Дъмпела посегнал с нож на Багата

23-годишният люлински бос остава в ареста за 72 часа
Обновена: 28 фев 2012 15:00 | 28 фев 2012 13:28,
171
Дъмпела посегнал с нож на Багата
17 души са разпитани за боя в бар "Айс", където беше ранен Багата. Снимка: архив, Булфото

Люлинският бос Даниел Стефанов-Дъмпела е човекът, който е посегнал с нож на самбиста Благой Иванов-Багата.

Това сочели събраните свидетелски показания за мелето в столичния бар "Айс", при което Багата беше намушкан, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Дъмпела, който беше задържан вчера, остава в ареста за 72 часа. Софийска градска прокуратура му е повдигнала обвинение за опит за убийство.

Полицията е разпитала 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение. 

Най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи, посочват от МВР. Oще хора от компанията на Дъмпела се издирват.

Пред разследващите 23-годишният Даниел Стефанов разказал, че Багата пръв започнал боя.

Дъмпела е криминално проявен. През 2008 г. е регистриран за изнудване, а през 2009 г. е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на фалшиви документи.

В колата му е открита дрога, а при последвалата проверка се установило, че номерът и документите на автомобила са фалшиви.

Според публикации в медиите Дъмпела е гравитирал около групата на Стефан Бонев-Сако и Милен Даврански-Катерицата, задържани преди седмици при операция "Чук" за ръководене на наркобанда.

Още по темата

Състоянието на Багата се подобрява, съобщиха по-рано от "Пирогов".

Състоянието му е относително стабилно, но все още е с опасност за живота. При боя между двете компании рано в неделя леко пострадаха и 30-годишните му приятели Станой Тодоров и Момчил Кондов.

Междувременно е назначена проверка дали заведението "Айс" отговаря на изискванията за пожарна безопасност, за да може да функционира. За резултатите ще бъде информирана Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: Благой Иванов-Багата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
27
 
! Отговори
Мразим тарикати преди 12 години
Не ми е ясно защо всички медии ни занимават с някакъв си пиянско-наркомански скандал, който едва ли ни засяга.Или може би целта е да не обръщаме внимание на същественото - как цените скачат с минути, как данъците скачат с часове, как полицията ни пребива профилактично без вина, как ни лъжат, че сме добре, че сме отличниците на Европа, пък реално живеем като мизеруващи скотове.как си разпределят комисионни във властта и трупат имоти за милиони.Докога?
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еми е някой стокилограмов космат убавец дето е минал на левия тротоар
102
2
 
4
 
! Отговори
НАЦИСТА преди 12 години
ЕМИ мило тихо да не ти разпоря аз на теб пърделника,че ще ти стане като ауспух на жук след като е катерил връх мургаш
101
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно 3-та поред "новина" за тоя само за днес!Ако Багата, Дъмпела и приятели бяха постъпили като почти набора си - 22 г. момче от кюстендилско да спасяват бедстващи хора по селата, едва щеше да им остане време да се колят по кръчмите!
100
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с тоя Багата наистина. Всеки ден се бият и ръгат по дискотеките. Скоро братовчед ми му счупиха ръката с тръба, защото накарал някакъв пияница да не досажда на момиче в дискотеката. Правили са се на мъже, нормално единия като е по-слаб от другия да използва оръжие. Сега тоя "люлински бос" е нормално да влезе в затвора при другите босове. Всичко друго е излишно писане и дразнене на хората.
99
0
 
12
 
! Отговори
алчнотия майка преди 12 години
Така става след реалция между алкохол и кокаин,човек не мисли много,но после.......Подялбата за територия явно не е станала и алкохола и коката са надделели,тва не са хора,те стават като животни като се наджаскат,това е...И хич да не ми обесняват разни ***(бойци) дето половината са охрана на наркобосове и биячи,че не ставало въпрос за наркотици,е за ко става дума,за бой на ринга ли...И вижте алчнотията на хората до къде води,единия ще мре,а другия следсвен много време,вместо да се разберат..
98
1
 
7
 
! Отговори
Даскала преди 12 години
Деца, кво да ги праиш. Сбили се извадили чекийките и айде ... белята стана!
97
2
 
13
 
! Отговори
Писна ми преди 12 години
АЛООО ДНЕС.БГ-престанете с тия бага-дъмпел и други.Има толкова други актоални новини които заслужават внимание.Тоя е ясен,оставяйте полицаите да поработят и да си свършат работата.Надали някой се интересува от багата и кой го е надупчил.Ако си е стоял мирно ,това е нямало да се случи.
96
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
един шампион по свободни борби, другия майстор на ножа, третия незнам си какъв = без автоматично оръжие не може да се оцелее в тази джунгла
95
30
 
2
 
! Отговори
Еми преди 12 години
Форумни мишки, момчетата ще ви намерят и разцепят вас всички жалки дето плюете сега
94
1
 
18
 
! Отговори
unknown преди 12 години
Кви са тия босове на по 23 години ве хора , гъзито през 2008 е регистриран за изнудване ако мога да смятам тогава е бил на 19 , *** пишльото, то бива бива навсякаде по света има престъпност ама пък чак "босове" на по 18 19 години незнам дали има някъде другаде, я два шамара зад врата на дришльовците
93
0
 
17
 
! Отговори
странник преди 12 години
Стига с тия баги,дъмпели и наркотизирани ***!Сбили се двама *** и това е новината на България!Поне да се бяха изклали взаимно!Ще има два *** по-малко!!*** прости и продажни!
92
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един *** наръгал друг ***. Е, и?
91
0
 
41
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Може ли пълнолетен човек с такова досие да е още на свобода. Аз разбирам ако е млад и видиш шанс да се оправи да му дадеш условна присъда първия път, но този е рецидевист. Имам чувството, че 80 % от моите колеги трябва да бъдат уволнени.
90
12
 
5
 
! Отговори
az преди 12 години
Заради едното пусто мъжкарство са се колили, няма нищо общо с наркотици, нали ?Ама Цв. как да си признае ?!?
89
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
след като обуха сако,остана дупка в наркопазара в софия.багата искаше да сложи ръка,нека не забравяме кой е бащата на багата.проблема,че другата групировка далеч не е по-слаба и войната ще бъде ожесточена.ако питаш мен това е добре наркобандите да се трепят по между си,правосъдната ни система така или иначе нищо не им прави.е вземи бургас за пример бандата на очите 10год тормози града хиляди престъпления от всякакъв характер.спорозомение с прокурора за 4год.след две всички са вън и карат джипове
88
0
 
4
 
! Отговори
до 95 преди 12 години
голем си брато, и тая сигурно се меша между Златките
87
0
 
24
 
! Отговори
НАЦИСТА преди 12 години
ЛЕЛЕЛЕ 23-годишен БОС до вчера мочаше на шумка днес бос ми станал.
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не забравяме кой е бащата на багата.проблема,че другата групировка далеч не е по-слаба и войната ще бъде ожесточена.ако питаш мен това е добре наркобандите да се трепят по между си,правосъдната ни система така или иначе нищо не им прави.е вземи бургас за пример бандата на очите 10год тормози града хиляди престъпления от всякакъв характер.спорозомение с прокурора за 4год.след две всички са вън и карат джипове
85
1
 
6
 
! Отговори
do 65 преди 12 години
Emi 4oweka e bil piqn. Ne e ucelil. Ni6to sledwa6tiq pyt kato se sbie sigurno 6te uceli na prawilnoto mqsto. Siguren sym, 4e absoliutno ni6to nqma da se naprawi sre6tu nego, oswen da se "zapoznae" s policiqta ili da si opresni priqtelstwoto si sys sydiite, 4e w sledwa6tite nowini da 4etem: Edi koj si e poznat na policiqta i ima registracii za tezi i tezi prestypleniq. Policiqta stana edin golqm regostyr, a sydili6tata arhitekturni ustrojnici na zatworite.