Рецидивистът Магера задържан за опит за грабеж в Кърджали

Цветанов се надява този път да не се измъкне от съда
Обновена: 4 яну 2013 21:42 | 4 яну 2013 21:25,
31
Рецидивистът Магера задържан за опит за грабеж в Кърджали
Снимка: архив, Булфото

Осем криминални регистрации и присъди за престъпни деяния в различни периоди има задържаният за грабежа в трезор в Кърджали 37-годишен Славчо Магеров -Магера, съобщиха от МВР.

Около 1:20 тази нощ в полицията постъпва сигнал за опит за грабеж в трезор. Полицаите предприемат незабавни заградителни действия и успяват да заловят в близост до трезора Магера. Той бил с маска на главата и ръкавици.

Група от над 5 човека е участвала в опита за обир на трезора. Градът е блокиран, а издирването на останалите продължава.

4500 евро са били открити от полицаи при извършено претърсване в района на трезора. 

Парите били захвърлени от извършителите. Открити и иззети са още пистолет с патрони и маска. В непосредствена близост до трезора полицаите намерили изоставен автомобил БМВ, с който се придвижвали извършителите.

Още по темата
В трезора били разбити 32 касети, след като е проникнато през необезопасен прозорец. Преди това била неутрализирана смяната, охранявала обекта.

Срещу Славчо Магеров в периода 1992-2008 година са заведени седем заявителски материала, повечето за грабежи и взломни кражби. Мегера е участвал в престъпни групи с различна “специализация” - противозаконно отнемане на автомобили и грабежи на златарски ателиета, осъществени след сериозна предварителна подготовка – разузнаване на обекта, придобиване на информация за разположението на охранителни системи, каси и съдържание на пари и ценности в тях.

Бандата е извършвала грабежите маскирани, въоръжени най-често с пистолети.

Документирането на престъпната дейност на Славчо Магеров започва от 1992 г. с грабеж в Пловдив, за който е получил присъда лишаване от свобода за срок от 1 година.

На 31.01.1996 г. той е осъден на лишаване от свобода за срок от 11 години за убийство. На 25.10.2002 г. извършва грабеж от офис на фирма в Пловдив на 30 000 щатски долара и други вещи. За първи път е документирано, че действа в група, като членовете й използват маски и оръжие. Делото е изпратено в следствената служба, след което е спряно.

На 22.03.2007 г. извършва взломна кражба на 2 килограма златни накити от магазин в София. Образувано е досъдебно производство. През октомври 2008 г. е постановена оправдателна присъда на първа инстанция от Софийски градски съд.

На 07.04.2007 г. прави опит за кражба от банкомат в Пловдив, след като отключва вратата, водеща към банкомата. Задържан е, образувано е бързо производство и след споразумение му е постановена присъда от 11 месеца лишаване от свобода.

На 16.03.2007 г. извършил кражба в с. Труд - взломена е входна врата на магазин, заключващото устройство на банкомата е отрязано и са отнети 60 000 лв.

По идентичен начин - отново в с. Труд, на 29.03.2007 г. е взломена входната врата на магазин, като е отрязано заключващото устройство на банкомата, отнети са 11 465 лв. Материалите по двата случая са изпратени в прокуратурата.
На 28.10.2008 г. е извършил опит за кражба на каса от офис на фирма в София. Първоинстанционният съд /СГС/ е постановил оправдателна присъда. Предстои разглеждане на втора инстанция.

През декември 2008 г. е извършен грабеж над собственичка на златарски магазин в гр. Пловдив Отнети са дамската й чанта с ключовете от златарски магазин.

На 17.01.2009 г. е последвала кражба на около 6 килограма златни накити от магазин на ул. “Отец Паисий” в Пловдив. Във връзка с образуваните по случая 2 досъдебни производства, през 2010 г. Магера получава присъда от 6 месеца лишаване от свобода. Действията по разследването продължават и към момента.

„Надявам се, че този път представителите на съдебната система няма да постъпят по начина, по който постъпиха при опита за грабеж в трезора на ДСК преди година и половина. Когато бяха задържани десетте души, които бяха с инструменти, имаше период, в който нямаше нито едно заглушаване на СОТ на територията на София. Впоследствие мярката за неотклонение на тези лица беше променена, а след това делото дори беше прекратено. Надявам се, че при Славчо Магеров няма да има подобен подход, защото това означава, че данъкоплатецът трябва постоянно да плаща, за да може подобни лица да си вършат престъпната дейност необезпокявани от правораздавателната система на България”, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
zashto tia recidivisti ne gi besiat ili na elektricheski stol da gi pekat i shte vidite kolko malko shte ostanat ,naroda qvno obicha da ima takiva i strada ot vid mazoxizam.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още един бълг. революционер в историята и на него ще му намерят място,но ако е от друга етническа група той ще бъде обявен за враг.
24
3
 
3
 
! Отговори
lolo преди 11 години
ako niakoi ni kadzje na koia partia e izdanena mutra shte go 4erpia .to zashto az ne go pravia prez tezi godini 100 pati sam po dobar ot tiach i na4eten aaaaaa. patiite da si priberat mrasotiite mamka im.
23
2
 
10
 
! Отговори
konsa преди 11 години
До Анонимен2Да ти кажа и по татово време имаше мамини синчета дето биеха и изнасилваха и затвор не помирисваха,защото бащите им бяха големци.Тогава нямаше медии и народа нямаше как да научи.Замисли се!Пак имаше и наши и ваши и обикновените хорица го духаха,ама ако се обадиш-ядеш кютек.
22
2
 
8
 
! Отговори
993 преди 11 години
"Надявам се, че този път представителите на съдебната система няма да постъпят по начина, по който постъпиха при опита за грабеж в трезора на ДСК преди година и половина".. Няма ли най-после да прочетеш публично мотивите на тези магистрати и да ги коментираш конкретно? Да не се окаже, че проблема е на друго място? Можеш ли да кажеш дали тези магистрати са спазили закона или са го нарушили? Ако се окаже,че са го спазили, вие защо не го променяте,а само плямпате глупости по медиите? А ако магистратите са били корумпирани и за това са ги пуснали, както намекваш, защо срещу тях не е започнато наказателно преследване веднага? Или ви е по изгодно да имате към кого да прехвърляте топката винаги котаго се издъните? Знаете, че съдебната система е така устроена, че няма кой да ви отговори и се възползвате от това по най-долен начин. Не плюйте по нея, а я реформирайте и то бързо. Променете и наказателните закони, пак бързо. В последното време започвам за мисля,че нямате интерес да направите нито едното, нито другото. Може би имате притеснения, че ако съдебната система започне да работи добре, трябва да започне от вас и тези които управляваха преди вас....
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ако беше през комунистическо, когато е имало стабилно законодателство и ред, този отдавна да е забравен по Белене или Скравена. Но това е днес-анархията и беззаконие
20
3
 
23
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
СЛЕД ТРЕТАТА ПРИСЪДА ЛОВЕЧ ИЛИ БЕЛЕНЕ КАКТО БЕШЕ ПРИ БАЙ ТОШО
19
2
 
20
 
! Отговори
Петков преди 11 години
Хора, да бъдем хуманни! Да дадем втори шанс на престъпника, както казва вицепрезидентката. Е, на тоя трябва да му се даде осми шанс ама защо пък не. Може и да се поправи човекът.
18
2
 
12
 
! Отговори
kuk преди 11 години
До 15АМи какво е според теб виждм,че имаш познания юрист ли си?Неутрализирали охраната която е била на смяна-хора.Що се отнася до този индивид мисля,че и след 30г затвор ще си остане клептоман. Лошото е че е убиец. Но България е хубава държава с удобна съдебна с-*** за престъпния контингент. Убийство -лежиш 5г няма проблем. Срам
17
3
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Терминологията е едно от най-важните неща, но няма как да го разбереш, защото си ***!
16
3
 
8
 
! Отговори
MANGO преди 11 години
SAMO TAKA BALGARI ,CIGANINA ZA KOKOSHKA VATRE A TOZ UBIISTVA GRABEJI I PAK NA SVOBODA SHENGEN NA VAS NA KUKOVO LYATO
15
3
 
5
 
! Отговори
Един преди 11 години
За номер9. Това което си написал показва, че си необразован, нямаш работа , нямаш пари, и пиеш много ракия с кисело зеле!Хайде наздраве!
14
2
 
3
 
! Отговори
До" умника" преди 11 години
Терминологията ли е най-важното? Не е ли че няма правосъдие, и никога не е имало?Както казват *** народ-бедна държава!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е грабеж, а кражба с взлом. Журналиста не заслужава и диплома за основно образование, а Цветанов ако бърка терминологията и той е най-много за регулировчик.
12
2
 
11
 
! Отговори
Пиночет преди 11 години
аз ще излекувам съдебната система на националния стадион за 15 мин
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откъде са вземали пистолетите защо полицията не им ги е иззела или пак съдиите са виновни Цецо киселата краставица ко ще каже по въпроса.
10
2
 
19
 
! Отговори
Много просто.!! преди 11 години
Разследваите финансовото и имотно състояние на съдийте които са го съдили,техни близки и свързани с тях лица . ЗАКОНОДАТЕЛИТЕ да не се оплакват само ,а драстично да променят законите свързани с корупцията в съдебната система.... водещи до сурови присъди за корумпираните съдий и всичко ще си дойде на мястото. Защо не го правите ????
9
1
 
12
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Пускат го за да изкара пари за да си плаща , като го хванат пак . През 2007 г е изкарал 71 465 лв , а през 2009 г е намерил 6 кг злато , които не са налични . Кой пак ще твърди , че системата е лоша ? Такива добри хора вече не се срещат често !
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
abe dori nqma da go osadqt za6to li za6to sa ot VELIKITE BALGARI
7
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо не разбрах - през 1996 година е осъден на 11 години за убийство, а през 2002 прави грабеж....тва 1 година за 2 ли е лежал ,или е пуснат за добро поведение или въобще не е влизал в затвора?