Енев, който открадна 1,5 млн. лева, се е предал на полицията*

Прокуратурата в Пловдив вече му е повдигнала обвинения
Обновена: 5 юли 2012 22:12 | 5 юли 2012 19:38, Елка Василева
164
Енев, който открадна 1,5 млн. лева, се е предал на полицията*
Снимка: Facebook

Георги Енев се е предал на полицията, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Енев открадна 1,5 млн. лева от инкасов автомобил в Пловдив и изчезна с парите. От 22 юни той бе в неизвестност.

Енев се е предал днес между 18.30 и 19.00 часа. Той се е появил с раница, в която обаче първоначалният оглед не е намерил пари, каза Цветанов. Той посочи още, че се надява предстоящите разговори с Енев и бъдещите действия на прокуратурата да доведат до възстановяване на откраднатата сума.

Пловдивската прокуратура е повдигнала обвинения на охранителя Георги Енев в негово присъствие, съобщи Галин Гаврилов от прокуратурата.

В 16.00 часа днес в прокуратурата е пристигнал адвокат, който се е представил, че защитава Енев. Той е заявил, че Енев иска да се предаде и действително веднага след това, мъжът се е предал.

Още по темата
23 юни 2012 18:22
670

В момента Енев е задържан в следствения арест. Прокуратурата му е повдигнала обвиненията, които претендира към него, в негово присъствие и утре ще му бъде гледана мярка за неотклонение.

В един бъдещ процес това, че се е предал, би могло да бъде облекчаващо обстоятелство, но укриването би могло да се счита за отежняващо обстоятелство. На този етап е рано да се говори за съдебния процес срещу Енев, уточни прокурор Гаврилов. Адвокатът е пожелал името му да не бъде съобщавано на този етап. 

Обвинението срещу Енев е за това, че като длъжностно лице - "охранител инкасо" във фирма "G4S Секюрити Сървисиз България" АД - София, той е присвоил чужди пари - сумата от 1 470 000 лева, собственост на "Райфайзен банк", "Юробанк" и "Прокредит банк", връчени му да ги пази.

Присвояването е в особено големи размери и представлява тежък случай.

Енев беше обявен за общодържавно издирване от 22 юни. Окръжна прокуратура Пловдив беше издала постановление за задържането му, както и европейска заповед за арест.

На 22 юни е получен сигнал, че на ул. "Петрова нива" в Пловдив има изоставен инкасов автомобил. При огледа е установено, че от колата, собственост на частната охранителна фирма, липсват около 1 500 000 лева в различна валута.

Издирваният Георги Енев се отървал от колегата си, като му дал 20 лева да купи закуски и го оставил на улицата, като не се върнал.

Двама свидетели са видели как Енев как разтоварва парите от инкасо автомобила  и сам ги натоварва в личния си автомобил. Той е свалил униформата си и е облякъл цивилни дрехи.

Личният автомобил на Енев, с който е пренесена крупната сума, беше открит край село Храбрино.

Според източници на БНТ на Еньовден Георги Енев е засечен в село Хвойна, облечен като билкар. Той се бил упътил към граничната бразда с Гърция и се крил в Родопите, изчаквайки удобен момент да премине в южната ни съседка.
 

Информацията е актуализирана в 20.35 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: Георги Енев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
играч преди 11 години
Първо да крадеш левове е голяма тъпотия. Къде ще ги смениш?Второ - за сума от 1.5 млн, с която можеш да се криеш 4-5 години просто не си заслужава рискаТрето - да откраднеш пари и да се предадеш е по-тъпо отколкото да ги откраднеш и да изчезнеши Четвърто - защо досега нищо не се каза за диспечерите на фирмата и къде и какво са правили, когато автомобила нарушава маршрута и спира????
137
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива *** най ги обичам. Изобщо не му е ясен плана ама взима парите. Ако му беше изпипан плана, нямаше да се предаде. Аматьор!
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За банките не трябва да се тревожим, ще си увеличат лихвите и ще си върнат тройно парите.
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1,500,000 leva mogat da se pohar4at samo v BG ! navan sa NI6TO !!! Dobre ,4e se e usetil navreme !!!Ina4e 6tiaha da mu nameriat kokalite i edna prazna ranica!
134
0
 
2
 
! Отговори
ELENA преди 11 години
STE VARNE PARITE I STE SI LEJI I V ZATVORA.AZ TAKA MISLY.
133
0
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
това са предположения какво може да се опитва да направи Енев... а това че ще му изкарат душата за тия кинти е друг въпрос
132
2
 
21
 
! Отговори
стефан преди 11 години
абе ще му изкарат душата за тези пари,защо си мислите че ще го оставят на мира.това са глупости,заради парите на мафията ще му изкарат червата докато не каже къде са...не дрънкайте празни приказки от филмитте ,това не са романтични филми. за тези пари ще го убият в ареста ченгетата,ако не каже къде са . техните шефове нали са измикяри на бандитите.....
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dnes.bg ми съкратиха един коментар но този може да е "НАЙ - ГЛУПАВИЯ ЧОВЕК НА ПЛАНЕТАТА"
130
1
 
9
 
! Отговори
поля преди 11 години
Оскотялия народ е жаден за евтини емоции и само така показва себе си. И герб му ги дава. Журналистите знаят, че съ стойностни истини и радости, няма да направят пари и раздухват простоии. Ми квот сме си поискали такова получаваме
129
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо се предаде бе момче? Трябваше да си на карибите вече....
128
1
 
22
 
! Отговори
UFO преди 11 години
ами ако Енев и адвоката му може са в "партия" и втория му е обещал да го изкара след някоя година...благодарение на справедливата система ??? :D
127
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господин за един ден...в съвременен вариантХахахаха
126
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Енев, кво стана бе, циркаджия!
125
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мн балъци в тоз сайт ейййй.Изкарахави една статия че най издирвания престъпник в БГ се е предал и всички почвате да го плюете.Ама дали реално се е предал никой незнае.Този сайт ви лъже по 10 пъти на ден за всякакви неща най вече със статистиките и вие сега като първите *** ще му повярвате че са заловили крадеца.Доказано е че в БГ медиите нямат свобода, каквото им наредят това публикуват.
124
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Можеше да стане легенда, ако ги беше раздал на бедните, сега е обикновено л***о.
123
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е какво мислите че няма да му вземат и парите .мнооого сте прости.ще го изцедят от всякъде.
122
9
 
40
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Не мога да разбера от коя банка е тоя ***, който слага минуси.Слагай, слагай, че сте МИНУС 1 470 000!ХА-ХА-ХА!
121
0
 
28
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Енев Енев много си смотан.До сега трябваше да си в Афганистан.
120
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пича си е направил крива сметка.Какво ли си вика,ще получи 7-8 годинки,ще полежи 4,и после ще си харчи заровеното имане :) Да,ама неее:)))Кофти е да стане булка в затвора!
119
3
 
34
 
! Отговори
работещия беден преди 11 години
да крадеш от крадците - не е кражба!