До 15 години Subaru ще продава само електрически коли

Концернът ще разработи т.нар. „силен хибрид“, използвайки технологията на Toyota
20 яну 2020 18:00, Бойчо Попов
22
До 15 години Subaru ще продава само електрически коли
Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Японският концерн Subaru Corp си постави за цел да започне да продава единствено електрически превозни средства в глобален мащаб до първата половина на следващото десетилетие, съобщава Ройтерс.

Компанията се стреми да изпълни своята дългосрочна цел за нулеви емисии на въглероден диоксид и други парникови газове.

Новината е предшествана от тази за заздравяването на капиталовите връзки с най-големия автомобилен производител в Япония и втори по големина на пазарен дял в света Toyota Motor Corp, като част от световната тенденция на обединение на силите на концерните за редуциране на разходите за разработка и производство, както и тези за нови технологии. 

За да отговори на новите регулации по отношение на хибридните автомобили и напълно електрическите такива, Subaru планира да разработи т.нар. „силен хибрид“, използвайки технологията на Toyota, като въпросното превозно средство е предвидено да бъде пуснато на пазара до края на това десетилетие.
 
Subaru също така разработва съвместно с Toyota електрически автомобили, задвижвани с батерии, които ще бъдат готови за продажби по същото време.
 
„Въпреки че използваме технология на Toyota, искаме да направим хибриди, които са изцяло Subaru”, заяви по време на брифинг главният изпълнителен директор на концерна Тетсуо Онуки.
 
Целия материал четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Subaru
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНагла лъжа - няма как кола за 64000 лв. да ти струва само 400 на месец лизинг.Аз карам кола, която като нова беше 44000 лв. и при петгодишен лизинг и първоначална вноска от 7500 плащам по 700 лева на месец. Каско и ГО отделно (около 3200 на година).Като почнете да лъжете - нямате спирка....Никой няма не ти дава безлихвен лизинг, освен ако не въртиш някаква далавера.
19
4
 
3
 
! Отговори
1984 преди 4 години
Сички са се юрнали да правят иликтрички, *** никой сериозно не представи своята програма до 2050 година да речем какво ще се случва с милионите тонове токсични батерии???!!!
18
0
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Който не знае закона на Ома да си оди дома.
17
4
 
3
 
! Отговори
До 14, 15, 16, 17 преди 4 години
Ти си пълен шизофреник!
16
9
 
19
 
! Отговори
до 14, 15, 16 преди 4 години
Бях изгубил надежда, но у нас имало мислещи хора! Чат-пат и аз, като видя човек с нов скъп автомобил, и той усмихнат, любезен, млад, образован, а не, като едно време- навъсена мутра. В днешно време мутрите (говорещи на диалект фитнес батки с 2000лв. месечен доход) карат разни бараки от рода на Mercedes S, BMW 7, Audi A8, ама на 10+ години. Няма лошо, аз също карам подобен калибър автомобил, ама на 1 година, но мога да си го позволя- не скачам с жълти стотинки доход на скъпото, като 90% от ***
15
5
 
15
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Да не говорим, че разходи за гориво нямаш, както си казал. За слънчевата батерия- много хитро, California style :) Познавам хора, които на месец дават по 600лв. за бензин и карат някакви огромни бракми от рода на Ауди А8 на 15 години и то в града. Разбирам да е за дълъг път, ама не. Наистина един електромобил ти е 0 годишна поддръжка- нямаш масло, нямаш нищо. Батериите не ги мислиш до първите 5 години, а съм убеден, че макс след 4 ще вземеш новия модел, както прави всеки мислещ човек.
14
3
 
20
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Леко с изказванията, че сега *** сервитьорчето с Е60-ката 530 дизел ще те нападне какъв *** си си купил и как не разбираш от коли. Иначе- подрекям напълно. Жена ми кара C-HR- 182 коня хибрид- разкошна машина. Аз имам бензинов автомобил, но е на 3 години и се замислям да сменя за нещо електрическо за в града, но, уви- наистина са малко скъпички, но си прав- 400 на месец са нищо, като се сетя половин Люлин по колко налива в бракмите си месечно.
13
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на истината съм фен на мощните автомобили- имам немски автомобил на 8 месеца 300+к.с. и много му се радвам. За жена ми взех преди няколко месеца напълно електрическа Корса- 64 000лв. малко множко е, но откъм разходи е 0 на месец. 30% остатъчна стойност и ми идва точно 400лв. месечно- нищо пари. Данък- няколко лева. Синя и зелена зона- безплатно. Емисии- нула. Зареждам я напълно със слънчева батерия. Върви доста прилично. Абе, разкошна играчка. Много й се радвам и аз.
12
7
 
7
 
! Отговори
Impreza преди 4 години
До 15 години колите (и жените) ще станат безплатни.
11
3
 
21
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Газово ще мога ли да сложа на електромобила?
10
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
тия па!..До 15 години Мъск че изпрати първите СТО човека на Марс,барабар със сто тона ядене и пиене....Ама секи с мащабите си..
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То кой ги купува тия чупилници. Дължат името си и продажбите само заради WRC през годините и старите Субарита 4х4
8
2
 
13
 
! Отговори
1234 преди 4 години
ако колите станат само ел. то марките на бъдещето са сони, панасоник, лг самсунг и т.н. ел гиганти. автопроизводите ще станат ненужни
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 15 години ще е много късно!
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха, след 15г класовете превозни средства на Тойота ще са според броя пътници, височина и дължина на полета, терени на кацане... А пъплещите долу ще са досадни каруцари, които само пречат на хората и правят навалица.
5
1
 
14
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До U2Еми вече са си тойота.Не са Субару.Навремето така беше и със Сааб.Части от опел ама цените на Сааб.И те залязоха.
4
10
 
18
 
! Отговори
U2 преди 4 години
Щя правят, само ако отърват фалита. Много сериозно са се устремили към дъното. Високите им цени не кореспондират с посредственото им качество. И хората не ги купуват. Няма прости.
3
7
 
16
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Туй ми звучи като предсказанията на експертите на ООН от 1966 година - до 1990 година ще се дигне нивото на океаните с два метра и Ню Йорк няма да го има
2
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кола без ДВГ не е кола, а *** возило!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е край почвам да уча закона на ОМ!:))