** все кусури намира.
5
1
 
3
 
! Отговори
Г.Т. преди 4 години
До 4Афторе, къде е тази Силиконова долинаКак къде, в Син Сити, България!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Афторе, къде е тази Силиконова долина
3
0
 
14
 
! Отговори
Сияйна мъдрост преди 4 години
Гледаш го дядо със смешни мустаци, ама този човек е управлявал един трилион! Гледай какво нещо е животът само!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъск му е платил.
1
1
 
7
 
! Отговори
плешив чичко преди 4 години
тоа чичо, е с гоямо чело!БРАВО , г-не !!!