Кои са любимите коли на френската полиция?

Патриотичен избор на служебни автомобили
52
Кои са любимите коли на френската полиция?
Снимка: AutoMedia

Френските служби за охрана на реда до голяма степен повтарят тези на Италия, като за спокойствието по улиците се грижат два вида подразделение. Едно е гражданско, а друго военно. За разлика от някои полицейски подразделения по света, тези във Франция определено са патриоти при избора им на служебни автомобили.

Това обаче съвсем не означава, че колите на френската полиция и жандармерия не са интересни. Факт е, че сред се срещат някои наистина скучни превози средства като Renault Master и Citroen Berlingo, но както през годините, така и сега винаги е имало и доста интересни, и доста забележителни автомобили.

Дълго време един от най-популярните патрулни автомобили във Франциия беше Peugeot 307. Малкият хечбек дори се превърна в символ на местната полиция, благодарение на участието си във филми като „Такси“, а също така и в първата част на „Транспортер“, където един такъв автомобил се опитваше да гони BMW 7-Series с Джейсън Стейтъм зад волана.

През последните няколко години полицията активно заменя 307 с второто поколение на по-новото и модерно 308, но в малките градчето все още често се среща именно стария модел.

Още по темата четете в AutoMedia

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Францияполицияколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.