60

прогресивен

преди 6 години

Не виждате ли, че вече няма място, не ви ли става неудобно? Има начин да си разкарате колите - почваме да ги драскаме. Всичко, което се намира в междублоково пространство или градинка е застрашено.

59

Анонимен

преди 6 години

Плащаш данък - имаш място, всяка друга логика е порочна.

58

Анонимен

преди 6 години

То това е проблема в БГ . Всеки дава за пример Европа ...Обаче тук като наложат глоби или почнат действия - веднага жлъч се излива. Тука ако може да е като в Германия , обаче с нашата анархична мисъл и закони :)))

57

Ей чшшш

преди 6 години

Не можете да кажете на ***, че щом използва колата си веднъж на 2 години, то не му трябвало кола. Кои сте вие? Аба от кадя на кадя бааа?

56

Анонимен

преди 6 години

Винетка за София.Който иска да кара кола в София трябва да си плаща.

55

Сашо

преди 6 години

До До 48 СашоВие сте е** си аристократите. имате коли, които карате веднъж на 6 години и ги държите пред блока, колите ви се ремонтират за 2-3 месеца, че за какво ти е кола, като ще я ползваш два дни в годината? Честно, не мога да разбера логиката. Това с германската баба, дето си е купила колата да ходи събота и неделя на пазар го няма дори и в Германия. Хората си купуват кола, когато им трябва, когато минават по 20+ км на ден и му е по-рентабилно да си има кола отколкто да ползва транспорт.

54

Чиновник

преди 6 години

И още нещо. Всички се кефите, колко е чисто и подредено в чужбина. И там, не всеки човек има собствен гараж, НО колите, които са катастрофирали или с повредени двигатели НЕ СТОЯТ НА УЛИЦАТА. Или се поправят веднага, или се вкарват в гараж, или се бракуват. Но не стоят по улиците! Щото има яки глоби.

53

До 48 Сашо

преди 6 години

О кой е този сервиз, в който може да ти съхраняват колата, докато я ремонтират? Нали ти е ясно, че примерно ремонта ще го направят не веднага, а след примерно най-рано един-два месеца, а сервизите място за съхранение на такива коли нямат.

52

Деян

преди 6 години

До ЛъжитеПриятелю, аз карам т десет години само нови коли. На всяка 5 я сменям. Данъкът ми е 420 лева на година за чисто нова, новичка кола. Сто годишен барутник плаща крупните 50 лева. Това с отстъпките го забрави. Нова кола, която е над 100 к.с., не ползва отстъпка аради катализатора. Звънях в Местни данъци и такси да питам защо се получава така и отговорът беше: "... кат' имаш пари да си купиш нова кола, ще имаш и да си платиш данъкът бе господине...". Права е жената. Голям съм наглец, нали

51

Чиновник

преди 6 години

До До 42"Или друг случай - живееш постоянно в чужбина или даже в друг град в България и рядко идваш на адреса, където е тази кола, примерно за половин година на всеки две-три години. Къде ще си държиш колата?"Веднага ти давам три варианта:1. В гараж. Ако нямаш гараж, може да и наемеш такъв.2. Паркомясто в частен двор. Ако нямаш собствен двор, може да си наемеш място в двора на някой друг.3. Ако си ползваш колата по 6 месеца на 2-3 години, то тогава не ти е необходима кола.

50

Анонимен

преди 6 години

Имаше една кола , човека се блъсна в нещо до бизнес парка в младост 4, стоя 2 години на тротоара, само с паяка я местеха няколко пъти когато ремонтираха тръбопроводите.Собственика си се знаеше, махна табелите, бракува я, почна да я продава на части от самото място. 2 Години стърчаха ламарини, падаха стъкла, разпадаше се, а хората слизаха да вървят по улицата.

49

Анонимен

преди 6 години

Ако живееш постоянно в чужбина защо ти е кола? Или ако живееш в друг град защо не е при теб?по твоята логика да взема да си купя 5 коли под 100 коня на по 20 години за да плащам данък от 25лв и да ги оставя в 5 големи града, за като ида да имам?Вярно е че случаите са различни, но за това да обикаля общината и да въведе критерии а не ние да се дърлим. съседа има блъсната кола от преди 3 години, не можем да го накараме да я махне, защото не е на частен терен.

48

Сашо

преди 6 години

До До 42Прочети това, което си написал и сам ще се сетиш колко е абсурдно. Ако не дай Боже катастрофираш, пред блока ли ще си оправяш колата? Оставяш я в сервиз, където да я съхраняват докато се ремонтира. Ако живееш постоянно в чужбина или в друг град, за какво ти е кола, която да стои паркирана и да гние пред някакъв блок на километри от теб, без да се ползва? Всъщност ние българите сме супер алогични хора.

47

До 42

преди 6 години

То лесно се правят обобщения, но живота не е толкова ***. Примерно след катастрофа, колата ти временно не можеш да я ползваш, докато не я оправиш, но това не можеш да го направиш още същия ден. Къде ще я държиш, докато я оправиш? Или друг случай - живееш постоянно в чужбина или даже в друг град в България и рядко идваш на адреса, където е тази кола, примерно за половин година на всеки две-три години. Къде ще си държиш колата? Има най-различни случаи, пр икоито просто няма къде другаде да оста

46

Факт

преди 6 години

Докато все още има хора, които използват термини като таралясници и други подобни, няма да се оправим. Това е факт.

45

Анонимен

преди 6 години

Да минат и в другите квартали и в другите градове!крайно време е да си оберат таралясниците които очевидно с години не са се движили никога. По нашата улица има 3 коли без номера, храстите вече ги превземат.

44

месара

преди 6 години

всички таралясници за скрап, нали знаете как минават на преглед срещу някой лев! хората няма къде да си паркират колите от такива, пред всеки блок има поне по 2-3 такива гнилочи. вдигайте ги и глобявайте собствениците!!!

43

Руска учителко

преди 6 години

Паяците да влезнат в междублоковите пространства!

42

До Бай Иван

преди 6 години

Ако няма стикер - не е в движение, ако не е в движение - мястото и не е на улицата.

41

Младост

преди 6 години

Проблемът с паркирането го създаде общината като разреши застрояване и презастрояването в Младост, както и в цяла София, без преди това да се изгради инфраструктура и паркинги. Живял съм близо 30 години в Младост и много добре знам как беше и какво стана след 1989-та година. От трите паркинга до блока ми, за около 100 коли, останаха 2 за около 50 коли, а в същото време разрешиха построяването на 4 нови блока, като колите на новите са при нас, на тези два паркинга. Е, защо не се глобява общината,