171

Анонимен

преди 6 години

До СТРАНДЖАТА 190 Ленин в момента лежи,във вид мумия ,на Червения площад в Москва и русноците му се кланят ,като на Бог.В православието непогребването е много голям грях.Нито кирилицата,която им дадохме,нито православието е в кръвта им,употребяват ги за руските,имперски интереси и да държат в подчинение масите.

170

един там

преди 6 години

То, в интерес на истината, българица например и не звучи много добре, ама както и да е! Никой не ни е виновен, че сме си дали азбуката на чужди народи безплатно и безкористно, както и никой не е виновен на руснаците, че започват поредната безсмислена наглед война с Осм. Империя, вследствие на която се пръква третата българска държава!

169

азбуката е наречена

преди 6 години

" кирилица" от комплексаря петър първи. Никой средновековен текст не я нарича така. Петър I измисля " кирилица" и "черковно славянски". Решил че не и отива на московията да пише с букви и на език на друг народ. Особенно такъв дето си няма по това време държава. Не отива на имперските мераци. Шо народ е изгинал да си задоволи егото. Да го признае света за император. Щото титлата цар която си присвоява Иван Страшни е менте. Никой не им я признава. Щото цар е цезар. И само императора на ИРИ дава

168

един там

преди 6 години

До 193,Азбуката е наречена кирилица в чест на учителя Кирил! Дали щеше да ги има техните ученици Климент и Наум и щяха да създадат тази азбука, при условие че Кирил и Методий не бяха започнали това велико дело? То, по вашата логика, дайте да ги загърбим Кирил и Методий, че да бутнем и паметниците им!

167

Анонимен

преди 6 години

С една думичка Владимир Владимирович изпържи пpoдажните бyгapи!Аре, вентилиpaйте, мишоци!Мyахахахахахахаха!Пюдюpaзин нeдоклатен, ако пак ме изтриеш, ша ти *** мaйkaта. Анадънмy?

166

Анонимен

преди 6 години

191 Ние и без Стефан Цанев знаем истината да кирилицата,написахме я и изрекохме хиляди пъти.Соцапаратчикът С.Цанев се изказа чак след 3 дена,за да защити своя вожд Путин,че бил се изказал "премерено"...Двамата с Божидар Димитров са единствените,които го направиха.Комунистическата закалка си остава.

165

Анонимен

преди 6 години

До 191 "Христо" Тъжно е,но сте толкова изфирясали с твоя Стефан Цанев и компания,че бързо забравихте благинките от БКП.Знам само,че за Цанев се споменава само, по рядък литературен повод,като отчетно мероприятие.Никой не го чете,не говори за него нече,само вие от бесепето.

164

абе аман от тая тема

преди 6 години

Каквото требваше беше написано. Главния москал го направи нарочно. То е ясно. А реакцията на нашите политици беше прекалено мека. И престанете с тая " кирилица". Колкото има " черковно славянски" толкова я има и нея. Българска е азбуката а литургичния език на православните славяноезични па и не само на тях е старобългарски. Цял свят го знае. Това че Господаря на троловете и Главниот македон си измислят алтернативна история си е техен проблем. Да си живеят в нея!

163

Анонимен

преди 6 години

А Радев ще бъде на тържествена вечеря за Рамазан Байрям.Обаче не заведе български свещенник при папата.

162

Христо

преди 6 години

Най- накрая един умен мъж да даде логично и правилно тълкуване за азбуката създадена в България от българи и след това разпространена в останалите държави. Можем само да бъдем благодарни на съдбата, че е дала на България Стефан Цанев!

161

СТРАНДЖАТА

преди 6 години

Таварисшч Ленин е създал глаголицата, а Сталин кирилицата...

160

Анонимен

преди 6 години

До 179 Незнам, кой кого "изпържи", но на Владимир Владимиронич-***, му продължават санкциите, а мислят и за нови.Иначе, историята си стои на място и не може да бъде премествана от някакъв си кагебейски апаратчик с хипофизни проблеми.

159

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 186Меркел ходи в *** единствено за да преговаря за Донбас, а не на официална среща Германия-Русия. Има огромна разлика, но ти едва ли имаш капацитет за да я разбереш.

158

Анонимен

преди 6 години

До 183 Какво общо има това с унижението, на което подлага България кагебееца Путин? Да не ти напомням за позорния, за СССР и БКП взрив в цъквата Св.Неделя, за погрома, масовите убийства и грабеж, извършван от руснаци и български комунисти цели 50 години.За лагерите на смъртта, с които е била осеяна България.

157

Ха- ха- ха

преди 6 години

Когато русофилите нямат аргументи за да защитят гисподарите си започват да плюят по САЩ. Или по България и българите!

156

Анонимен

преди 6 години

ЧЕ ДА ГО ПОКАНЯВ В БЪЛГАРИЯ, НИЕ НЕ СМЕ БЯЛА ДЪРЖАВА?А Меркел дотича веднага в Сочи, щом и махнаха с пръст. Ако махнат така на Боко и той ще се затири немедленно.

155

един там

преди 6 години

До анонимен 180,бе за "топлото" не знам, ама знам, че Нек изкопува ел. енегрията от "американските Марици" на двойно по-висока цена, от тази на която я изкупува от Марица-изток 2!

154

Анонимен

преди 6 години

Ако на руските еничари-русофили им кажат от Москва, че азбуката е създадена в Монголия ще повтарят тази лъжа до посиняване, че и филми ще снимат за доказателство.

153

Анонимен

преди 6 години

За странджата всички пътища водят към лудницата. Няма мърдане.

152

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 174...Путин слага всички я малкия си джоб...Че той голям джоб има ли!? Малка ***-малък джоб!