25

до 'специалисти

преди 3 години

Според медицинските стандарти - маска може да се ползва до 2 часа, след което трябва да бъде третирана като 'биологично опасен' *** и съответно унищожена според процедурата за този вид опасни отпадъци.Та мислите ли че всички тези парцали които се носят отговарят на медицинските стандарти? И съответно - пазят ли от нещо?

24

Асан

преди 3 години

До ЛюбопитенТе така рече и Ходжата! Тамън къту свикнете с маскит е и идат фереджетата! После - сичките у джамиата! И язе шъ ви показвма ка да си джасйкате главъта у килимо и да се дупите правилну!

23

Анонимен

преди 3 години

Реалната причина е че в началото на пандемията нямаше достатъчно маски и ако бяха казали че трябва, нямаше да има останали маски за здравните системи. Отне им няколко месеца да ускорят производството и сега съвета е друг. Важно е да се знае, че маската предпазва другия, и ако всички ги носят, вируса става доста ограничен и се в голяма степен се прекъсва трансмисията.

22

Любопитен

преди 3 години

Фереджета може ли?

21

Веско

преди 3 години

До АсанАсане и с ушите си зле. Мангърчето повтаря ката ден, вируса го има, както и 5 хиляди подобни, и с маски и без маски ще ни мине всички! И колкото по-бавно, толкова по-скъпо.

20

Анонимен

преди 3 години

До xАз съм за това я нося. Ако бях от някое село въобще нямаше да я нося.

19

Тръмп

преди 3 години

Положението в САЩ си е за маска не Ами за скафандър .

18

Анонимен

преди 3 години

До Indira salomeНаближават изборите в Сащ и Тръмп ще не ще носи маска защото ще го погнат на тема коронавирус .

17

nekoj до минусите

преди 3 години

виждам че фориума е бъкан със 'специалити' по маските! Ха Ха!

16

Анонимен

преди 3 години

Маските са да покаже, че овцата е наведена и подчинена.

15

Анонимен

преди 3 години

Защото хората търсят заместител на амулета. С една дума и маската и амулета за здрав човек не вършат работа.

14

Анонимен

преди 3 години

Няма лекар, който в ситуация на вирусна епидемия, да не работи с маска.И преди ковид, в епидемиологично с обикновен вирус, медицинските работници носят маски. И не защото е гарантирана защита, а защото минимизира разпространението процентно. Неуки няма как да разберат, но и бронирана жилетка не е гаранция, но се носи от редови военни в мисия.

13

ПОЗНАВАЧ

преди 3 години

До nekojМаските пазят повече болните да не заразяват с пръски останалите. Това е смисъла

12

Ике Дубаку

преди 3 години

Ковид Найнтийн, Ковид Найнтийн, Ковид Найнтийн!

11

nekoj

преди 3 години

Няма лекар по света или вирусолог който да казва че маските пазят! Може от бактерии (но до 2 часа най много), вирусауте са много по малки и маска не може да ги спре. Предвид разпоредбите че можеш да носиш една маска колкото си искаш - тя освен да те разболява няма какво друго да направи!

10

Ганьо ковида

преди 3 години

Аз маска не слагам що ми е бе аз не съм болен така чух по телевизора няма такъв вирус. Измислена пандемия, надути бройки, пътека 1200 лв, това ми го казаха по телевизора значи е верно. Аз не съм ***.

9

Анонимен

преди 3 години

Отношението няма общо с потребността и за минимизиране разпространението на вируса. От там нататък всеки Умник с клавиатура може да има отношение, и дори да се събират в кръжоци и групи, но в организираното общество, достигнало до съвременното си ниво, това отношение не трябва да се противопоставя на полезността и при овладяване на епидемиологични процеси. Ако все пак неумноста надделее, ще се плати цената за загубен опит от предходни събития.

8

Анонимен

преди 3 години

Защото целта на носенето не е предпазване. *** ли сте? Казват ви, че всякакъв *** върши работа, не маска със специална мембрана. Какво повече да се коментира.

7

Indira salome

преди 3 години

Тръмп е с маска ,защото е на посещение в някаква болница, а не защото смята ,че е много ефективна да се маскира при +35 градуса!!!Тръмп,, отряза" квитанцията на СЗО.спря и финансирането и скоро ще ги изправи пред трибунала за престъпления спрямо човечеството!!!

6

x

преди 3 години

Моето отношение към маските е следното: Нося я за да не ме глобят.