Борисов: Господ наказва крадците

„Който краде, Господ го наказва.“, заяви Борисов по повод тежкия инцидент с трима пострадали в столицата
11 яну 2008 19:05,
101
Борисов: Господ наказва крадците
В Пирогов са постъпили две жени, пострадали при опит за кражба на цветни метали. Снимка: БГНЕС

„Който краде, Господ го наказва.“

Това каза столичният кмет Бойко Борисов по повод тежкия инцидент в столицата, при който пострадаха трима души – две жени и един мъж.

Инцидентът е предизвикан от група роми, които се опитвали да откраднат строителни материали от сграда в двора на бившия завод на "Балканкар-Средец", на булевард "Тотлебен" 38.

„Тук съм само за да успокоя гражданите, нямам никакво намерение да се занимавам с крадци“, каза още Борисов и подчерта, че инцидентът е станал при опит за кражба.

„Паниката, която се създаде, е абсолютно ненужна. Жените са влезли в частен имот без разрешение", заяви още кметът на София Бойко Борисов.

Dnes.bg припомня, че срутването на сградата стана около 17.00 часа днес след обяд.

При инцидента пострадаха по-тежко две жени, една от тях е с опасност за живота.

Пострадалите са от ромски произход и са настанени за лечение в Института за спешна медицинска помощ Пирогов.

Една от пострадалите- 24 годишната Василка Митева (майка на две деца), е с тежка черепно-мозъчна травма и  нараняване на едното око.

Леко е пострадал и един мъж, на който е оказана помощ във ВМА.

Сградата, която се е срутила, се намира в двора на завода.

Според очевидци в момента на срутването е имало шестима души. На място веднага пристигнаха екипи на Бърза помощ, пожарната и полицията. Там пристигнаха и министърът на вътрешните работи Румен Пеков, кметът на столицата Борисов, зам.-кметът на София Велизар Стоилов и директорът на дирекция „Контрол по строителството” при Столична община Влади Калинов.

От МВР съобщават, че според първоначални данни общо шестима са навлезли в района на бившия завод с намерение да събират метални отпадъци за вторични суровини от отломките на сградите.

Сградите в района на бившето предприятие „Балканкар Средец” на бул. „Ген. Е. И. Тотлебен” имат разрешителни за събаряне и процесът по демонтаж е съгласуван с районната администрация. Теренът трябва да бъде разчистен за бъдещо строителство.

Сградата е частен имот, районът е затворен за обществен достъп, посочи главният директор на НС "Гражданска защита" Андрей Иванов. Според него пострадалите са влезли в района на складовете, за да търсят метали.

На мястото на инцидента екипи на МДПБА и МВР са прехвърлили срутените отломки от стената и пръстта, за да се уверят, че няма други пострадали.

Екипите са приключили операцията по издирването. Няма открити други затрупани хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Недей да предизвикваш съдбата,че и ти доста крадеш!
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Толкова шум в медиите, да хвърчат линейки, пожарни, полицейски коли... а после и болница, скъпо лечение за някакви въшливи животни, влезли незаконно в чужд имот, за да крадат? Трябвало е да ги оставят да пукнат, както са затрупани, вместо да трошат нахалост нашите пари...Имат ли крадлите здравни осигуровки или ще си платят ли лечението? Убеден съм, че не !!! Но ще ги лекуват с парите от нашите - явно за благодарност, че крадат.
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
и благодарение на тях той стана кмет. Що си псува електората ББ ? Или сега го хвана яд за кебапчетата които им даде...скръндза
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Моля, не бъркайте Господ със своите представи за него. Няма друг Господ освен Исус Христос.
76
0
 
0
 
! Отговори
Смел БЪЛГАРИН преди 16 години
Драги журналисти, научете се да наричате нещата с истинските им имена или може би не ви достига смелост и за това пишете роми, когато трябва да пишете ***?! Нима Левски, Хаджи Димитър, Караджата, Капитан Петко войвода и близките ви по перо Ботев, Каравелов, Захари Стоянов, и още хиляди наши герои, са наричали *** роми??? Не! Те не са били страхливци, като вас! Те са били истински герои и затова са останали в историята. Те ви гледат с укор и срам от своите паметници, и от портретите им които сте окачили по стените на редакциите си. Ясно е, че жалки страхливи журналистчета, като вас, няма да останат в историята ни, но не ви ли е срам да гледате в очите децата си??? Те вашите деца не се страхуват, като вас, да наричат нещата с истинските им имена!!! За тях има ***, а не роми!!!
75
0
 
0
 
! Отговори
Iliqn преди 16 години
To4no taka Boiko! Gospod e opredelil *** da sa gadni, mizerni, 4erni i gi nakazva! A tezi poserkovci deto se pravqt na virtualni nindji i pluqt protiv Borisov da se vidqt kvi sa mi6ki, kakvo pove4e biha naparvili ot nego i togava da go opluvat. Boiko e pi4 i vsqko ne6to koeto kazva e na mqsto
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
samo balgari i turciii
73
0
 
0
 
! Отговори
Венета преди 16 години
Всеки е изразил мнение така както преценя станалото, а търси ли причината за това. Причините - те са много!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Б.Б. май този път е препушил с joint/ ganja/.... Oтново визираме дребни рибки....писна ни да ни занимават с кокушерски истории..Като главен секретар на МВР не свърши нищо...
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Кмета ще бъде застигнат от същото !
70
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 16 години
ako gospod nakazva6e kradcite,nqma6e da imame hora v parlamenta,v ministerstvata,v kmetstvata,savetnici....te sa nedostejimi...v pandiza sa samo mirizlivite i tapi ***,drugite imat pari da ne vlizat v drangolnika...neka da ne se pravim na po-golemi katolici ot papata...
69
0
 
0
 
! Отговори
bul преди 16 години
*** са ***, това е доказано научно. Те са плевел, вредители, вирус...за това не трябва да имат никакви права.
68
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 16 години
Бат Бойко пак нищо не каза. Господ наказвал бил крадците. Ако беше така, половината депутати от парламента ни трябваше досега да са редовни пациенти на Пирогов а някои по-изявени политици крадци трябваше вече да са в затвора отдавна или просто да не са живи. Те обаче са си много добре, редовно си увеличават заплатите и си живуркат. Не е хубаво, когато човек, който не е християнин да спряга думата "Господ".
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
... С името на Господ май не беше хубаво да се злоупотребява...
66
0
 
0
 
! Отговори
свобода преди 16 години
*** имат достатачно права в бг! те са равни, както и всички бг граждани! Има конституция и закон. Това е. Другото са спеколации и популизъм. Органите на реда да си вършат работата. Да работят според закона, а не според тва откъде идва парата или как да се стане партия със шефа, който работи ..знаем как! А *** да разберат че са СОБОДНИ граждани на свободна държава. и т.н. неми се говори повече разбрахте ме
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"А ти се научи да четеш преди да пишеш, ако преди 100години бяха интегрирани, нямаше да имаме тези проблеми сега."-----а ако не бяха цъфнали преди 600 години, съвсем пък никакви проблеми нямаше да имаме :-)
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Za6to *** ne sa arestuvani za krajba?!!!A Boiko????????Pravi im svirki o6te
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Smart za *** gadni mirizlivi!!!
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Никой не би наел циганиб, защото на *** не се вярва. И ти не би наел, нито би го взел да ти прави ремонт в къщата например.
61
0
 
0
 
! Отговори
lp преди 16 години
*** такъв . *** не може да го интегрираш.И шеф на офис ,фирма и тн да го назначиш тои пак ще открадне алуминиевата дограма