Присъда за убийството на Белнейски

Пет години след смъртта им съдът ще се произнесе
Обновена: 9 юни 2011 07:09 | 9 юни 2011 07:07,
77
Присъда за убийството на Белнейски
Снимка: Dnes.bg

Пет години и половина след смъртта на сестрите Белнейски съдът в Пазарджик ще произнесе присъда по делото за убийството им.

Срещу единствения обвиняем Лазар Колеви са повдигнати обвинения за две убийства, две изнасилвания и блудство.

Прокурорът и адвокатът на родителите на убитите момичета поискаха най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна.

Прокуратурата смята, че са събрани достатъчно доказателстваа за вината на Колев.

Тезата на защитата, изразена и в пледоарията в сряда, е, че обвинението е изградило съмнителна хипотеза заради липсата на преки и косвени доказателства срещу Колев.

Росица и Христина Белнейски бяха убити на 28 януари 2006 г. в местността "Грамадите" край Брацигово.

Разследването беше удължавано няколко пъти и три години след смъртта на момичетата за убийството им беше обвинен Лазар Колев, който по това време излежава друга присъда.

Основното доказателство срещу Колев са показания на негов съкилийник и негово ДНК по жертвите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Лазар КолевБелнейски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da go utrepat s nalymi
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как да не става бе селллллоооооо
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И стига с това измислено ДНК. Вървете в една лаборатория да видите как се взима материал за ДНК анализ. Колко лесно може да бъде замърсен и т.н. Материали за ДНК се взимат още на местопрастъплението за това и не трябва дори да се помръдват, пипат и пр. жертвите. Правят се снимки, взимат се натривки и материали. На мястото на което са намерени момичетата трудно би останала незамърсена ДНК освен тяхната собствена. А след 3 г. да изплува чиста проба - абсурд, може само ако е добавена.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-вероятно присъдата няма да е тежка, понеже доказателствата са по-скоро косвени, общественото мнение е разделено, а все пак съда се осланя на факти. Не може да осъдиш човек, защото няма алиби, след като е арестуван три години след убийството (не всеки помни в подробности последните три години от живота си). Да не говорим, че има противоречие и за часа на смъртта. Доказателствата с ДНК пък "изплуваха" от нищото преди 2 г. Не мисля, че ще има тежка присъда.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nevazmojno e sam da gi e iznasilil i dvete i da gi e ubil. Ako beshe sam shtiaha da go naperdashat i da izbiagat. 100% ima zameseni i drugi no tozi se pravi na geroi i ne gi izdava.Samnenie ....Moje bi sled kato bade proiznesena prisadata bez pravo na objalvane i istinata shte izkoche kato zaiche ot hrastite
70
1
 
13
 
! Отговори
оли боже преди 12 години
БОЖЕ БОЖКЕ, И ТУК ЦИРК.ТОЗ ЗАДРЪСТЕНИЯТ СИ Е НЕВИНЕН НО,АКО ОЦЕЛЕЕ СТ ПРАВОСЪДИЕТО ,НЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ ОТ ИСТИНСКИТЕ УБИЙЦИ-Я ЩО НАРОД ЗАТРИХА.ЗАРАДИ Е ТЕЗИ К-РВЕТА ,СЕГА Е ВАЖНО МАМА ФАНИ ДА ЛАПНЕ ПО ГОЛЯМА МРЪВКА И ДА СИ ТРАЕ.400,000 ЛВ. ЧЕ ТЕ ЗА ЕДИН ЗАТРИТ ЖИВОТ НА РАВОТНИК,ПОЛИЦАЙ,ВОЙНИК ДАВАТ ПО 50,000 ЛВ-ЧЕ СА ЗАТРИТИ ЗА НЕЩО . А ТЕЗИ ПРОСТИТУТУТКИ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ. *** И ДЪРЖАВАТА И СЪДИЛИЩАТА И ЗАКОНИТЕ ИМ.БОЖЕ,БОЖЕ И ИСКАТ ОТ Е.С. И ПАРИ И БЕЗВИЗОВ ШЕНГЕН.И ЗА АФРИКА НЕ СТАВАМЕ ДАЖЕ ВЕЧЕ.
69
0
 
9
 
! Отговори
Ивайло преди 12 години
Едва Ли такава мишка сам е свършил всичко
68
0
 
6
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 12 години
Жоро Женския знае много неща по този и други криминални случаи в Пазарджишко и Пловдивско. Хотелитех и колите му са "бакшиш" за услугите дето е правил на гангстери и наркопласьори и сутеньори
67
0
 
4
 
! Отговори
някой преди 12 години
33, не си разбрал - коментар номер 8 е ИРОНИЧЕН, "Жоро Женския" е прякорчето на Георги Петърнейчев.
66
0
 
5
 
! Отговори
from Pz преди 12 години
Габи 1, сега ще ти обясня логиката: Колев мълчи и крие другите замесени, защото има семейство, което може да пострада - това е причина номер 1. немалко хора вече измряха покрай тоя случай. причина номер 2 е, че другите замесени пък са му обещали, че няма да допуснат да отнесе доживотна - и ето, изведнъж адвокат Марковски, чиито услуги Колев и семейството му не могат да платят, се заема със случая.... само предположения, ноо.... никога не се знае.
65
0
 
5
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Показания на съкилийник и ДНК ПО жертвите-сигур е разпръсквал със спрей ДНК-то си - хахахахахахахахахахахахха - толкова време по затворите и няма да знае... Не дай Боже да ми се наложи да имам допир със съдебната система...
64
2
 
15
 
! Отговори
елиза преди 12 години
Може да бъркам,но мисля,че е невинен. Нали бяха набъркани бизнесмени уж??????
63
0
 
4
 
! Отговори
san mar4elino преди 12 години
koi kakvoto we da kazva edno e qsno,. 4e sled 5 godini samo edna muha hvanaha da opere pewkira a kolkoto do prisadata spored men e samo bql list hartiq izcapan s draskanici.
62
6
 
8
 
! Отговори
Пазарджиклията-комши преди 12 години
А мама Фани, защо на последък не е накичена със заработките на щерките си по хотелите на Велинград и Цигов Чарк ?!? И това ли пропи за 5 години свинята ?!?
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ми прилича на убиец...
60
1
 
20
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 12 години
Ми що не питат Петърнейчев-младши и не го приберат и него за 2-3 месеца със "слушалка" в килията, много неща ще научат от него ако му пуснат 2-3 дози "беличко" или го напият добре той само тогава е "мъж"
59
1
 
15
 
! Отговори
Пазарджиклията преди 12 години
Ми що не питат Жоро Женския и не го приберат и него за 2-3 месеца със "слушалка" в килията, много неща ще научат от него ако му пуснат 2-3 дози "беличко" или го напият добре той само тогава е "мъж"
58
17
 
7
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
Глупецо нали се сещаш 4е той не го е извършил сам,а е бил със друг,толкова ли си *** та не зацепваш 4е той ако издаде другия се признава за виновен,и ще му заки4ат доживотна присъда,затова и отри4а 4е не познава моми4етата,самия факт 4е има днк от неговите нокти доказва 4е извършителя е той и само той,но за какво ли си губя времето с *** като теб и разни други които вярват 4е Лазар Колев е бил жертва,жертва е само във вашите болни мозъци.
57
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не виждам как един човек може да държи едновременно две момичета и едната да не му избяга. Особенно докато *** и убива другата. Нали тая дето е свободна като види че убиват сестра й ще избяга? И да е виновен ясно е че не е бил сам.
56
1
 
4
 
! Отговори
до т.н. Вучков преди 12 години
Абе братче, сега разбирам защо твърдиш, че това са никакви доказателства. След като сам казваш, че си пуснал обява за фалшиви дипломи, ужким да видиш колко пропаднал народ са българите. Сигурен ли си ,че МВР не са ти дошли на гости и сега им обясняваш, че само си се шегувал, че тия дипломи фалшиви, които са намерили у теб не съществуват, че няма доказателства, че си жертва на полицейски произвол. Няма такива шегаджии в Мрежата, а само журналисти биха си позволили подобен експримент.