Борисов: Господ наказва крадците

„Който краде, Господ го наказва.“, заяви Борисов по повод тежкия инцидент с трима пострадали в столицата
11 яну 2008 19:05,
101
Борисов: Господ наказва крадците
В Пирогов са постъпили две жени, пострадали при опит за кражба на цветни метали. Снимка: БГНЕС

„Който краде, Господ го наказва.“

Това каза столичният кмет Бойко Борисов по повод тежкия инцидент в столицата, при който пострадаха трима души – две жени и един мъж.

Инцидентът е предизвикан от група роми, които се опитвали да откраднат строителни материали от сграда в двора на бившия завод на "Балканкар-Средец", на булевард "Тотлебен" 38.

„Тук съм само за да успокоя гражданите, нямам никакво намерение да се занимавам с крадци“, каза още Борисов и подчерта, че инцидентът е станал при опит за кражба.

„Паниката, която се създаде, е абсолютно ненужна. Жените са влезли в частен имот без разрешение", заяви още кметът на София Бойко Борисов.

Dnes.bg припомня, че срутването на сградата стана около 17.00 часа днес след обяд.

При инцидента пострадаха по-тежко две жени, една от тях е с опасност за живота.

Пострадалите са от ромски произход и са настанени за лечение в Института за спешна медицинска помощ Пирогов.

Една от пострадалите- 24 годишната Василка Митева (майка на две деца), е с тежка черепно-мозъчна травма и  нараняване на едното око.

Леко е пострадал и един мъж, на който е оказана помощ във ВМА.

Сградата, която се е срутила, се намира в двора на завода.

Според очевидци в момента на срутването е имало шестима души. На място веднага пристигнаха екипи на Бърза помощ, пожарната и полицията. Там пристигнаха и министърът на вътрешните работи Румен Пеков, кметът на столицата Борисов, зам.-кметът на София Велизар Стоилов и директорът на дирекция „Контрол по строителството” при Столична община Влади Калинов.

От МВР съобщават, че според първоначални данни общо шестима са навлезли в района на бившия завод с намерение да събират метални отпадъци за вторични суровини от отломките на сградите.

Сградите в района на бившето предприятие „Балканкар Средец” на бул. „Ген. Е. И. Тотлебен” имат разрешителни за събаряне и процесът по демонтаж е съгласуван с районната администрация. Теренът трябва да бъде разчистен за бъдещо строителство.

Сградата е частен имот, районът е затворен за обществен достъп, посочи главният директор на НС "Гражданска защита" Андрей Иванов. Според него пострадалите са влезли в района на складовете, за да търсят метали.

На мястото на инцидента екипи на МДПБА и МВР са прехвърлили срутените отломки от стената и пръстта, за да се уверят, че няма други пострадали.

Екипите са приключили операцията по издирването. Няма открити други затрупани хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
БРАВО БАТЕ БОИКО!ПРАВО КУМЕ В ОЧИ!ТЕ ЗА ТУИ СМЕ ТЕ ИЗБРАЛИ 2/3 ОТ СОФИЯНЦИ!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И този човек има мерак да става премиер!?Няма значение какви са били пострадалите хора,не може да се дрънкат такива глупости!Да,"който краде,Господ ги наказва"!Вие г-н кмете да не би да не крадете,а?
38
0
 
0
 
! Отговори
dimitri преди 16 години
"Там пристигнаха и министърът на вътрешните работи Румен Пеков, кметът на столицата Борисов, зам.-кметът на София Велизар Стоилов и директорът на дирекция Контрол по строителството при Столична община Влади Калинов."Бързат кой по напред да отиде че да го засекат камерите на телевизиите, нали трябва да отчетът работен ден....
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
a we te *** we jalko ... ako imahme kasmet dvama po malko shtqxa da zimat pomoshti
36
0
 
0
 
! Отговори
dj преди 16 години
истината си казвадокога ще ни крадат тия *** мръсни, няма ли работа за тяхмалко им е даже, трябваше да ги затрупа там
35
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 16 години
БРАВО НА КМЕТА..ПРАВИЛНО..ТОВА Е КРИМИНАЛЕН АКТ..КРАЛИ И СЕ НАРАНИЛИ..ТРЯБВАШЕ НАПРАВО В ЗАТВОРА ДА ГИ ТИКНАТ А НЕ ДА СЕ ЛЕКУВАТ СЕГА ЗА СМЕТКА НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ..ДАНО ПО ЧЕСТО ИМА ТАКИВА ИНЦИДЕНТИ..АЗ НАПРИМЕР НА ВИЛАТА В ДВОРА СЪМ ЗАЛОЖИЛ КАПАН ЗА ВЪЛЦИ..ДАНО СЕ ХВАНЕ НЕЩО..ИМАМ ПРЕДВИД КРАДЛИВ ***..ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ КРАКА ГАРАНТИРАНО..
34
0
 
0
 
! Отговори
ssssssssss преди 16 години
ако тия железа бяха задигнати от вашия двор щяхте да псувате ***.да,а *** -не!от баща и държава се краде.и те така!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Кмета е *** като шушон
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Този Бойко бил светец!Трябва да го издигнем в култ голям "патриот".Титан на мисълта.
31
0
 
0
 
! Отговори
! преди 16 години
кво ревете за некви миризливи *** бе ? дето се имат за турци и ви/ни псуват всеки ден ? жалко ,че не ги е премазало до СМЪРТ !
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
*** кмет мръсен град.
29
0
 
0
 
! Отговори
cabron преди 16 години
Добре си го казал-*** си майтапа Що ли в държавата дето съм/Испания/ такива простотии няма-тръгнал да краде и паднало нещо отгоре му?? Има едно правило-в *** държави,се случват и *** инциденти,не ,че и тука няма куриози-напротив,ама да се краде ПУБЛИЧНО,малко е забрането.И такива,ако стигнат до адвокат-същия има право само да ги представи и да им каже присъдите,без право ни на пледоарии ни на защита-щото ще си изгуби хляба моментално!! Тук уж е демокрация-ама влезеш ли в съда,забрави!! Инквизицията си действа-и то перфектно!!
28
0
 
0
 
! Отговори
PC-Help преди 16 години
Грешна е фразата употребена в заглавието тъй като *** са дивашко и варварско племе което няма нито бог нито писменност нито култура и унищожава бавно и сигурно милата ни държава.Така че според мен ние трябва да бъдем ръцете на бог.Подобно на заразено PC цялата държава е оставена на произвола без антивирус и сега много файлове са заразени което предизвиква сътресения в цялата операционна система.Нужно е най-малко карантиниране за вирусите.Ако няма ефект.....форматирането оправя всичко.....
27
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 16 години
*** майтапа- съoбсщниетo е написанo така 4е излиза следнoтo. От вси4ки кoитo били на oбекта (вкл Бoйкo, и др министри, пoжарникари и пирoгoвски линеики) oсвен тoва oбезпoкoени граждани и 6 ***.Железата претрепали *** а другите-oстнали на oбекта кoйтo ве4е бил разбутан.Та си предствиям Бoйкo да oтмъква за ран4oтo в Бакя една пo-така метална греди4ка , МВР министъра с некoя друга метална пръ4ка под мишница за налагане на ***, Пирoгoвците и те нещo там тoварят тухли да си дигнат нoва oперациoнна...Абе нема ли кoй така да написе дoписка 4е да няма мнoгo пoсо4ни тълкoвания. Бат Бoикo да глoби за неправилнo паркиране днешня редактoр на Днес.бг. и Петкoф да мувземе книжката за правoуправление а ние да му теглиме една тънка и дълга хвалба
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
znachi veche e osaznal kakva e sudbata mueba go bodigardcheto
25
0
 
0
 
! Отговори
Otvraten преди 16 години
Тук съм само за да успокоя гражданите, нямам никакво намерение да се занимавам с крадци, каза още Борисов и подчерта, че инцидентът е станал при опит за кражба.Простотията наистина не ходи по гората а.......в случая по кмета!Не си представям някой кмет на град в цивилизования свят да си позволи да направи подобно изказване, това какво мисли си е отделен въпрос и си е негова работа докато не го произнесе гласно. Подобни изказвания по принцип водят до оставки, само че не в БГ, разбира се. А иначе за каква точно 'кражба' става въпрос, да събираш метални отпадъци от сграда която така и така ще събарят! *** или не - всички сме хора, а кой какво мисли (и най-вече казва) е въпрос на IQ.
24
0
 
0
 
! Отговори
cabron преди 16 години
ами плащат хората и фирмите,както навсякъде по света,след като е изоставено и неизползваемо-трябва да се предаде за суровини,както се прави навсякъде по света,туй че всичко в държавата е на без"отговорно" пазене-къде е проблема?? Има стока-има събирач-има и купувач.Всичко е точно и законно!!
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
се изживява като наместник на Господ.Господ ще му отплати и на него.
22
0
 
0
 
! Отговори
peter преди 16 години
A na tezi deto plastat za metalite otkradnati ot gladnite *** i natrupaha pary ot targovia s metali??Za tiih prdvijdame li nakazanie svishe?
21
0
 
0
 
! Отговори
cabron преди 16 години
И какво толкова е станало-трудова злополука,случва се навсякъде. Имат си осигуровки-прибират парите и толкова,ако нямат,което не е възможно в една държава-се съди държавата,че не ги е осигурила в трудовата дейност която са упражнявали. За какво крадене става въпрос-в БГ не се краде,просто се прибира,а това също е дейност с последващи рискове-и в *** има риск,нали така??