Ферари осъди Филип Плейн за уронване на престижа

Дизайнерът снима ферарито си заедно с полуголи жени
29 окт 2020 23:00, Нели Христова
36
Ферари осъди Филип Плейн за уронване на престижа
Снимка: Instagram

Швейцарският дизайнер Филип Плейн е загубил съдебната битка срещу Ferrari и е осъден да плати 300 000 евро като компенсация на италианския производител на автомобили, съобщава Carscoops, цитирано от Automedia.

Спорът между двете страни е от пролетта на 2018 година, когато Ferrari заведе дело срещу Плейн, заради това, че използва автомобил на марката в свое шоу, проведено в Милано година по рано. В представлението на дизайнера участваха и автомобили на Lamborghini и McLaren, но единствено от Ferrari изразиха недоволство.

Скандалът обаче избухна по късно, след като Плейн публикува в Instagram снимки на свой модел маратонки на фона на Ferrari 812 Superfast, което също е собственост на дизайнера. От Ferrari реагираха веднага и обвиниха швейцареца, че "опетнява репутацията" на автомобилната марка, тъй като на снимките имаше и доста разголени момичета.

"Подобни изяви представляват Ferrari като част от живот, който е напълно несъвместим с възприемането на марката. Причината са изпълнителите, които правят откровени сексуални намеци и използват автомобилите на Ferrari като реквизит по начин, който сам по себе си е неприятен", се казва в иска на производителя на спортни коли.

Съдът в Милано прие доводите на Ferrari и нареди Плейн за плати обезщетение от 300 000 евро на компанията като компенсация, както и да възстанови адвокатските хонорари в размер на над 25 000 евро. Освен това, дизайнерът трябва да премахне от своя сайт, както и от платформите си в социалните мрежи всички снимки на модели на Ferrari. Той трябва да изтрие всички свои публикация, изобразяващи Ferrari, а ако сподели нови, ще плаща по 10 000 евро за всяка снимка или видео.

Веднага след решението на съда Плейн показа, че изобщо не му пука, като публикува в Instagram снимка на зеленото си 812 Superfast. Дизайнерът беше категоричен, че обжалва присъдата, като следващото изслушване по делото ще се състои през пролетта на 2021 година.

Плейн допълни, че е готов веднага да даде плати сумата, но само ако Ferrari я дари за благотворителност. Дизайнерът не пропусна да се заяде с производителя на спортни коли, като написа, че ако компанията влага същата енергия във Формула 1, сигурно ще спечели титлата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чудят се от Ферари как да вържат двата края, след като балъците обедняха, а богаташите поумняха.
28
1
 
0
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
,,не е лошо да караш ""Ферари"" , а не е лошо и да си адвокат на "Ферари"...... 25 000 евра и още 10 000 за всяка снимка ,която метнеш из шарените списания с бързи жени и лесни коли.....опа! - обратното :-) :-)
27
1
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Лявата е по дебела от на дедо кравата...
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Трудно се умира от глад, когато си имал 10 поредни години, в които си правил милиони за нещо, за което другае и 100 лева не правят. Имат да изкарат още 10 години на загуба. Не ги мисли.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои?
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А BMW и Mercedes какво да кажат? Всеки психар, наркотрафикант, и чалгар им ползва колите.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тениски по 500 паунда съм виждал на тоя в Лондон
22
3
 
6
 
! Отговори
Мито Банцера преди 3 години
Обичам дебелани с големи гъзере. Лявата е за мен
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Филип Плейн ще вземе още някой и друг милион от Ферари за добрата реклама.Просто във време на стегнация,абсолютно никой не се интерисува ит ферарита-мерарита,и ролекси-молекси.Модата запада с 200км/ч. и това е необратимо.В Милано умреха от глад тази година,и моделите се чудят с какво да си платят мезонетите.А колкото до точно тази постановка в случая,всеки ще си вземе своето.От мияча на бричката,до биг-боса.Но това са само смешни опити и безполезна никому реклама.Аре чао от мен.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКва сланина бе, то си е чист целулит....
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23Човек не си купува ферари да ходи на село с него. А хората които си го купуват не питат колко му струва подръжката и колко харчи на 100.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ямболски цървулНе ставай смешен, кой ще ти пусне с трабант?
17
4
 
18
 
! Отговори
11 преди 3 години
Само дето ако не са хората като него , да харчат изпрани пари по Ферари, то те щяха да фалират отдавна! С честен труд пари за Ферари не се правят... А всеки трезво мислещ човек който знае с колко мъка се правят парите, няма да даде толкова пари за един автомобил който има безумна поддържа!
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Секси са мадами те, няма кво да се лъжем, сигурно им е трудно на мъжете. Ми нали си е купил колата, където иска може да я снима. Голям престиж...
15
0
 
21
 
! Отговори
Насакото Яката преди 3 години
Тоя дизайнер от едни тениски ли изкарва толкова пари?!
14
1
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Филип Плейм е немец oт Мюнхен, не е швейцарец
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, ОК, да кажем, че Ферари са прави в случая. Само че преди няколко години един руснак също беше публикувал снимки на десетгодишното си Ферари, което беше здравата ръждясало при положение, че през огромната част от времето си е седяло кротко в закрит гараж. Та от Ферари замълчаха тогава...
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кво мият тия! На това слънце след изплакването водата се изпарява за минута и котления камък остава видими петна върху черни коли като ролса. Трябва яко да подсушават и четиримата, на сянка ако не искат да оплескат колите. А като са толкова близо колите няма как да се лъснат. Който не харесва големата задHица - нищо не разбира от жени!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно мен да ме осъдят на 300 лв. ..
10
4
 
16
 
! Отговори
Anon преди 3 години
... лявата е прекалила с изкуствения ***.... тъпо парче... А Ферари в типичния си Елитистичен стил се правят на интересни.... ако съм си купил Ферари ще правя с него каквото си искам... и това не е тяхна работа.