Стрелялият срещу крадците полицай с обвинение

Служителят в Транспортна полиция е заплашен от 20 години затвор
24 мар 2013 16:28, Бойчо Попов
782
 Стрелялият срещу крадците полицай с обвинение
Снимка: архив, Булфото

Досъдебно производство е било образувано срещу служителя в Транспортна полиция Иван Лулеов, прострелял смъртоносно мъж от село Баня при опит за задържане, съобщи пресцентърът на Окръжна прокуратура в Благоевград.

Полицейският служител от Транспортна полиция, Пловдив, Иван Лулеов се е отзовал на постъпил около 23.00 часа снощи сигнал за кражба на съобщителен кабел, обслужващ ж. п линия Добринище - Септември, се посочва в съобщението. На път II-84, на около километър от ж. п. спирка "Ген. Ковачев" Лулеов вижда движещ се лек автомобил, марка "Фолксваген Джета", червен на цвят, влачещ кабел с дължина около 60 метра. Опитва се да спре колата, в която се оказва, че пътуват двама души от ромски  произход.

Човекът, возещ се до шофьора, напуска колата и се укрива. При опит за задържане на шофьора – 36-годишния Никола Иванов от с.Баня, полицейският служител възпроизвежда изстрел със служебния си пистолет и го ранява.

По първоначални данни нараняването е причинено със стоп-патрон в областта на шията. Веднага след инцидента Лулеов превозва Иванов до филиала за спешна медицинска помощ в Разлог.

Въпреки оказаната медицинска помощ обаче простреляният умира. Във връзка с това е образувано досъдебно производство срещу Иван Лулеов за извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс с цел пълно, всестранно и точно изясняване на всички обстоятелства. Според текста на този член „който умишлено умъртви другиго се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години“.

Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който в близост до лекия автомобил "Фолксваген Джета" са открити 62 метра многожилен магистрален кабел, както и брадвата.

Предстои привличане на Лулеов в качеството на обвиняем и задържането му за срок от 72 часа, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Според регионалния сайт Е79 простреляният Иванов е баща на три деца, криминално проявен и е лежал в затвора за множество кражби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


782
Още по темата: инцидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
601
0
 
2
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
koyto si varshi rabotata v tazi darjava e prestapnik,koyto e prestapnik e geroy.prostrelyaniyat e kriminalnoproyaven-edin *** po-malko.za otstrel na vreden divech se polaga premiya.
600
3
 
4
 
! Отговори
Onzy преди 11 години
Честито на Атакистите! Онзи ден Болен каза че не е изключено да влязат в коалиция с ГЕРБ. Гласуваш за Болен - получаваш Тиква!
599
0
 
9
 
! Отговори
МОНК преди 11 години
Всяка западна държава изисква спазване на човешки права, а всички успяха, по един или друг начин да се изчистят от *** ***, крадливи "събратя".Не разбирам аз демокрация, в която аз ще уважавам човешките права на маймунека, а той ще ме краде, ще му плащам тока, ще му търпя незаконните постройки, ще издържам десетте му деца, докато аз нямам нито едно, ще ми посяга с брадва, когато го сгащя, ще ми краде мазата, и ще ходи по чужбина да ме представя на света.
598
1
 
5
 
! Отговори
Сугарева преди 11 години
Подкрепете!
597
1
 
3
 
! Отговори
Сугарева преди 11 години
https://facebook/groups/310880285708398/
596
0
 
1
 
! Отговори
sharan-bg преди 11 години
Преди доста години имаше хубав виц, който завършваше с думите ; " Нали ти казах, че сме ши*ана държава?" И си се смеехме.... Беше ни весело не знаехме какво означава това. Е сега вече научихме. И хич не ни е до смях...., ама няма накъде....особенно ако доходите ни са около 200 - 300 лева месечно.
595
0
 
12
 
! Отговори
Кръстьо Костов преди 11 години
Какъв затвор за това че човека си е свършил работата ?? Щом като *** е тръгнал да го сече с брадвата нещата са "неизбежна самоотбрана". Не е за затвор, а за благодарност и за повишение ! Няма ли тук адвокати, дайте да организираме нещо, да извадим човека ! Не бива така да се подиграват с хората !
594
0
 
10
 
! Отговори
до 709 преди 11 години
Анонимнико, когато връхлитат срещу теб с брадва,НЯМАШ ВРЕМЕ ДА СЕ ЦЕЛИШ, нямаш време дори да помислиш къде да стреляш. АКО ВЪОБЩЕ успееш да извадиш оръжието и да го заредиш преди да е късно - стреляш КЪДЕТО УСПЕЕШ. Иска ми се да те видя такива като теб теб, как биха изпълнили великите си разсъждения на мястото на полицейския служител !? МНОГО "акъл" в тая държава. Само работа свършена - ЙОК.
593
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До кога тия *** ще имат повече правомощия от нас в нашата държава???
592
0
 
9
 
! Отговори
Стели преди 11 години
За пореден път се убеждавам, че това България е най-долната *** държавица в света. 90% *** а останалите в чужбина. Съжалявам за малкото свестни хора останали там да търпят селяния и ***.
591
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полиция е трябвало да стреля в краката ,а не в главата ! Не може за 60м. кабел да убиеш човек та макар и *** да е !! Ще лежи в затвора .
590
0
 
12
 
! Отговори
ттт преди 11 години
срам и резил,да съдят човека,че си е свършил работата,това го има само в България !!!
589
0
 
18
 
! Отговори
ТИКВЕТО преди 11 години
Айде пускайте го от ареста вече!В закона има ясно цитирани НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА И КРАЙНА НЕОБХОДИМОСТ!Пускайте полицая,прекратявайте производството и връщайте на човека оръжието за да продължава да си изпълнява съвестно служебните задължения!
588
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От затвора се излиза, от гроба - не!"
587
0
 
16
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Това е баси абсурда !!! Значи хем крадат .После го нападат с брадва и накрая има опасност да лежи 20г. защото е застрелял крадеца нападател с брадвата !!! Какво е трябвало да стане да се остави да го съсекат с брадвата ли ??? ТОВА Е ПЪЛЕН АБСУРД !!! ДОКОГА ЩЕ ИМА ТАКИВА АБСУРДНИ ЗАКОНИ ???
586
0
 
26
 
! Отговори
bolqrka преди 11 години
А какво трябваше-крадливите *** да го насекат с брадвата ли?
585
0
 
33
 
! Отговори
Гнафт преди 11 години
Значи ако сгазят някого на зебрата шофьора се отървава с условна присъда, а за полицай изпълнил служебните си задължения - 20 години затвор ?Хееееей родно законодателство, накъде вървиме
584
1
 
26
 
! Отговори
дейзи преди 11 години
Заради един крадлив *** ще окошарят човек ,представляващ закона ,комуто работата е точно да охранява,пази и да следи за реда и законноста!В Щатите ако се беше случило това,*** директно щеше да е застрелян!Просто *** станаха непоносими и всики го знаем.
583
1
 
5
 
! Отговори
ЖороПърви преди 11 години
Допълнение кэм 699-социалните помощи и неплащането на ток и нода са отделни работи....
582
2
 
17
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
Е как да не гласуваш за Атака...по цяла България обикалят емисари на Кънев и хелзингкщия му комитет, които обясняват подробно на ***, че за кражби до 300 лева не подлежат на съдебно преследване,а само на регистрация в МВР. По този начин "нашата" държава насърчава всички тъмни субекти да крадат, но до 9000 лева месечно, без да им се търси сметка!