Как да подготвим колата си за зимата?

Трябва да се обърне внимание на антифриза, гумите...
31 окт 2020 00:30, Ния Христова
10
Как да подготвим колата си за зимата?
Снимка: БГНЕС
Смяната на гуми съвсем не е достатъчна, за да подготвим колата си за зимата. Има няколко основни неща, които трябва да свършим преди студения сезон, сред тях са проверката на антифриза, гумите, спирачната система, ремъците и светлините.
 
Специалисти съветват да се обърне допълнително внимание и на казанчето, в което се налива течността за чистачките. Едно от най-лесните неща, които всеки шофьор може да направи е да провери налягането на гумите.
 
"На всяка кола е обозначеното подходящото налягане за гумите", обясни автомобилният състезател Румен Дунев пред Нова тв.
 
Според него повечето шофьори забравят преди зимата да сменят течността за чистачките, а това предизвиква проблеми като пукнато казанче и унищожени помпи.
 
"Чистачките винаги трябва да се изпробват. Ако не са добри е желателно те да бъдат сменени, като това ще даде на водача една добра видимост на пътя", казва Дунев.
 
Заради предстоящото застудяване и валежи от Пътна полиция започват акция и ще проверяват готовността на автомобилите за зимния сезон. 
 
От 1 до 15-ти ноември униформените ще следят дали автомобилите са оборудвани с подходящите гуми, дали са изправни светлините, чистачките и стъкломиещите устройства. До средата на ноември шофьорите няма да бъдат глобявани, а само ще бъдат предупреждавани, ако има нередности по автомобилите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Как да подготвим колата си за зимата?"Сложете й маска
7
2
 
12
 
! Отговори
eda преди 3 години
какво да гледат, то грайфера на гумата не е показател дали има сцепление като гумата е на 10 год и двърда като камък.А полиц(з)айчетата по пътищата нямат капацитета за тези нещица. Освен да се крият по храстите и да го раздават мутри, като те спрат за друго не стават.
6
1
 
12
 
! Отговори
У преди 3 години
Пътна полиция всеки месец показва, че не е това за което ни я представят. Сега щяли да гледат зимната подготовка!! Т.е ще им дадат по една тенекийка да мерят грайфери и да гледат дали имаш фарове. А дали светят правилно, дали не са модифицирани, дали антифриза е годен....това не са неща за полицията. Те трябва да подават сигнали за лош път, за съмнения в състоянието на колата и шофьора, за знаците и после да има кой да оправи проблема. Те не са техници!!
5
4
 
4
 
! Отговори
хейтър тролев преди 3 години
Много се радвам, че имам книжка за камион, купих си един 40-годишен ЗиЛ и си ходя до града на пазар
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пенсионери и селяни в планински местности разглобяването на автомобила и складирането му в долапа за зимата може и да е оправдано, но за работещи в града колата е в движение целогодишно.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Моя го обслужвам редовно ,чат пат го зареждам на зарядно и няма ядове.
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз откачам и прибирам акумулатора.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гараж и трупчета!Най добрата подготовка!