40 хиляди струвала една мокра поръчка на "Килърите 3"

Това показвали новите доказателства срещу пернишката група
24 авг 2013 18:26, Петя Славова
28
40 хиляди струвала една мокра поръчка на "Килърите 3"
Снимка: МВР

Около 40 хиляди струвала средно мокра поръчка, изпълнявана от Килърите 3. Това става ясно от новите доказателства, събрани в два тома срещу пернишката група за наркоразпространение и убийства, които бяха представени вчера от апелативната спецпрокуратура в съда.

В тях има ДНК и балистични експертизи, както и разпознавания, пише в. "Монитор". Апелативният спецсъд остави в ареста сочения за лидер Васил Василев – Бай Васо, баща на убития Райко Кръвта, дясната му ръка Милчо Петров, както и Иван Цветков, Йордан Костадинов, Димитър Начков и Борислав Николов. Наложената от първа инстанция парична гаранция на Евгени Миленов от 1000 скочи на 5000 лв., а за Мартин Николов не бе определена никаква мярка за неотклонение.

Според прокуратурата бай Васо е определял кой конкурент или нелоялен член на бандата трябва да бъде наказан и осигурявал финансирането

Мъжът давал най-общо указанията на Милчо Петров, който пък е разпореждал конкретно кой какво да направи. Дискотека „Че Гевара” в миньорския град е била сборно място на бандата. Арестуването на бай Васо е станало от барети, тъй като той се смята за опасен.

Още по темата

Съдът отчете, че едно от незаконните му оръжия пистолет „Браунинг” е бил с патрон в цевта. Той се намирал в джоб на негов халат. По време на ареста 70-годишният мъж поискал жена му да му донесе нещо да се избърше. Тя му подала именно този халат, но полицай се усетил да го провери и намерил оръжието. Не се знае дали Василев е искал да го скрие или да го използва.

Бай Васо и Петров са обвинени за убийството на Теодор Неофитов – Ханс. Съдът обяви, че има опасност двамата да извършат нови престъпления, ако бъдат пуснати на свобода, и да въздействат върху свидетели. Същото важи и за другите, които бяха оставени в ареста. За Миленов доказателствата сочели, че е обикновен наркодилър на най-ниско ниво и инцидентно бил привличан в групата, затова е с гаранция.

За Николов, който е на свобода, също бе казано, че е дребен наркодилър. За него нямало никакви доказателства за участие в бригадата. Както „Монитор” писа, основни свидетели срещу Килърите 3 са Станислав Методиев – Сиси, който е в затвора за 4 убийства, и Николай Николов, също излежаващ присъда за едно убийство.

Техните показания са подробни и непротиворечиви и са подкрепени с доказателства. Нямаме никаква договорка с тях”, обяви шефът на апелативната спецпрокуратура Даниела Попова. Тя допълни, че двамата решили да сътрудничат преди година и половина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
35
 
! Отговори
ЗЛОБАТА и ОМРАЗАТА преди 10 години
Възродителен Процес на Тодор Живов докара ЗЛОБАТА и ОМРАЗАТА и най вече насилието над обикновенни и мирни граждани , има доказателства за това
24
9
 
38
 
! Отговори
служна съдебна власТ преди 10 години
Точно за такива случаи Баретите СОБТ- трябва да влизат и лично с заповед на командира да унищожават до крак всичко.Такава *** не си заслужава съденето и разходите на хората . Навремето оплюваните Комунисти(де социалистите днес да не се бърка) храниха прасета в Белене с такива
23
8
 
35
 
! Отговори
до мунчо демократа преди 10 години
"Защо няма и едно поръчково убийство в КНДР?" - абе селски ***,та в КНДР всички убийства в концлагерите са поръчкови на компартията да им бе ***, ама това не го хваща тъпата ти кратуна защото ти служи само за равновесие.
22
9
 
33
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Неделкович ме обля със студена водица, като захвана пък той да ми разправя, че овде е таква Неделкович ме обля със студена водица, като захвана пък той да ми разправя, че овде е таква велика корупциjа, що jе нигде нема; у вас, у Европи, лjуди су императори, овде е злато император; коj има наj-више злата, он има наj-више силе. Парица е царица, како кажу у нас. Тази е най-благодарната тема за американците, както за устното, така и за печатното слово. Вѐлика корупциjа повтаряше бай Неделкович, като ни сочеше на раните, които раздира в обществения организъм на Съединените щати жаждата
21
11
 
37
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
При демокрацията е така! Homos homini lupus est - Човек за човека е вълк. Парица царица - в САЩ, Франция, Италия царува мафията. Защо няма и едно поръчково убийство в КНДР?
20
8
 
34
 
! Отговори
roco преди 10 години
Zashto ne mu pokazvat lizeto ?
19
8
 
40
 
! Отговори
Test преди 10 години
"За Николов, който е на свобода,също бе казано, че е дребеннаркодилър"Razbirai ako si narkodilar nqma problem prodaljavash napred..!
18
8
 
37
 
! Отговори
sensans преди 10 години
добре де,няма ли нещо номер за СМСи да пращаме....до края на година ще съберем за около 15-20....Българската Коледа 2013!
17
12
 
57
 
! Отговори
лудият макс преди 10 години
Стига сте писали за тези изверги ве, ако беше Тодор Живков, досега да са им пратили дрехите от урановите мини.Сега има наглостта *** да казва, че се срамува от това дето е Българин!Смърт за тях!!!!
16
12
 
59
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Плащам. Поръчвам си Станишев и Местан. Давам им 80 бона плюс 20 бонус, ако свършат работата до края на уикенда. :)
15
12
 
38
 
! Отговори
silver ass преди 10 години
70 -set godishen.....che da bexte go ostavili da si umre na spokoistvie...baxti mrasnata politceishtina ... da rabotish za tiax do 70 i da ne te ostaviat da umresh spokoino......
14
10
 
37
 
! Отговори
избирател преди 10 години
До Анонимен 12Ха ха ,евала пич!!!
13
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
40 хилки... Абе Цуцко май ни имаше за по- умни, колкото и смехории да натвори.
12
9
 
68
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
България си остава на същото ниво във всички сфери поне до 2050 година.
11
11
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам оферта за 240 бройки,като за начало.
10
9
 
53
 
! Отговори
ДО 2 преди 10 години
Абе *** неграмотен не виждаш ли, че човека е сложил"бизнесмени" в кавички?Или за теб бизнесмени са такива като "Баретата" и "Очите"?Всички знаем с какво хранят децата ни тези т.н. "бизнесмени"!Или и ти си от тях та се докачаш а?
9
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ще ми каже ли някой как ги смятат гаранциите?Може би джобните дето са имали в момента на задържането *2 ?!??Формулата ми е интересна просто....
8
9
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя ли беше дет се срамувал че е българин :D
7
9
 
62
 
! Отговори
1 преди 10 години
Много ми е интересно ако такива хора или приближени направят проблем на обикновен човек кво става. Не *** значение за кво за жена за бизнес за засичане с кола. Такива уруди незнам кои ги оставя да се развиват до такива места. Великитени бизнес мени един нема да е направил бизнес на вън що ли?
6
10
 
66
 
! Отговори
Киев преди 10 години
Изглежда мутрето от снимката не е успял да претърпи метаморфозата от анцунг към костюм и е останал само по анцунг