Пиян съдия предизвика катастрофа в Бургас

Втори път тази година го хващат зад волана след употреба на алкохол
Обновена: 14 дек 2012 17:49 | 14 дек 2012 17:49, Веселина Йорданова
83
Пиян съдия предизвика катастрофа в Бургас
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Снимка: БТА-архив

Пиян съдия от Апелативния съд в Бургас е предизвикал пътнотранспортно произшествие.

Магистратът прави подобно нарушение за втори път тази година, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред „Фокус”. Катастрофата е станала в централната част на Бургас.

“За радост, няма жертви и пострадали, но при проверката с дрегер е установено наличие на 1,27 промила алкохол. В момента се предприемат последващи действия за кръвна проба. Същият магистрат в рамките на тази година има друга подобна санкция, също за наличие на алкохол при проверка с дрегер”, каза вътрешният министър.

Цветанов е разпоредил на директора на Областната дирекция на МВР да подготви справка с всички факти и обстоятелства около двата случая.

„Ще изпратя тази информация на Висшия съдебен съвет, за да се запознаят и да предприемат мерки в тяхната компетентност за дейността на този магистрат. Ако в рамките на една година два пъти е констатирано управление на МПС след употреба на алкохол от този магистрат, това може да застраши живота и на много невинни граждани”, каза министърът.

Той се усъмни дали в такова състояние съдията може да правораздава обективно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Калпак Ченалов преди 11 години
Сигурно са се черпили с Пенгезов-браво пичове !
73
0
 
4
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 11 години
АМИ ПРАЗНИЦИ СА... ЗАЩО ДА НЕ СИ ПИЙНЕ СЪДИЯТА ???ТОЙ И БЕЗ ПРАЗНИЦИ СИ ПИЙВА... АМА СЕГА ХЕМ МУ Е РЕД, ХЕМ МУ СЕ ПАДА.ДА МУ Е СЛАДКО И НАЗДРАВЕ НА СЪДИЯТА!
72
0
 
1
 
! Отговори
-10 преди 11 години
652 9 ОтговориАнонимен преди 12 часаЦвъциончо, ако предишния път съдията има написан акт от "органите" на МВР - значи с нищо не е по-различен от всички останали. Хванали са го втори път - е съвсем не е различен от всички останали алкохолици зад волана. Та в тоя смисъл Цвъцунчо - на власт е партията на която ти си председател, имате непоклатими юристи като Фидосето - защо не ремонтирате закон---Шото не му изнася. Къде по-добре е пред раята да се показва като загрижен!
71
0
 
1
 
! Отговори
-10 преди 11 години
И не въпросът да се променят санкциите през два месеца. Важното е да се прилагат. Сещам се наскоро за някакъв ***, засечен със 107 км/ч през пешеходна пътека. И какво беше предложено? Да се ограничи максимално разрешената скорост от 50 на 30км/ч ???!!!!----Сещам се за един друг случай: Имало много ПТП-та в България. И какво беше решението - да светнем фаровете?????
70
1
 
4
 
! Отговори
-10 преди 11 години
Не бееее, той е катастрофирал щото не са му били светнати фаровете. То друга причина за катастрофите в България няма, според нашата партия.
69
0
 
7
 
! Отговори
СЪДИЯ честен преди 11 години
Драги МАГИСТРАТИ - НА КОЛЕГАТА ВИ МУ ЦЕЛУНЕТЕ *онази работа*, ДАЙТЕ МУ ПЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА КОЛЕДНИ И ГО ПУСНЕТЕ ДА СИ ВЕЕ Х.Я.МОЖЕ И ТРИ ДНИ УСЛОВНО И ДА НЕ ПИЕ ВОДА. СРАМ И ПОЗОР ,ЗА ДЪРЖАВАТА
68
0
 
2
 
! Отговори
Stel преди 11 години
И колко пъти трябва да го хванат пиян зад волана, та да му отнемат книжката? Или трябва да чакат да утрепе някого? Ама защо не?! Нали ще му повдигнат обвинение и ще го пуснат! Нормална практика в БГ!
67
0
 
6
 
! Отговори
ПИЯНДУРНИК преди 11 години
Н А З Д Р А В Е
66
4
 
8
 
! Отговори
П.С.Ц преди 11 години
За кокошка няма прошка за милиони няма закони. А Цв.Цв. ''умен'' както винаги.
65
1
 
11
 
! Отговори
mdaa преди 11 години
Стига с тези 'доживот без книжка'. Не книжката му налива в чашатаи не тя кара колата след това. Като му 'вземат' книжката какво ще стане? Ще кара пиян без книжка. Ако някой пиян без книжка ви удари, по-малко ли ще ви боли? И не въпросът да се променят санкциите през два месеца. Важното е да се прилагат. Сещам се наскоро за някакъв ***, засечен със 107 км/ч през пешеходна пътека. И какво беше предложено? Да се ограничи максимално разрешената скорост от 50 на 30км/ч ???!!!!
64
5
 
4
 
! Отговори
кой е за преди 11 години
ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРОИЗВОДСТВО И УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ ,НАРУШИТЕЛИТЕ КУРШУМ В ТИКВАТА ,а те ми спират цигарите ЗАЩО човек като пуши няма да изтрепе никой ,а като изпие 1 бутилка алкохол ела да видиш какво става ТОЗИ ТРУТОАР Е МОЙ,ДРУГИЯ НЕ СИ ГО ДАВАМ
63
1
 
11
 
! Отговори
трезвен преди 11 години
Господа ,вие трезвен магистрат ,полицай ,депутат,мутра,БОГАТАШКИ *** и т.н. да сте виждали зад волана ,аз лично НЕ .Те ако не са пияни са дрогирани ,съвестните шофьори се броят на пръсти.Такава ни е системата създадена точно от ТЕЗИ хора
62
1
 
7
 
! Отговори
Щ преди 11 години
Ако в рамките на една година два пъти е констатирано управление на МПС след употреба на алкохол от този магистрат, това може да застраши живота и на много невинни граждани, каза министърът.А ВЕДНЪЖ АКО Е ПИЯН НЕ ЗАСТРАШАВА И ЖИВОТИ ЦВЕТАНООВ,МНОГО СИ ***....
61
1
 
12
 
! Отговори
Ирония на съдбата преди 11 години
преди повече от 10 години една хубавелка ме целна малко в калника,като мина на /полу/червено.Нищо,махнах с ръка,драскотина.Заминах за чужбина и разбирам ,че ме издирват в цяла БГ като виновник???Върнаха ме с белезници от границата,след като се прибирах.И веднага в съда/Ловеч/.И О,УЖАС,същата госпожа/ца/беше СЪДИЯТА.И с цялото си нахалство ми казва'МАЙ НЕ СЕ ВИЖДАМЕ С ВАС ЗА ПЪРВИ ПЪТ'След това мой познат полицай ми каза,че тогава тя е била с1,60
60
1
 
23
 
! Отговори
Тина Манева преди 11 години
Винаги съм подчертавала,че за полицаи и магистрати наказанията трябва да се утрояват!!!Този,който е призван да контролира ,трябва да носи три пъти по голяма отговорност от нас!!!
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъциончо, ако предишния път съдията има написан акт от "органите" на МВР - значи с нищо не е по-различен от всички останали. Хванали са го втори път - е съвсем не е различен от всички останали алкохолици зад волана. Та в тоя смисъл Цвъцунчо - на власт е партията на която ти си председател, имате непоклатими юристи като Фидосето - защо не ремонтирате закона така че след втория път поркан - конфискация на автомобила и доживот без книжка?
58
3
 
8
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО преди 11 години
НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИТЕСЛУШАЙТЕ КАКВО ВИ КАЗВА БАЙ ***.
57
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъцик, а колко ченгенца поркат като смоци и карат? А? За тях що не кажеш? Нищо лошо няма че раздухваш случая със поркания съдия, ама не само съдиите карат поркани - ченгеца, шапкарчета, прокурочета, следователи злоупотребяват със служебно положение
56
1
 
7
 
! Отговори
Даскал преди 11 години
ДО "ИМИГРАНТ" : "Имигранте", прочети романа "Под игото" от Иван Вазов, който не си чел като ученик. Там има една глава "Пиянството на един народ", действието на която продължава: пак сме под иго, ама пият угнетителите ни. Пиян човек се нарича "***", а не "съдия". Ето част от "Съдебен" виц: "Г-н съдия, представи си, че си *** и ми ровиш из двора. Нема ли да те гръмна? Гръмвам те и те *** в свинската *** биля!"
55
9
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 11 години
Тоя на снимката май е дрогиран,не го знам кой е.Ама Употребява редовно!