Борисов: Господ наказва крадците

„Който краде, Господ го наказва.“, заяви Борисов по повод тежкия инцидент с трима пострадали в столицата
11 яну 2008 19:05,
101
Борисов: Господ наказва крадците
В Пирогов са постъпили две жени, пострадали при опит за кражба на цветни метали. Снимка: БГНЕС

„Който краде, Господ го наказва.“

Това каза столичният кмет Бойко Борисов по повод тежкия инцидент в столицата, при който пострадаха трима души – две жени и един мъж.

Инцидентът е предизвикан от група роми, които се опитвали да откраднат строителни материали от сграда в двора на бившия завод на "Балканкар-Средец", на булевард "Тотлебен" 38.

„Тук съм само за да успокоя гражданите, нямам никакво намерение да се занимавам с крадци“, каза още Борисов и подчерта, че инцидентът е станал при опит за кражба.

„Паниката, която се създаде, е абсолютно ненужна. Жените са влезли в частен имот без разрешение", заяви още кметът на София Бойко Борисов.

Dnes.bg припомня, че срутването на сградата стана около 17.00 часа днес след обяд.

При инцидента пострадаха по-тежко две жени, една от тях е с опасност за живота.

Пострадалите са от ромски произход и са настанени за лечение в Института за спешна медицинска помощ Пирогов.

Една от пострадалите- 24 годишната Василка Митева (майка на две деца), е с тежка черепно-мозъчна травма и  нараняване на едното око.

Леко е пострадал и един мъж, на който е оказана помощ във ВМА.

Сградата, която се е срутила, се намира в двора на завода.

Според очевидци в момента на срутването е имало шестима души. На място веднага пристигнаха екипи на Бърза помощ, пожарната и полицията. Там пристигнаха и министърът на вътрешните работи Румен Пеков, кметът на столицата Борисов, зам.-кметът на София Велизар Стоилов и директорът на дирекция „Контрол по строителството” при Столична община Влади Калинов.

От МВР съобщават, че според първоначални данни общо шестима са навлезли в района на бившия завод с намерение да събират метални отпадъци за вторични суровини от отломките на сградите.

Сградите в района на бившето предприятие „Балканкар Средец” на бул. „Ген. Е. И. Тотлебен” имат разрешителни за събаряне и процесът по демонтаж е съгласуван с районната администрация. Теренът трябва да бъде разчистен за бъдещо строителство.

Сградата е частен имот, районът е затворен за обществен достъп, посочи главният директор на НС "Гражданска защита" Андрей Иванов. Според него пострадалите са влезли в района на складовете, за да търсят метали.

На мястото на инцидента екипи на МДПБА и МВР са прехвърлили срутените отломки от стената и пръстта, за да се уверят, че няма други пострадали.

Екипите са приключили операцията по издирването. Няма открити други затрупани хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Малко допълнение:"Който краде надребно - Господ го наказва." "Който краде наедро - плаща литургия, прави дарения на Църквата и Господ не го наказва."
19
0
 
0
 
! Отговори
GOSPOD преди 16 години
БЪЛГАРИТЕ СА НАИ-ГОЛЕМИТЕ *** В ЕВРОПА,ЗАТОВА И *** ИМ СА НАИ-ГОЛЕМИТЕ *** СРЕД СЪБРАТЯТА СИ....И ВАШИЯТ Б.Б. СЕ ВЗИМА НАСЕРИОЗНО-ЕДИН КЛОУН И ***
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вече говори и от името господне.Този нарцис нещо много си повярва,че безнего неможе.
17
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
И пак ние ще им плащаме прескъпото лечение.:(((((
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
A zashto, uvajaemi kolegi, ne citirate kyde Boiko go kaza tova? Ako shte otbelqzvate, che snimkata e na BGnes, kajete i che B.B. kaza tazi "krilata fraza" v efira na ***!
15
0
 
0
 
! Отговори
нормален преди 16 години
От прочетеното разбрах,че случаят няма нищо общо с този на Алабин и е обикновена кражба,завършила полутрагично както за ***,така и за данъкоплатците,които ще заплащат скъпото им лечение.Ако ти самият имаше коефициент на интелигентност > от температурата на Еверест,сам щеше да стигнеш до простичката истина.
14
0
 
0
 
! Отговори
! преди 16 години
и аз мразя мутрата Борисов , но евалата!ДАНО ВСИЧКИ *** ГИ ПОСЛЕДВА ТАЗИ СЪДБА , НО С ТРАГИЧЕН КРАЙ !!!и модчета недейте да триете мнения !да ви има свободата на словото, или само турци обиждащи българи имат право да пишат ???
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
хахахахаПомиярите допълзяха веднага. Ей *** прости, вие сте навити да целунете в устата шайка озверели *** (Защо ги пожали, Господи???) само и само да си намерите повод да плюете по ББ. Еми явно и във вашите вени от църната кръв, хахаха... Питайте майките си къде са обикаляли около 9 месеца преди да се пръкнете, хаха
12
0
 
0
 
! Отговори
проницателен преди 16 години
На Бойко коефициентът на интелигентност е=на температурата на Еверест.Простотията направо извира от него,ако не е облечен във власт може да бъде чудесна карикатура.Жалко,че толкова *** му се връзват!
11
0
 
0
 
! Отговори
RIP преди 16 години
Или за нея Господ ще направи изключение?
10
0
 
0
 
! Отговори
west преди 16 години
Поредната простотия на Б.Б.Едни крадът за да нахранят децата си,Бойко и Цветелина ;олицетворение на честноста"То когато се присвояват милиони не е кражба а натрупване на капитал нали Б.Б
9
0
 
0
 
! Отговори
Аарон преди 16 години
Абе да падне нещо върху всички крадливи ***, не само върху тези! Бойко принципно ме дразни, но евала за поведението му тази вечер
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Как да не са го получили?! Вие знаете ли какви данъци се плащат за тези всичките хотели и имоти? А на Доган данъците за 300 хотела знаете ли колко са? Как ще се оправя с една пенсия не знам.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
... които са си виновни сами! Всеки си носи отговорност за действияата!
6
0
 
0
 
! Отговори
sd преди 16 години
Абе за кокошка няма прошка. Изцепката на ББ е просташка.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
върху тиквата ...***. Това са живи хора бе ***
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Оо да определено има доста политици, които все още не са си получили полагаемото наказание мисля, че господ е крайно време да помисли по въпроса.
3
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Каквото търсили-намерили.Не ни заниманайте с крадливи ***.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Който краде, Господ го наказва.Това каза столичният кмет Бойко Борисов. tova validno li e za politicite ni kakto i za samiqt nego?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Евала на кмета!!!