Арестуваха банда, завличала чужденци с обещания за брак

Три жени и мъж са задържани в Завет след сигнал от Интерпол
16 ное 2011 19:41,
30
Арестуваха банда, завличала чужденци с обещания за брак
Снимка: МВР

Криминалисти задържаха четирима души, мамили чужденци по схемата „сключване на брак“, съобщиха от МВР.

Три жени и мъж са арестувани в гр. Завет, след като от Интерпол-Йерусалим подали сигнал до българските власти за измама на израелски гражданин.

Според данните мъжът е завлечен с около 30 000 евро по схемата за брак с чужденец, а трите българки са се представяли за холандски гражданки.

Разследващите проверяват данни, че четиримата са извършители на поредица измами и опити за измами на граждани от Германия, Холандия и Турция. Групата е намирала жертвите си в интернет сайтове за запознанства или обяви във вестници.

В хода на процесуалните действия са намерени и иззети два лаптопа, компютърна конфигурация, 7 мобилни телефона и 11 СИМ карти, 3 тетрадки и 30 листа с имена на чужденци, интернет адреси на сайтове, скайп адреси и мобилни телефонни номера.

Намерени са суми в различна валута и чуждестранни вестници за запознанства.

Четиримата са задържани в полицейския арест за 24 часа, образувано е досъдебно производство. Две от жените са криминално проявени за кражба и за лъжесвидетелстване.

Продължава работата по установяването на други потърпевши от действията на групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
ха преди 12 години
Абе родолюбецо,я кажи на каква заплата те осигуряват ,а?А колко получаваш??Големи магьосници в таз държава бе,с по 300лв.заплата а харчи по 20-30лв на ден,телефони за по 400-500лв,.и т.н,.и ако можеш да клатиш ,клатиш а?ДВУЛИЧНИК!!!!!!!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Ами да,на останалите 240 вече е направено,невероятен *** си!
27
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
izglejda cujdencite sa sviknali da si kupuvat jeni ot BG ,,no neshto neim varvi udariha na kamak ,,, neka si naucat uroka
26
0
 
0
 
! Отговори
ЗАЩО ЧАК СЕГА ? преди 12 години
Това е от 10 години ?
25
0
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Вярно е, че има 1-2% от *** дето се замогнаха и придобиха самочувствие, то ако имаше правосъдна система, богатите *** щяха да се стопят до 0.001% от тях, не повече. Иначе останалата 97-98% си живеят като скотове, *** с месеци, в някви коптори от кашони и железа, ровещи по кофите или обиращи самотни старици. В случая, хубавото е, че не са мамили българи, даже дето вика един и някой лев са вкарали в икономиката.Щото ако не лъжат турци и евреи, ще огладнеят и ще почнат набезите....
24
0
 
4
 
! Отговори
СВЕТ до 21 преди 12 години
И закво да ги проверяват ? По-добре ли ще бъде да крадат вместо да мамят "горките" чужденци ?
23
0
 
4
 
! Отговори
СВЕТ преди 12 години
Обществена тайна е, че в разградско има цели села, които се издържат по този начин. Разбира се тези села са с предимно ромско население.
22
1
 
9
 
! Отговори
Чуждестранен дебил преди 12 години
Колко ли *** и *** трябва да са измамените чужденци,че да не могат да различат една *** от една холандка:-)))))))))))))))))))))))))).Дебилииииии:-))))))))))))
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само в Завет ли има такива мошеници? В село Ясеновец цели семейства трупат богатства на гърба на наивните турски интернет мераклии.*** през ден прескача до банката да си прибере преводите.Вдигнали са къщи палати от такъв "бизнес".Няма ли кой да ги провери от къде идват парите им?
20
5
 
18
 
! Отговори
САМО ТАКА преди 12 години
НЕКА НОСЯТ ПАРИ В БЪЛГАРИЯ,ДОБРЕ Е ЗА ИКОНОМИКАТА,ВСЕ ПАК НЯМА ПРИНУДА,НАЛИ.....ВЛЮБИЛИ СА СЕ,НО НЕ СЕ РАЗБРАЛИ.....ОНЕЗИ ДА НЕ КУПУВАТ ЖИВОТНИ ,НЕ ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ СА ***.....ВСЕ ПАК ТОГАВА НЕ КРАДАТ .....А КАК ТУРЦИТЕ В ЕВРОПА КАРАТ НАШИТЕ ДА ИМ РАБОТЯТ ПО 18 ЧАСА И КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА ПЛАЩАТ ГИ КАЗВАТ НА ПОЛИЦИЯТА ЧЕ НАШИТЕ РАБОТЯТ НЕЛЕГАЛНО УЖ И .....БЕЛЕЗНИЦИТЕ ,БЕЗ ЕДНА СТОТИНКА В БЪЛГАРИЯ
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По тази схема най-често нашите "туркини" прекарваха доста от "своите" зад граница. Виждам, че далаверата продължава.
18
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брааааааво Може да са *** може да са българи ,но ДА ПРЕКАРАШ ЕВРЕЙН ,си е направо за Нобелова награда
17
2
 
28
 
! Отговори
намерили си майстора преди 12 години
*** - немангалки, който иска да си купува булка все едно си купува салам - да го духа.Хич не ги съжалявам завлечените .Те явно са искали да стават робовладелци , щом са плащали за брак. Да ги пускат *** и да завличат и други наглеци *** и резани тарикати.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
май всички работят на "алото" :D :D :D
15
0
 
24
 
! Отговори
Воин на Христос преди 12 години
Сега вече журналистите не пишат *** или българи ,за да не се създава етническо напрежение .Вече всичко е извършено от " души "
14
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия не са *** , защото *** не крадат , не убиват и не мамят ! Те са работливи , толерантни , изрядни данъкоплатци ! За това ще направим всичко възможно да ги интегрираме , каквото и да ни струва това ! Сега ще им направим нови къщурки , по- късно ще им увеличим помощите , а за по- нататък ще видим !
13
5
 
34
 
! Отговори
ЮЛИАН ВУЧКОВ преди 12 години
АБЕ ВИЕ ИМ СЕ СМЕЕТЕ НА *** АМА ТЕ БАВНО И СЛАВНО НАПРЕДВАТ В ЖИВОТА ОТ КЪМ ФИНИКИЙСКИ ЗНАЦИ А ВИЕ ЧАКАТА НА ЕДНА КЕЛАВА ЗАПЛАТА И СЕ ВАЙКАТЕ ЧЕ НЯМА РАБОТА И НЕ ПЛАЩАТ ДОСТАТЪЧНО.ТУК ОТ МАХАЛАТА ИМАМ ЕДИН ПОЗНАТ *** ,БЕШЕ МНОГО ГЛАДЕН И НЯМАШЕ ЕДНА СТИНКА ДА СЕ ОБРЪСНЕ .ОБАЧЕ СЕ ХВАНА С ЦИГАРИТЕ БЕЗ БАНДЕРОЛ И НАПРАВИ СУПЕР МНОГО МАНГИЗИ.СЕГА КАРА ДЖИП МЕРЦЕДЕС ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ И СЕ ПОДИГРАВА С БЪЛГАРИТЕ.ТАКА Е СЛЕД КАТО ТАКА СМЕ ГИ ДОПУСНАЛИ.СТАВАТ ВСЕ ПО БОГАТИ И НАГЛИ И ТОВА Е САМО
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези *** на снимката защо така са обърнали гръб на фотоапарата?
11
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В гръб много ми приличат на итегрирани ***
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на редактора. Този път умело избягва да ги нарече българи, пак е нещо.А иначе, че става въпрос за джагали, то се знае :-)