Меламин в наши вафли, изтеглят ги от пазара

Сигналът за съдържанието на отровното вещество във вафлите е подаден в петък следобед
4 апр 2009 15:02,
130
Меламин в наши вафли, изтеглят ги от пазара
Снимка: Булфото

Опасното вещество меламин е открито в популярна марка наши вафли.

Сигналът е подаден в РИОКОЗ в петък следобед, съобщи БНТ.

Източниците не са назовали марката на продукта, но са уточнили, че е на голям производител.

В момента започва изтеглянето на вафлите от търговската мрежа на страната.

„Вчера, в късния следобед, беше получен сигнал от Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциацията на производителите, който ни информира, че при техен регулярен мониторинг е открито веществото меламин във вафли, няколко пъти над пределно допустимата концентрация“, коментира д-р Теменуга Братанова от столичния РИОКОЗ.

По думите й, производителят не бил от столицата, а тяхната инспекцията контролирала само производителите на територията на София.

„Уведомени са колегите от съответната РИОКОЗ. Сигналът все още не е проверен и не могат да бъдат предоставени още данни“, каза още тя.

Dnes.bg припомня, че в Китай няколко деца починаха от заразено с меламин мляко. Около 300 000 малчугани пък се разболяха заради отровното вещество.

Китайски съд осъди двама души на смърт и един на доживотен затвор във връзка с тяхната роля в производството и продажбата на заразено с меламин мляко.

Китайската компания "Санлу“ и още 21 фирми и са добавяли веществото в адаптирани бебешки млека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Предлагам на правораздавателните органи, когато се установят виновните за тази отрова /а и във всички подобни случаи с храни/ виновните да бъдат хранени със съответните произведени от тях продукти докато ги осъдят и минат на затворническа храна- мисля, че би било съвсем справедливо
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе вафлаци, какво се разтревожихте толкова много? Забравихте ли за мухлясалите фъстъци и фъстъчено масло което слагаха във вафлите.Всичко се прави с евтини ***.И още го внасят но вече се плаща където трябва и всичко се покрива.А щях да забравя след изтичане срока на годност на вафлите ги правят на боза.Приятен апетит с боза и вафли.
67
0
 
0
 
! Отговори
nona преди 15 години
аз помня колко салати и агнешко изядохме по празниците...никой никога не беше наказан.... но китайците просто и бързо разстреляха виновниците за меламина и нямаше прикривани имена и производители онези от риокоз работят за производителите, това е ясно, слезоватебно - не яжте вафли, както и всичко останало :) - преминаваме на фотосинтеза!?!
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма такава държава никъде другаде. Само не знам като измрем жсички тия горе от кого ще цоцат парички. Виж за това може да се притеснят като не ги е еня за нищо друго. Пълен абсурд е цялата ни държава...
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KOFEINA V HEROINA sa6to go predozirat, izzemete vsi4kata stoka RIOKOZ!
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6to ne varvi6 ti na selo tam si nameri edna krava da q doi6 4e s teq prasti taka ili ina4e smisleni raboti ne var6i6 !
63
0
 
0
 
! Отговори
muaha преди 15 години
"Представител съм на голям вафлен концерн. Затова казвам, че захарта във вафлите е много по-вредна от меламина.Не яжте вафли... "Bravo!!! Vseki vaflen konzern me4tae za rabotnici kato Teb!!! :-D
62
0
 
0
 
! Отговори
yuyu преди 15 години
Az imam edno predlojenie,haide da si fa6tame patq za selo ,taka i mesoto,mlqkoto,dinite,domatite i mnogo drugi produkti 6te sa ot nai -visoko ka4estvo,hem 6te sprem urbanizaciqta ,hem 6te jiveete po-dalgo,a firmite koito nqmat rabotna raka 6te se naso4at kam selata:)))) ,eiiiii togava 6te si jiveem carski jivot
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
44. - 16:01 - БОЙКОТОт: :(Бойкотирайте всички вафли, доката не кажат коя е марката!!! :((((
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе знаете ли още колко други продукти съдържат "меламин"...че и по вреди неща .Да не говорим че емулгаторите 95% не са полезни.Те сега се сетили и ще правят сензация
59
0
 
0
 
! Отговори
Sorry преди 15 години
Забравихте ли ,че само при социялизма не се изнася информация за вредно за народа събитие Чернобил криха до последно ! Сърбите сее подиграваха - Унас има а у бугарско нема радияция! НЕЩАСТНИЦИ ВЪРВЕТЕ НА *** сега се чака да видят въпросната голяма фирма колко рушвет е склона да дъде за да се потули случая !Чакайте да видите коя известна марка вафли ще изчезне от пазара до дни така ще разберем кои са.
58
0
 
0
 
! Отговори
моркови с вкус на... преди 15 години
моркови с вкус на... вода??!!}о за гавра е това? иначе добри, големи.. ама си личи че са блъскани с химии. Направо щях да се разплача когато си купих 3 кила моркови с вкус на вода и подобни плодове и зеленчуци.Надявах се да хапна здравословно и си хвърлих последните джобни по тея зеленчуци а тея ме излъгаха. Мислех си да ида да им ги върна, ама няма кво да ям после... Защо хора не правите нещата които правите от сърце???! много по сладка е печалбата тогава, когато хората ви признаят. МАИМУНИ - ГАДОВЕ!
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина не са само вафлите. Миналата година гърците изтеглиха вредно слънчогледово олио от пазара, внесено от Украйна. Беше ми интересно дали нашите ще направят някакви проверки в БГ дали няма от това олио, ама тук ни гък, ни мък.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изяжте си вафлите сега, защото когато съобщят ще трябва да ги изхвърлите.
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нищо хора, яжте вафли спокойно, после който се разболее ще им скъсаме ггъзовете в страсбург на тйя *** "РИОКОЗ".лично аз ще си купя от всяка вафла по 1 вид, и ако ми стане нещо... ще ви съдя до дупка РИОКОЗ!
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
отвратта,колбаси от сурогати,сирене от растителни мазнини,плодове с нитрати,дини с урина,да му уринирам на държавата и чудото,и сега ще чакаме да станем кат китайците и ако за тях 5 човека са на бълхата ,задното крачеза българия и един е много
53
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Докога ще ни тъпчат само с ***?Това не е държава.А имаме оторизирани органи да следят за качеството на храните, които явно нищо не правят и получават не малко пари за това.Защо не се обяви публично марката на вафлите и виновните да си понесат наказанието за това.Спрете с лъжите родни държавници и служители, лавината бавно но сигурно връхлита върху вас!!
52
0
 
0
 
! Отговори
мръсници преди 15 години
По-възрастните помним, през 1986, когато гръмна Чернобил, как народонаселението и най вече децата ядяха мляко, зеленчуци, и всички други храни, без изобщо някой да предупреди за опасноста. А другарите плюскаха специално доставени храни и пиеха вода от чужбина. Изобщо не се чудете....управляват ни същите на които им пука замо за собственния .Така че...който оживее ще закуси....пак с вафли.
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лошото е, че не са само вафлите. Производителите влагат евтини сухи радиоактивни отровни млека от Украйна и такива с меланин от Китай. Иобщо всеки влага възможно най-евтини суровини и никой не го е грижа какво изобщо съдържа това,което е на пазара като краен продукт .Това на нищо не прилича - няма контрол върху качеството и дори да хванат някой с нарушение, то фирмата-производител не се огласява, което е в разрез с всякакви човешки права.Да не говорим колко е фиктивен ,корумпиран и служещ на големите фирми да унищават бизнеса на по-малките именно чрез армията от данъчен,санитарен и не знам какъв контрол на храната. Проста държава!
50
0
 
0
 
! Отговори
Хидроген Говняров преди 15 години
Нямаш проблем, щом ги харесваш извадени от - имаш ги :)))