Янко Попов – Туци поръчал убийството на Юри Галев

Сред организаторите е и шефът на Федерацията по сумо
24 юли 2010 12:55,
377
Янко Попов – Туци поръчал убийството на Юри Галев
20 души бяха задържани при спецоперацията "Килърите" в петък. Снимка: МВР

Янко Попов – Туци е поръчал убийството на самоковския бизнесмен и бивш общински съветник от „Атака“ Юри Галев, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Туци, който е бил задържан при спецоперацията „Килърите“ е близък до Бай Миле.

Шефът на Българската федерация по сумо Петър Стоянов и Васил Костов, наричан Васко Кеца също са организатори на стрелбата по Галев.

Днес стана ясно, че Стоянов, който за кратко е бил съветник към парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта, е регистриран в полицията за изнудване и сводничество.

Още по темата
20 юни 2010 10:21
535

В момента той е настанен в болница, след като е получил хипертонична криза. Петър Стоянов, известен и с прозвището Пешо Сумиста, е бил кум на сръбския наркобос Сретен Йосич, каза премиерът Бойко Борисов.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че има безспорни доказателства, че Васил Костов – Васко Кеца, който е бил охранител на Бай Миле, е организирал и убийството на Румен Рачев в Шумен.

За друг от задържаните – Методи Иванов, полицията смята, че е човекът, съхранявал оръжието за покушението.

В дома му са открити автомат Калашников и 4500 патрона от различен калибър. Тепърва ще се установява дали автоматът е същият, с който е извършено покушението срещу Юри Галев.

Иванов е криминално проявен, за притежание на незаконно оръжие му е наложена „пробация“.

Георги Петров е стрелецът по Галев, стана ясно днес.

На пресконференцията стана ясно още, че "Килърите" предварително са разигравали убийството на Галев. Това е станало още на 13 юни, когато групата е имала готовност да извърши покушението по тъмно, но промяна в поведението на Галев ги отказала.

Има оперативна информация, че задържаните са били съпричастни и към други убийства, каза министър Цветанов.


14 от арестуваните 20 души при операция „Килърите“ са разпитани и освободени, стана ясно на днешната пресконференция. Срещу петима от задържаните са повдигнати обвинения.

Зам.-главният прокурор Бойко Найденов разказа, че през цялото време преди операцията е имало игра на „котка и мишка”, а хората от Окръжната прокуратура са работили денонощно.

„Тепърва тече разследването, ще се поиска задържане под стража на арестуваните. Обвинителният акт ще бъде внесен възможно най-бързо“, каза Бойко Найденов.

Министър-председателят Бойко Борисов похвали действията на МВР, ДАНС и прокуратурата.

„С разбиването на тази група, в хода на разследването ще излязат още много убийства и още подготовки за такива“, коментира той.

Борисов изрази увереност, че след подобни операции следващият доклад на Еврокомисията за България ще бъде още по-добър и попита „кой съдия има тази морална воля, човекът който държи взрив и автомати, да отиде на порбация“.

„Сега искам моят приятел Лазар Груев (шефът на Върховния касационен съд – бел. ред.) да излезе и да каже, сгрешихме с тази пробация“, коментира премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още по темата: Янко Попов – Туци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
2
 
1
 
! Отговори
ЦЦЦ до 366 преди 13 години
"....ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ?"Само предишното може би?Преди това беше НДСВ-ДПС и Боко беше Гл.секретар,даже Доган го направи генерал.....................*** ГЪРБЕР
334
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С разбиването на тази група, в хода на разследването ще излязат още много убийства и още подготовки за такива, коментира той.:D А сега им лепнете, че са виновни и за гладуващите сумалийчета! *** тетъра дето разиграва МВР
333
2
 
2
 
! Отговори
до 372 преди 13 години
А шеф на парламентарната комисия е депутат на...ГЕРБ!
332
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стоянов, който за кратко е бил съветник към парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта, е регистриран в полицията за изнудване и сводничество. - gadni komuniagi dolni urodi tupi rogachi
331
1
 
0
 
! Отговори
BASI преди 13 години
*** se navadili v bg
330
5
 
4
 
! Отговори
367 ВОНИШ преди 13 години
367,ГОЛЯМО ЛАЙ..О СИ ИЗСТРЕЛЯЛ,АКО ТЕ БИВА САМО ЗА ТОВА,ПОЗИЦИОНИРАЙ СЕ ВЪВ WC И НЕ ОМИРИСВАЙ ФОРУМА!!!
329
2
 
4
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Съдия Куцкова също на млади години беше пряма,не обичаше да й набиват кан-чето и да се подчинява на глупави нареждания.С годините "помъдря", та дори понякога се съгласява да става апологет на закостенялите и корумпирани съдии - случаят с висшите съдии в Приморско, някои опити за прехвърляне отговорност -та за оправдателни присъди на доказани престъпници на прокурорите с изтърка-ната плоча "липса на убедителни доказателства". Не смятам,че прокурорите са глупави, а съдиите - безпристрастни умници.
328
1
 
4
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
До # 365: Коментарът Ви е много добър и най-важното - точен.Тези младежи и девойки,много добре обучени и със стръв да работят, като ги "подберат" съдии- началници,били преди 1989г. районни съдии и районни прокурори и номенкла-турни кадри на БКП, като започнат да ги учат на "иширети" от съдийската про-фесия,понеже толкова години те това са учили, а не повишаване на професион-алната си подготовка, на младежите ще им писне и голяма част от тях ще станат адвокати.А съдебната с-*** - нереформирана.
327
8
 
5
 
! Отговори
до 365 преди 13 години
И случайно тея 28-28-28 приети са роднина - милиционер, роднина-милиционер.... като изключим "Противопожарна Охрана"(там все пак приемат някои реално кандидатствал) в другите две специалности не те приемат ами те "вкарват"... а ти пак си мисли че най-умните и най-способните остават в МВР... Отделно че не е задължително да си завършил ВИПОНД че да си офицер от МВР - виж примерно Цецо (той е ВИФ-аджия)....
326
4
 
31
 
! Отговори
КАКВО СЕ СЛУЧИ преди 13 години
ПЕШО СУМОТО И ЯНКО ПОПОВ ПОЧЕРНИХА МНОГО МАЙКИ. ЗАТОВА МОГА САМО ДА ПОЗДРАВЯ ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ И МВР ШЕФЪТ ЦВЕТАНОВ ЗА СВЪРШЕНАТА РАБОТА ! КЪДЕ БЯХА И КАКВО СВЪРШИХА ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ? ОТГОВОРА Е ЯСЕН НА ВСИЧКИ ЗАНИМАВАХА СЕ С ГРАБЕНЕ НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
325
2
 
7
 
! Отговори
минаващ преди 13 години
2003 год.за 28-28-28 места за различните факултети са минали над 3000 младежи и девойки.Преминали са през медицински прегледи,изпити за физическа и психическа годност,български език и литература,история,математика.Голяма част от завършилите АМВР завършват право в различните ВУЗ.В системата работят умни,добре обучени и интелигентни мъже и жени,но за съжеление ниско заплатени,изключително ангажирани.Професията е в сектора на най- риковите професии.Куцкова е запозната много добре с изложените факти
324
3
 
8
 
! Отговори
bbbbo преди 13 години
lele,lele v kva strana jiveem...povru6ta mi se ve4e
323
5
 
21
 
! Отговори
arhar преди 13 години
' Бойко бил поръчка на групата на Сумиста 'Гоце ще каже ли нещо по въпроса или пак ще мъчли така, както мълчи за убийството на Кюлев и стрелбата по М. Велев ?А Лазер Груев и той ли ще мълчи ?Хайде говорете, другари ! Докажете, че сте хора с морал и съвест и борещи се срещу мафията у нас !
322
3
 
17
 
! Отговори
БОТЕВ от ПЛОВДИВ преди 13 години
Бойко кога ще подгониш черното тото на Коко и ще итръгнеш българският футбол от пипалата на мафията.
321
1
 
8
 
! Отговори
земен преди 13 години
мдааа...."щастливи са само лудите",да с чуди човек да се смее ли - да плаче ли?
320
3
 
5
 
! Отговори
ddt преди 13 години
to vsushnost nai - dobroto priznanie i nai vajnoto za men e kakvo misliat horata ot EU za Gerb , a ne nekvi smeshnici social-komunisti po forumite ;))
319
6
 
7
 
! Отговори
alex преди 13 години
аз лично имам 4 климатика монтирани на земята. Проблем?? подови климатици - най-доброто и най-безшумното... иначе БББ (Браво, Бойко Борисов), ЦЦЦ (Цецо Цветанов -Цар)
318
1
 
5
 
! Отговори
do 354 преди 13 години
ot ddt - obzalagam se ,che politikata na Gerb e dosega v nai pravilnata nasoka, tova ,che BSP ne izglejdat kato mutri ne znachi ,che ne Sa ;)) Da se obzalojim li che Gerb shte si izkara mandata ???
317
2
 
3
 
! Отговори
АРХИВИТЕ ГОВОРЯТ преди 13 години
"Прокуратурата победи БСП в битката за следствието"! А Груев-президентски човекАРХИВИТЕ ГОВОРЯТ:Лазар Груев оглави ВКС, а Бойко Найденов - следствиетоКонституционният съдия проф. Лазар Груев е новият председател на Въховния касационен съд. Прокурорът Бойко Найденов пък вече е следовател 1. Проф. Груев бе избран на днешното заседание на Висшия съдебен съвет с 19 гласа "за", 3 "против" и 2 недействителни бюлетини. Той беше единственият кандидат за поста на Иван Григоров.Нямам нищо против кандидатурата на Лазар Груев, а против недостойния начин, по който се провежда избора - само с един кандидат, възропта членът на ВСС Иван Колев. Според него политиците за пореден път се опитват да яхнат съдебната система. При този избор има послание на политиците да се забрави за кариерно развитие на базата на професионализма, а да се разчита на политическа подкрепа, смята Колев. В отговор на това изказване председателят на ВАС Константин Пенчев заяви: "Такива популистки изказвания на площада, а не тук".По повод коментарите, че е президентски човек, защото беше юридически съветник на Георги Първанов, който после го назначи за член на Конституционния съд, новият председател на ВКС обяви: Смятам, че съм човек на майка си и на баща си! Той посочи, че в периода 2001-2003 г. едновременно е бил член на правния съвет на президента и председател на Консултативно-правния съвет към МВР, както и зам.-декан на Юридическия факултет. ВСС избра за директор на Националната следствена служба прокурора Бойко Найденов. Шефът на антикорупционното звено във Върховна касационна прокуратура победи в оспорван двубой следователя Бойко Рашков бивш шеф на службата и ексдепутат от Коалиция за България. За Найденов гласуваха 13 от членовете на ВСС, за Рашков 10 , една от бюлетините беше недействителна.Прокуратурата победи БСП в битката за следствието, коментираха юристи. frognews.bg/news_2771/Lazar_Gruev_oglavi_VKS_a_Boiko_Naidenov_-_sledstvieto/
316
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТУКА МОГА ДА КАЖА САМО ЕДНО - ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПРЕМИЕРА БОЙКО БОРИСОВ И ЗА МВР ШЕФЪТ ЦВЕТАНОВ, ЕТО ТАКА СЕ РАБОТИ! ЗАЩО ПРИ ПРЕДИШНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НА ТРИГЛАВАТА ЗМИЯ НЕ СТАВАШЕ ТАКА А, А САМО СЕ ЧУДЕХА КАКВО ДА ОТКРАДНАТ??????