Крупни бизнесмени са задържаните при акцията на ГДБОП

Ангел Дерменджиев - съдружник с червения депутат Кирил Добрев
Обновена: 30 авг 2011 21:18 | 30 авг 2011 21:07,
142
Крупни бизнесмени са задържаните при акцията на ГДБОП
Снимка: МВР

Бизнесменът Ангел Дерменджиев и Севдалин Минчев-Севдо са задържани за 72 часа, предаде БНТ.

Престъпна група, натрупала близо милион и половина лева чрез изнудване, сила и внушаване на страх, разбиха тази сутрин антимафиоти в София. Издирва се и трети съучастник.

Според разследващите освен с рекет групата се е занимавала и с незаконна банкова дейност.

Разследването на групата започва през юни след сигнал от бивши съдружници на Ангел Дерменджиев, че са завлечени с милиони около изграждането на завода за отпадъци край Варна.

Антимафиотите намират документи и свидетели, от които става ясно, че групата е принуждавала хора да регистрират фирми, с които да участват в обществени поръчки с такива оферти, че да печели точно определена фирма.

Втората схема пък била, когато едно дружество спечели даден обект насилствено да прехвърли собствеността си на свързани с групата на задържаните днес Ангел Дерменджиев и Севдалин Минчев - Севдо.

Още по темата

Справка в системите за фирмено разузнаване показва, че Севдалин Минчев-Севдо е бил управител "VTA Security". Според разследващи именно Минчев е осигурявал на Ангел Дерменджиев яки момчета, които да притискат жертвите.

При необходимост с убеждаването на част от изнудваните се заемал лично Севдо.

Цял ден антимафиоти търсиха доказателства в централата на охранителната фирма, където Минчев е съхранявал досиета на жертвите.

Задържаният Ангел Дерменджиев освен собственик на завода за отпадъци край Варна, притежава още 19 фирми. Сред тях е "Пътстрой - Варна" и "Пирин Ват", в която пък е съдружник с червения депутат Кирил Добрев, който при влизането си в парламента декларира участието си във фирмата.

Антимафиотите издирват и трети заподозрян - 49 годишния Кирил. Според разследващи от името на издирвания са подписвани записи на заповеди, запорирани са сметки и са прехвърляни активи и пасиви на юридически лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
2
 
! Отговори
4и4и преди 12 години
Ревнали платените писарушки, че било политическа поръчка и въпросния банидт..пардон бизнесмен бил невинен. А защо тогава Кирил Добрев се отрече от него...а ... то в БСП са все ***, но можеше да го защити.По отношение на фирмата... напълно действаща си е и може да се провери от търговския регистър как тия дето уж не се знаят са били март месец на Събрание на акционерите.
85
1
 
0
 
! Отговори
ДО 136 ТАКА Е преди 12 години
Верно е топят се политически опоненти. Това е битката за Варна трето действие.Преди беше Гуцанов! Заблуждава се общественото мнение и то много успешно както е видно от коментарите. Не трябва само да гледаме сеир а да разбереме че така се съсипва всичко в българия. Под форма на борба с измислени престъпления накрая няма да остане никой който да работи нещо!
84
5
 
2
 
! Отговори
Царя е Гол преди 12 години
ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА. П О Л И Т И Ч Е С К А П О Р Ъ Ч К А! Готви се открадване на няколко фирми! Н Е В И Н Н И в З А Т В О Р А! Доноси , пасквили, тоталитаризъм , фалшификации , заблуда на общественото мнение.ЦАРЯ Е ГОЛ! ЦАРЯ Е ГОЛ!
83
0
 
0
 
! Отговори
lilly alex преди 12 години
spored zakona v slu4aq. zawo se bavi bg pravosadie i ne se proiznasq.
82
15
 
9
 
! Отговори
LoadBoy преди 12 години
герб арестуват на поразия,за да сложат "наши" хора където са парите,не защото някой е виновен или така е редно.далаверите и контрабандата не спират след арестите,а си продължават с други хора начело.и стига с тези комунисти,не се научихте,че в 21век няма червени,сини,оранжеви.има само долари и евро.хубаво си помислете къде ще му излезе края на бизнес модела на герб и какво ще правите ако вие сте следващия неудобен,сега го карат на едно но още един мандат и ще почнат и на дребно да пипат.мислете!
81
2
 
18
 
! Отговори
до 130 преди 12 години
Така е.Но тогава Кирил Добрев отърва разкриване САМО заради жеста на баща си и етичността на Костов и демократите.Беше абсолютно ЯСНО и дори го имаше на снимки в медиите с куфарчето.Но проявиха голяма хуманност и етичност: в деня, когато баща му прави жест, НЕТИПИЧЕН за социалисти-комунисти( спомнете си Боков"тази власт с кръв ще я дадем.."), Костов не искаше синът Кирил Добрев да бъде арестуван.ТОВА е факт, който и сегашният премиер Борисов изтъкна преди около година.
80
1
 
6
 
! Отговори
до 130 преди 12 години
Така е.Но тогава Кирил Добрев отърва разкриване САМО заради жеста на баща си и етичността на Костов и демократите.Беше абсолютно ЯСНО и дори го имаше на снимки в медиите с куфарчето.Но проявиха голяма хуманност и етичност: в деня, когато баща му прави жест, НЕТИПИЧЕН за социалисти-комунисти( спомнете си Боков"тази власт с кръв ще я дадем.."), Костов не искаше синът Кирил Добрев да бъде арестуван.ТОВА е факт, който и сегашният премиер Борисов изтъкна преди около година.
79
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей тоя Кире Добрев пак в престъпления се е забъркал. Трябваше да го вкарат още като го хванаха на митницатата със Сърбия, когато правеше контрабанда на валута. Този няма да спре докато не свърши в зандана, или накрая като Боков младши. Но е факт, няма престъпление в което да не е замесен комунист. Но не може да ги обвиняваме, такава им е идеологията. Просто трябва да се забранят със закон, само така ще спасим държавата
78
2
 
51
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Във всяко престъпление участниците са или ***, или комунисти. Помнете това. Във всяка катастрофа всеки втори е бакшиш.
77
19
 
10
 
! Отговори
Няма как преди 12 години
Няма как съдружници и колеги на Боко да са арестувани при вчерашната акция на Шестака. Първо , всички те са избити във времето, остананаха само Боко, Пашата, Маджо, Маргините, Сумиста и Баретата. Второ, идват избори и министърът на предизборния щаб на ГЕРБ има неограничени възможности да арестува. Той ако иска и себе си може да арестува за контрабанда, например.
76
1
 
20
 
! Отговори
до 118 преди 12 години
Е хайде холан! Бойко и Цецко и те ли са от БСП?
75
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей ей, за пример бейхме, за ташейк станахте.....Не им забелезвайте на гейберите, хората /писачите/ са си на работа, надница заработват..... кво да се прави криза е, хляб трябва ....
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей милиционера, айде свърши ти смяната, бегай пускай овцете... пък се научи, че и изречения трябва да се правят, пък и некаква мисъл да изкажеш не само жлъч и злоба нечленоразделна, животинска...
73
14
 
28
 
! Отговори
от тъщата преди 12 години
- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина - отговаря Цветанов. - А там кой ги слага - продължава следователят. - Тъста ми ги слага - отговаря Цветанов. - А на него кой ги дава - пак пита следователят. - Аз му ги давам - казва Цветанов. - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят. - От скрина....
72
3
 
9
 
! Отговори
Нема такава държава преди 12 години
каеш, толкова контрабанда не е имало от по-миналия век, много се нагушиа бандетата...от кумова срама фанат по некой и бият големио ***, а 90% си гушат.... ама лъга баба, до лъга...
71
4
 
5
 
! Отговори
иде Видовден преди 12 години
Абе и да пърдат и да кашлят, ГЕЙбърите са пътници.... тея бандета шо откраднааа... *** пасти да ядат .... ама иде Видовден.... ша има шут в.г.з.
70
3
 
2
 
! Отговори
тъщовник преди 12 години
айде цеко пак ПР акциии праи. да барка шефа си докозан от викилийкс и задокеанските приятели бандюга. а па тоя шлифера да опраи теща си, че ептен го закъсаа с партаментите
69
5
 
3
 
! Отговори
bibio преди 12 години
вижте ко,всеки си има някой да го пази,тоя ще даде много пари(нали за туй става дума) и ще го пуснат.Като не си е платил навреме ,сега ще си плати.Типи4на история на БОКО мутрата...Мутренска даржава и тва си е...Мутра премиер,ко да о4акваш...
68
1
 
6
 
! Отговори
ДО 85 преди 12 години
ВЕНЦИ СЕВДО Е ЧОВЕК НА МАРГИНА,ГОЛЯМ ПРОФЕСОР СЕ ИЗВЪДИ
67
1
 
2
 
! Отговори
potarpevch преди 12 години
sevdo e nai golemiyat obirdjiya i losh chovek edin ot nedosegaemite beche ima kupishta pari vsichko e ot kraji i reketi poznavamgo lichno i sam potarpevch kato chovek cialata sot kompania vta obslujva interesite na marginite tova e absolutno yano te mu dadocha tozi posta da bade upravitel na vfirma vta no sam ubeden che shte se isplaznat ot vsichko kakto vinagi tova e jalkata istina