Пресякоха канал за трафик на прекурсор за метамфетамин

При акцията са иззети 90 кг таблетки
11
Пресякоха канал за трафик на прекурсор за метамфетамин
Снимка: МВР-пресцентър

Канал за трафик на прекурсор за производство на наркотични вещества е пресечен в Шуменско.

При операцията, проведена под ръководството на прокуратурата, са иззети около 90 кг таблетки, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров на брифинг в Шумен.

Криминалистите работили по информация, че в средата на април жители от Нови пазар са предприели пътуване до Турция и след като закупили прекурсор за производство на амфетамин във вид на таблетки, го укрили в Истанбул, съобщи пресцентърът на МВР.

На 19 април криминално проявените Е.К. и М.М., и двамата на 40 години, внесли стоката в България с лек автомобил „Фолксваген” и я доставили на 39-годишния Е.А. в Нови пазар.

Същия ден под надзора на прокурор били предприети претърсвания и изземвания от два адреса - дома на Е.А. и имот в землището на града, както и от четири автомобила.

Оттам са иззети около 90 кг таблетки с надпис „CIRRUS” - в насипно състояние и блистери.

Лазаров обясни, че един блистер в Истанбул струва 4-4.5 лева, а се продава от трафикантите за 12 лева, като само от тази пратка те биха могли да изкарат няколко милиона лева.

Веществото е било предназначено за Полша.

Освен на тримата от Нови пазар, обвинения са повдигнати и на двама мъже от Добрич – Р. А. на 42 години и А.Р. на 22 години.

С постановления на прокурор им е наложено задържане за срок до 72 часа.  Днес в Окръжния съд са внесени искания за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Според изготвената физико-химическа експертиза в иззетия продукт се съдържа веществото „псевдоефедрин”, което е прекурсор за производство на метамфетамин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 години
До Нови пазарТе ако си имаха на хабер, изобщо нямаше да го хванат, защото щяха да го предупредят :)
10
0
 
4
 
! Отговори
Нови пазар преди 9 години
Тоз *** сигурно повече от 10г,вътре в играта,преди работата му беше трафик на жени,а когато герберите дойдоха на власт почна да се занимава с наркотици,2011г,осъдиха го за пране на пари,пак се отърава.В Нови пазарската махала има 3 етжен сарай и пред него най луксозните коли,дето в района много рядко ги има,мулетата му продават наркотика зад стадиона,зад механа Бирария,горе в станата,Нови пазарските полицаи много добре ги знаят но затварят си очите,дори за акцията нямаха хал хабер
9
0
 
2
 
! Отговори
?? преди 10 години
Нищо не се губи на тоя свят, нали? Други ще заемат тази ниша. Тези, които не си плащат, заслужават цялата строгост на закона... Да знаят другите, че не може така!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-малко кебабчета за герберастите
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не са го пресекли, пренасочили са го в друга посока просто.
6
1
 
0
 
! Отговори
freax преди 10 години
Въпросните Р.А. и А.Р. са баща и син роми по-известни като сополанко и долара и дълбоко се съмнявам да имат нещо общо с Бойко и т.н. :-D
5
0
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 10 години
Пикаещия във фонтани няма нищо общо с лявото пространство и е партия с неграмотната тиква!Тези които са срещу Буда не са нито леви,нито комунисти,още по-малко пък платени,защото тиквата нито е десен,нито е политик,нито е държавник и не е сигурно,че си е върнал партийната книжка!
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не случайно САЩ отказват виза на Румен Петков заради трафик на амфетамини. Сега "левите" какво ли ще кажат по въпроса? Слабоумните им *** вече виждаме как "разсъждават".
3
11
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Б.Б държи монопол над таблетките и амфетките!
2
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите гледат да развалят бизнеса на великия демократ и десен политик Б.Б.
1
11
 
15
 
! Отговори
Боко преди 10 години
Бойко няма да е доволен :D