Обраха трезор в центъра на София

Двама от охранителите са били нападнати и обезвредени
Обновена: 2 май 2011 15:26 | 2 май 2011 08:45,
115
Обраха трезор в центъра на София
Снимка: Булфото

Голям обществен трезор е бил обран тази нощ в София. Новината бе потвърдена от МВР. Мястото на престъплението е бул. „Евлоги Георгиев” 14.

Според първоначалните данни двама мъже влезли в трезора и се представили за клиенти. След това нанесли побой на единия от охранителите, а другия заключили в друго помещение.

Пострадалият охранител, който е на 56 г., е откаран в „Пирогов”. Той е приет в Клиниката по неврохирургия с мозъчно сътресение и множество контузии по лицето и главата. Няма опасност за живота му.

В момента тече оглед. Засега не е ясно колко касети от трезора са обрани.

Грабежът е извършен около 2 часа през нощта, а сигналът в полицията е подаден в 6,10 часа тази сутрин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: обирбанков трезор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
28
 
! Отговори
5 преди 12 години
АБЕ РЕДАКТОРИТЕ, ВИЕ ПРАВИТЕ ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ БАНКОВ И ОБЩЕСТВЕН ТРЕЗОР?
62
1
 
4
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
INSZENIROVKA! mnogo newa ne se varzvat ot napisanoto. no kakto i da e. ludite se naluduvat dokato umnite se naumuvat.
61
0
 
18
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 12 години
Според мен,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има един или двама охранители на входа на трезора и задължително двама трябва да стоят на мониторите в отделна стая и да наблюдават в реално време. Така, ако стане нещо те могат спокойно да повикат подкрепление! Но това трябва да е изискване от държавата и застрахователите на обекти като - трезори,банки,хипермарекети и др. рискови заведения!
60
1
 
10
 
! Отговори
дивия Запад преди 12 години
Май на там отиваме в Дивия Запад.Нищо хубаво не ни очаква.И един съвет никога не се оставайте парите или някоя скъпа вещ в такива трезори защото вижте как по най-лесен начин ги обират и на мен ми мирише на замесен вътрешен човек,защо единия охранител е в тешко състояние ,а за другия нищо не казват,има гнило в тази работа и най-вече защо чак сутринта са подали сигнал,ама че работа...
59
1
 
3
 
! Отговори
Подробности преди 12 години
Продължава огледът на обрания обществен трезор в София02 май 2011 | 09:34 | Агенция "Фокус"Начало / ПолицияСофия. Продължава огледът на обрания обществен трезор в София. От пресцентъра на МВР съобщиха, че сигнал за инцидента е получен рано тази сутрин в столичната полиция. Първоначално на тел. 112 е съобщено за нападение в помещенията на обществен трезор на бул. Евлоги и Христо Георгиеви. Екипи на СДВР се отправили към адреса, където установили, че трезорът е атакуван. Районът веднага е заграден, пристигнала е група за оглед. По първоначални данни е установено, че по информация на охранителите по-рано през нощта, към 2.00 часа, в трезора дошли двама, които се представили за клиенти. Те не били въоръжени и са пропуснати да влязат в обществения трезор, който работи денонощно. Минути по-късно единият охранител е набит и вързан, а малко по-късно е обезвреден и вторият, когото нападателите също вързали и затворили в отделно помещение. Така те не успели да подадат сигнал с паник - бутона. Чак след 6.00 часа единият от тях позвънил на телефона за спешни случаи. С пристигането на полицаите един от охранителите е откаран за преглед и оказване на медицинска помощ.
58
3
 
5
 
! Отговори
БТК преди 12 години
Кви клиенти в 2часа???
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей пудела каде е бе докато острелваше автоджамбази тия му го набутаха сериозно тъкмо направи пи ара и тия му спреха тоците пак
56
0
 
20
 
! Отговори
Stefko 88 преди 12 години
Този род престъпления май зачестяват в българия....Банкови обири...отвличания....настигаме ги американците... леле! Скоро време и тока нама да може да си плати човек спокойно...само като ги гледам престарялите сотаджии ми става ясно за каква "сигурност" в банковите клонове иде реч... но май така и трябва да става за да се сетят че с пенсионирани старшини не става!
55
6
 
4
 
! Отговори
ivan преди 12 години
AIDE CVETANOV -ZASTRELIAI GI I TIA -AMA NE STRELIATE PO KOKOSHKARITE ZA ENA KOLA UJ PO GUMITE STE STRELIA
54
0
 
23
 
! Отговори
Онзи преди 12 години
Обран е обществен трезор, а не банков! Разликата е ОГРОМНА!!!
53
0
 
9
 
! Отговори
ДИДИКО преди 12 години
Снимка: Булфото ХАХАХАХА ГОЛЯЯЯЯЯМА СНИМКА СА КАЧИЛИ НЯМАМ ДУМИ :))))
52
5
 
19
 
! Отговори
кр. станев преди 12 години
така ще се получава като за охрана назначават разни дядовци бивши милиционери дето нищо не могат да правят и ходят нощни смени само да не си стоят в къщи да събират чергите и да опърдяват апартамента а на крадците пожелавам да си харчат парите със здраве и банките да не се циганят със заплатите на охраната а да дават повече защото лоялноста се купува за тези малко пари такива ще са ви и охранителите КАЗАХ
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я да видим какво се продавало от ЧСИ:ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ, на две нива, заемащ целия партер и част от сутерена от жилищната сграда, находяща се в гр. София, Столична община, р-н Лозенец на бул. Евлоги Георгиев 14 [....] партера и сутерена се преустройват в банков офис, собственост на длъжника ФИНТЕХ-БЪЛГАРИЯ АД, с адрес: гр. София, бул. Евлоги Георгиев 14, представлявано от Борислав Ралчев.Начална Цена: 1095000лв.Срок: 12-03-2011 - 12-04-2011Ти да видиш!
50
2
 
7
 
! Отговори
AZ преди 12 години
VZELI SA ZESTRA ZA MLADATA CHERVENA PRINCESA TE GOLI NE SE RAZDAT
49
1
 
23
 
! Отговори
koce mamata преди 12 години
Нещо не се връзва, обира станал в 2!!! крадците се представили за клиенти в 2 часа малко странно клиенти да посещават трезора!!! А пък сигнала в МВР бил подаден в 6 с 4 часа разлика!!! Намирисва ми на нагласена работа, или идеотите от ДНЕС БГ пак са се оакали!!! ХАХАХА аиде и със здраве!!!
48
0
 
7
 
! Отговори
7.62 преди 12 години
През 1984-5г.беше извършен грабеж на БНБ в ХАСКОВО,ОКкр.н-к на ОУнаМВР в ХАСКОВО беше ГЕН-МАЬОР Г.Милушев,под неговото вещо ръководство и на пристигналите на помощ от София о.р и ръководни личности като Генерал Кацамунски бандюгите бяха заловени и си получиха заслуженото.А сега какво.господа?Като ги заловят какво?
47
1
 
24
 
! Отговори
Цветанов преди 12 години
Ние ги хващаме-Съдът ги пуща !!!D D D
46
0
 
17
 
! Отговори
с. до 46 преди 12 години
Така като ти гледам изказа твоите охранители са 15 годишните ти съученици,които те пазят да не те хване баща ти докато пушиш и да те ошамари!Бягай да си учиш уроците!
45
2
 
18
 
! Отговори
с. преди 12 години
Банките не им се дават пари за адекватна охрана и затова се случват инциденти!Тия,които са обрали трезора нали са си проучили нещата!Видели са,че охраната е рехава и немотивирана и са ударили!Я да хванат едни здрави момчета и да ги обучат и екипират както трябва!Да им дадат хубави заплати и да видим дали ще е толкова лесно!Обаче в Бантустана забрави!Най-високите лихви са в България,обаче не им се плаща!Лапаница трябва да има само за тях!Жалка история!
44
26
 
2
 
! Отговори
ДО 31 преди 12 години
МОИТЕ ОХРАНИТЕЛИ ПО СТРОЕЖИТЕ ПЪК ВЗИМАТ ПО 1500 ЕВРА МИШКОО