Зловещите СРС-та от "Наглите"

Подсъдим по делото разказва как са започнали отвличанията
26 ное 2011 08:00,
51
Зловещите СРС-та от "Наглите"
През декември 2009 г. спецчасти атакуваха къща на "Наглите". Снимка: МВР

75-минутни СРС-та хвърлят светлина как са започнали отвличанията от "Наглите" и колко са си делили килърите от бандата.

Първият запис, изслушан вече от Софийския градски съд, е от показанията на арестувания през 2009 г. Гребеца, дадени на 21 декември същата година.

Пред ГДБОП той разкрива подробности за това как е започнала да функционира групата за отвличания, как е била събирана информация, кой е участвал в отвличанията, за охраната на жертвите, както и за преговорите за откупите с близките на жертвите.

Още по темата

Според разказа на Гребеца той е пазил голяма част от жертвите на похитителите.

От признанията му става ясно, че в началото бандата е започнала да функционира само с трима, а отвличанията са започнали случайно.

На въпрос на служители от ГДБОП дали групата не се е страхувала от полицията, Гребеца отговаря: "Не, не е стояло на дневен ред, че ще ни хванат".

Според него групата е деляла парите за отвличанията по равно, като за похитения Киро Киров всеки от "Наглите" е получил по над 70 хил. евро.

Първият откуп пък, при отвличането на Илиан Цанев, е бил 100 000 евро. В него участвали освен Гребеца, Павел Петков и Цветозар Славчев-Църо.

За отвличането на сина на екстранспортния министър Вилхелм Краус - Михаил, "Наглите" си били поделили 300 000 евро.

Според показанията на Гребеца той самият доста бързо похарчил парите. "Заведения, дрехи, те свършват много бързо", обяснява той.

В разговора с разследващите Гребеца разказва също къде са били държани Ангел Бончев и съпругата му Камелия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
0
 
! Отговори
КАЯКАР преди 12 години
До 4ти дано ти да си преди мен,зашото и ти си един от тях Х О Х А В Л Е С под вода
46
0
 
3
 
! Отговори
lamer преди 12 години
Здравей братко геймър вървят ли хеадшотове хахаахахах
45
0
 
4
 
! Отговори
гамер преди 12 години
Тая снимка да не е скрийншот от Resident Evil 4 ?
44
2
 
10
 
! Отговори
бам преди 12 години
Журналистчето дали знае какво означава СРС, за да смята показанията пред съда за такива? Гледайте да си намерите поне редактор със средно образование, да не се излагате така..
43
0
 
7
 
! Отговори
Яв преди 12 години
каквото и да изкарват каквото и да правят всички до един може би само 1 ще вкарат в панделата да не са валат , всички други ще си пекат дупето някъде в бразилия след година, *** смешната държава
42
2
 
10
 
! Отговори
43 преди 12 години
маргини,клилари,крокодили и прочее ... оставете техните грехове,могли са направили са го,свободни ли са,свободни са !!!!ама наистина тези съдии те са същинската пасмина..
41
0
 
4
 
! Отговори
човек преди 12 години
в заглавието пише срс - та , в статията се говори за показания и признания. журналистите , пак не сте били на училище .
40
3
 
20
 
! Отговори
До # 32 преди 12 години
Ами замисли се защо спряха отвличанията: защото полицията, тук не включвам Цецо или Бойко, влезе по дирите на Крокодилите, Наглите, братя Галеви, преди това Маргените. и т.н. и времено обезоглавиха престъпните банди. И какво стана след това: в стремежа си да всеят хаос в страната магистратите, за които има засега недоказани съмнения, че вземат крупни "хонорари" от важните престъпници, започнаха да ги пускат на партиди, "на кило". От СГС пуснаха Маргените ами не били те тартори на престъпната банда, сетне пуснаха Баретата, от САС пуснаха в домашен арест Трактора, сетне Магдалинчева от СГС го пусна под подписка; наскоро оправдаха Крокодилите ами не са били те магистралните разбойници, а леля ми Гюргя. Съдия Начев от кюстендилския окр.съд оправда по всички обвиенния Галевите и те са мирни граждани, заслужават орден Стара планина 1-а степен! В СГС има съдии , наричани съдии на мафията , в САС също. Да припомним ли ,че трите съдийки Михова (докладващ), Рушанова и Митева не допуснаха до съд досъдебното поризводство на Килърите ами не са били убийци, а мирни граждани. Да си спомняте някой от тези съдии да е наказан или уволнен? Не, дори две съдийки от НО на СГС бяха предложени за повишение...
39
3
 
17
 
! Отговори
До # 34 преди 12 години
В добавка на Бончо: В западните страни, вкл. в САЩ, СРС-тата се използват като доказателство в хода на съдебния процес срещу обвиняемите. В НС на България юридическото лоби си издейства СРС да не важат като доказателство, съдиите, особено тези на мафията, изреваха от възторг и започна масовото освобождаване на опасни престъпници, защото остана да се разчита само на пропяването на съучастници на обвиняемите. Техните уста бързо биваха затваряни с пари, по-често със заплахи и пребивания. Съдиите влязоха в комбина с адвокатите на обвиняемите и нерядко наблюдваното пускане на същите под гаранция е с неофициална цел свидетелите на обвинението да бъдат посъветвани да мълчат. Припомням, че и в процеса с/у Масларова прокурорски свидетел беше пребит, т.е. посъветван да мълчи. Да си спомним ли, че Трактора, внедрен като човек на ДАНС в престъпните среди, за няколко години стана милионер. Така че независимо от адвокатското лоби задачата на депутатите е да се признае СРС за доказателство, ако се иска да има напредък в разследването и правораздаването. Само че немалко депутати по едни или други причини са здраво свързани с юридическото лоби, най-вече чрез политиците, които са предложили едните за депутати, а другите са направили свои маши.
38
5
 
10
 
! Отговори
ДД преди 12 години
А колкото до това кой как си е направил парите , гледайте си собствената купичка , не на другите ... без значение кой крал и кой не ... ако на вас ви се отдаде възможност да забогатеете , ще го направите , така че не съдете другите за това че вие не се успяли ;)
37
3
 
10
 
! Отговори
ДД преди 12 години
Прости Българи , ей това сте повечето , и за това ще си останете едни простаци дето висят по форумите цял живот и недоволстват от което и да е правителство и които и да е богаташ , само докато чуето "тоя има пари" и край значи е най-черният на земята и заслужава да му одрежат пръстите или нещо такова ;) жалки сте и за това никога няма да имате ....Без значение кой са отвлекли и по какъв начин си е направил парите .. това не е нормално да се гаврят така с човешко същество.
36
6
 
19
 
! Отговори
boqn4o преди 12 години
Затова се използват СРС-та, затова се използват и по цял свят. Така се хващат големите престъпници. Най-*** пример - в италианската серия А така разкриха уредените мачове. А комунистите успяха да ви внушат, че едва ли не всеки втори българин е подслушван.
35
8
 
5
 
! Отговори
ISTINA E!!!!!!! преди 12 години
NQMA I SUMNENIE, BOROSV SI RAZ4ISTI PUTQ SLED KATO SA SE RAZBRALI ZA TEZO 80-100 MILIONA DOLARA. 4E E SVURZAN Z TRAFIKA NA NARKOTICI VSEKI GO ZNAE, 4E VSI4KO MINAVA6E PREZ BANKATA NA CVETELINKA, SU6TO.INTERESNO MI E, ZA6TO IMA HORA KOITO PI6AT ZA NEGO PLUSOVE? ZA MEN SA ILI UJANO GLUPAVI ILI SE PPLA6TA, DA SE PI6E VUV FORUMITE ZA DA SE POVLIQE NA OB6TESTVENOTO MNENIE. JALKO ZA ONEZI HORA KOITO POVQRVAHA NA BORISOV!TOI DOBRE ZNAE NARODNATA NI PSIHILOGIQ, 4E MNOGO TRUDNO 6TE SE VDIGNEM I SE GAVRI
34
1
 
12
 
! Отговори
Позор преди 12 години
Завистта и Злобата на българите е толкова голяма, че сме способни да приемеме дори престъпленията с Радост... Позор
33
1
 
16
 
! Отговори
....? преди 12 години
Наглите са "НАГЛИ" за ---богатите!ТЕ най-добре знаят кого и за какво да "осъдят"!
32
11
 
27
 
! Отговори
ЗАЩО НЕ..! преди 12 години
В Италия мафията е положително явление ,нещо като РЕГУЛАТОР ,ако някой забогатее НЕЗАКОННО ,то мафията му преразпределя ---заграбеното !Както там ,така и тук в Бг ,БЕДНИТЕ не са отвличани ,ЩО ЛИ?
31
25
 
25
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Другарю Олиг. Спряха защото ги хванаха. Нещо, което вие комунистите не успяхте да направите
30
19
 
30
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
Замисли се защо спряха отвличанията а половината от арестуваните освободиха. И всичко това става като дойдоха на власт организаторите на всичко това.
29
2
 
9
 
! Отговори
до starbucks преди 12 години
Най ме впечатли назубрения коментар на 1.Браво !И Бузлуджанските платки му се отблагодаряват с плюсчета.=============================================================Акъл от миячи на чинии не искам, казвал съм ти го сто пъти !!!!
28
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мангзите от отвличанията отиваха при трактора................Свети Бойко обаче им е..а мамата