Заради неизправност Toyota изтегля 3,4 милиона коли

Откритият дефект може да блокира въздушните възглавници при катастрофи
22 яну 2020 19:45, Ния Христова
7
Заради неизправност Toyota изтегля 3,4 милиона коли
Снимка: БГНЕС

От Японската корпорация "Toyota Motor Corp” обявиха, че изтеглят 3,4 милиона автомобила по целия свят, съобщи Bulgaria ON AIR. Причината е открита електронна неизправност, която може да доведе до блокиране на механизма на отваряне на въздушните възглавници при катастрофи.

2,9 милиона автомобила ще се изтеглят само в САЩ. Това включва моделите "Corolla” (2011-2019), "Matrix” (2011-2013), "Avalon” (2012-2018) и "Avalon Hybrid” (2013-2018).

В тези автомобили има инсталиран електронен блок за управление, който не е достатъчно защитен срещу електрически смущения, които е възможно да възникнат при аварии, което пък от своя страна може да доведе до неправилно функциониране на въздушните възглавници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво като е най продаваната? Това я прави най добрата? Таксита Приус са при бедните. Гледам Фантома не се кара нещо, значи е лош...
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тойота вече колко години е номер едно? Най продаваната марка в света. 50% от такситата по света са Тойота Приус.За Авалон не всеки има пари,продава се на цената на Лексус.Особено хибрида.
3
2
 
3
 
! Отговори
Кочияш преди 4 години
-Тойота , сър !
2
9
 
3
 
! Отговори
То Иди Оттааа преди 4 години
Туй брандче(най-силно и велико, заедно с народняците) диктува грозотата в автомобилите.Хубаво е , че има все още някои, които са по-интересни.Тук идва най-интересното(за което ще ме дизлайкват дизинженери):С тия пусти еърбеци не се разбрахте-да се отварят ли самоволно или да не се отварят при нужда?Спомням си и за акселератора, който от сгъната изтривалка дава газ...Мило ти става от спомени...Решение:Не гърми възглавницата!Гръмни автомобила!За чакащите преремонтиране - парти!
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки изтегля...Рекламата.4 млн това е площ, колкото нашатататковина.Теглете,теглете,щом друго несе сещате.Залагам следващият да ефорда.Да видим.