ГДБОП спипа хакера от Анонимните, атакувал ПРОФОН

20-годишният си признал и съжалил за случилото се
22 юни 2012 11:16,
70
ГДБОП спипа хакера от Анонимните, атакувал ПРОФОН
Снимка: архив, Булфото

ГДБОП спипа хакера, атакувал през февруари интернет страницата на дружеството ПРОФОН, лицензиращо публичното използване на музика у нас, съобщиха от МВР.

20-годишният Д.Д. е член на международна хакерска група Anonymous (Анонимните).

Осъществявайки нерегламентиран достъп до администраторския панел на ПРОФОН, той пренасочвал потребителите към свободно достъпен сайт, представляващ шаблон на Anonymous.

Още по темата

При влизане в сайта на организацията излизаше съобщение, че този домейн е "конфискуван" от групата.

От него ставаше ясно, че причина за хакерската атака е отвореното писмо, което организацията за авторските права, Мюзикаутор, Тиътъраутор и няколко продуцентски къщи изпратиха до държавните институции, в което те изразяваха твърдата си подкрепа за приемането на закона за защита на авторската право в интернет ACTA.

Анонимните твърдо се обявяиха срещу рестрикциите в мрежата, които налагат подобни споразумения.

При претърсване на два адреса на 20-годишния хакер са иззети 11 сървърни конфигурации, четири компютъра, три лаптопа, голямо количество хард дискове, флаш памети и оптични носители тип CD и DVD.

Задържаният е направил пълни самопризнания, дори изразил съжаление за извършените от него противоправни действия. 

Операцията е проведена под ръководството на Софийската градска прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: хакерГДБОППРОФОН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
nqkoi si преди 11 години
Стига сте чели простотиите на хора дето не знаят какво е хакер
50
0
 
1
 
! Отговори
лъжат!!! преди 11 години
Не са хванали никакъв хакер !Лъжат!!!!
49
0
 
3
 
! Отговори
TERMINATOR преди 11 години
До 65 "автора". Ей "авторе" ти четеш ли изобщо за какво става въпрос в тая тема ? Наясно ли си със ситуацията ? Или си неграмотен и не можеш да четеш, или май си четеш това което искаш да видиш! Момчето не е извършило престъпление, а само е пренасочвал потребителите към свободно достъпен сайт! Какъв затвор, какви 5 лева ? Що не кажеш затвор за мутрите и престъпниците които се разхождат по улиците свободно ? Ако той е прасе - то ти си ***! Чий интереси защитаваш ти ? Аман от ***!
48
8
 
0
 
! Отговори
автор преди 11 години
затвор за такива. малки мръсни прасенца. там при *** ,да ги е.. ,да ги хакват отзад.
47
0
 
4
 
! Отговори
хасан преди 11 години
Ох да ви таковам на обяснението какво е правил хакера - пренасочвал потребителите към свободно достъпен сайт... Пренасочвал е главите ви - това е просто една скапана CMS система на php, в която е влязъл през *** модула му - може да го видите на prophon.org/admin - и сменил дефолтната страница с неговия си текст. Така е като има *** админи със слаби пароли, стават за смях... Хади гйуле, гйуле ;)
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще осъдите човека затова, че има съвест, можел е да направи нещо и го е направил. Прасета сте вие!
45
2
 
1
 
! Отговори
eхххх преди 11 години
Не ви ли стана ясно ,че вече няма анонимен човек в нета всичко пипът и следят :@
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия *** и *** от ПРОФАН, с техния държавно подкрепян рекет просто са срам за държавата и тегло за всички нормални българи.Мазни котаци, които вършат една единствена "полезна" работа - източват национално богатство от най-бедните, за да го предават на най-богатите.Дай боже бял ден да не видят тези изпосници
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баце и тебе да те бият по бъбреците и по кокалчетата и ти ще си признаеш всичко....
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изпатило си момчето....Много ясно, че ще си изпати... нали мутраците от ПРОФОН трябва да прибират парите и да карат скъпите джипове за сметка на творците и обикновенните хора... а ако ги накараш да намалят цените спрямо стандарта на живот в BG не може....що не може бе господа продуценти?! Щото сте мафия нали? Щото подкрепяте АКТА и всички нейни разклонения...."През 2010 г. и 2011 г. ПРОФОН разпредели над 9 млн. лв. на над 50 000 правоносители - артисти-изпълнители и музикални продуценти от цял
41
0
 
22
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
И защо са му взели на момчето компютъра, лаптопа и флашките? МВР я е окъсало откъм модерни технологии и така си набавят нова техника?:))
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГД БОБ: държавна онанистична организацийка, която евентуално може да задържи един-двама-трима не с думите: Полиция, а с: Лягай, лягай, че ще те застрелям!Да влязат и да арестуват Киро Японеца - надали, там имаше 40+ тежко въоръжени (имаше автомати и тежка картечница), а него не успяха дори за данъци да осъдят!При такива като батко ви Киро влизат само Червени барети, те бяха гордостта в БГ, не тия онанисти БОБ-овете.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На туй му се вика "пишман-хакер". Истинските хакери не ги хващат, па тоя даже си признал, че изразил и съжаление за стореното.
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Задържаният е направил пълни самопризнания..."Леко тъпо, като за умен човек : )
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доколкото разбирам, нищо не е изтрито от *** сайт на ПРОФАН, нито са били откраднати някакви пари по електронен път... Да аплодирам на ГДБОП ли се иска от мен? ГДБОП да си майките прости.
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"20-годишният Д.Д. е член на международна хакерска група Anonymous (Анонимните)."-Оффф... и как разбраха, че е член нна Anonymous? Да не би да намериха членската му карта. Член на Anonymous е като оксиморон.Голям "хакер" ще да е бил. Ако беше ползвал някакво смотано сингапурско vpn успех на смешниците от ГДБОП..
35
0
 
12
 
! Отговори
Луд преди 11 години
Добре, че в БГ няма закон за кибер престъпленията и няма да бъдат повдигнати обвинения :)))
34
0
 
3
 
! Отговори
алек преди 11 години
ДЖАНДАРИТЕ СИ ИМА ЧИСТО НОВИ HOVER- и А ЗА ПЕНСИИ И ИНДЕКСАЦИИ НА ЗАПЛАТИ ОТ УМРЯЛ ПИСМО
33
0
 
24
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
"МВР си е взело четири лимузини "Шкода Супърб", прескачайки Закона за обществените поръчки, чрез дарение от собствената си фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ), показа проучване на Mediapool. Дарението е направено на 6 март тази година, а луксозните автомобили са дадени за ползване на Главна дирекция "Криминална полиция", става ясно от списъка с даренията на МВР за 2012 година. Точно един месец бе необходим на вътрешното министерство да отговори на запитването по Закона за достъп до обществена информация в отговор на въпрос за какви автомобили става дума. Максималният срок по закона е 14 дни." А на Цецо и далаверите му в служебен и личен плна някой от правораздавателните органи няма ли да обърне внимание!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
големи яйца!!!