Повдигат още днес обвинения на изпълнителния директор на КТБ

Прокуратурата ще иска утре постоянното му задържане под стража
Обновена: 13 юли 2014 17:23 | 12 юли 2014 13:35, Анисия Иванова
43
Повдигат още днес обвинения на изпълнителния директор на КТБ
Снимка, архив Булфото

Прокуратурата ще повдигне обвинения на председателя на Управителния съвет и изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка Орлин Русев още днес, съобщи БНТ.

Той беше задържан вчера в Созопол и вече е транспортиран в София. Русев ще бъде обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери с цел облагодетелстване на трети лица.

Още по темата
Според прокуратурата в качеството си на изпълнителен директор на банката Орлин Русев е разрешил неправомерното изтегляне на общо над 206 милиона лева, които били изнесени и предадени на мажоритарния акционер Цветан Василев. За случая обвиняема вече е Маргарита Петрова, главен касиер на банката, която е сочена за физическия извършител на изнасянето на парите и предаването им на крайния получател ,твърдят разследващи.

Утре прокуратурата ще поиска постоянното задържане под стража на Орлин Русев и главната касиерка Петрова. На този етап разследването е за съучастие.

Ако бъдат събрани допълнителни доказателства за организирана престъпна група, е възможно квалификацията да бъде променена. Към разследването ще бъдат приложени и данните за липсата на близо 3 милиарда и половина  лева от кредитния портфейл на банката.

Прокуратурата подготвя документи за призоваването на Цветан Василев с международна правна помощ. Самият той твърди, че е във Виена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
ЕХХХХ преди 9 години
Предвид новината, че мъж е получил условна присъда за извършено убийство с лопата - та, за Бога братя, грабвайте лопатите !!!
29
0
 
6
 
! Отговори
Димитров преди 9 години
Не само че ще излязат на яве доста неща, ами и доста глави ще паднат. Първата ще е на парвенюто Искров, ще последвати няколко глави на политици некомпетентно изказали се по случая с КТБ и довели до умишленото убийство на банката, но дали? Ще видим първо какво ще стане с лиценза на банката и след като не бъде отнет, следват изненадите. Мислите си, че греша, сигурно сте прави, но времето е съдникът и то ще покаже истината - този път.
28
0
 
2
 
! Отговори
ер.доган преди 9 години
Открадоха ми милионите..от цанков къмък..
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В изборния ден гласувахте ли?Ромите и турците гласуваха и избраха ДПС и свинята Пеевски,Бисеров, Доган... все доказани мафиоти.Сега що се оплаквате? Ясно е че там има много пари на политици и КТБ не може да изплати лихвите им за милиони. Освен чрез тази машинация.Странни хора са българите, хем не искат политиците да ги градът,хем не ходят на избори.Вие не разбирате. Този проблем е като зала малка за дете в сравнение с мащабния проблем,който предстои- идва от Италия.Пак не гласувайте.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КЪДЕ СА ПАРИТЕ ????? РАЗБРАХМЕ,, ЧЕ НАЙ БОГАТИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ СА ЖУРНАЛИСТИТЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ СА МИЛИОНЕРИ КАТО БАРЕКОВ И ДИЛЯНА ГРОЗДАНОВА ЖЕНАТА НА ВАСИЛЕВ...
25
0
 
26
 
! Отговори
edni pari преди 9 години
Toз Цв.Василев не го познавам,но да дойде и да каже КОЙ взе парите, ИМА ли въобще теглени пари,кредитните досиета и в КОМПЮТРИТЕ ли са изтрити.Ц.Василев,ще направиш ДОБРО за България, ако публикуваш:1.СПИСЪК с вложители на пари НАД 200 ооо лв.Да видим защо ТОЛКОВА всички от правителството се ТОЧАТ да приемат закон ТОЧНО за този случай да се изплатят в ПЪЛЕН размер?Да видим на КОГО са там парите.Вече Вежди си каза! ДРУГИТЕ?2.Списък на всички ,теглили ГОЛЕМИ КРЕДИТИ, а пък "ГИ НЯМА" досиета.ПЕЕВ
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАС ТУБАЩе излезе,ще излезе и Пеевски ще му яде главата,бъди сигурен,Василев няма да се остави на тая дебела *** да му се качва на главата и да го ограбва по най безобразния начин.Всичко ще излезе на яве ще си хване човека експерти от европа и тогава ще се видят тия колко са нещастни и крадливи.Много скоро ще избягат от България за да не ги опандизят.
23
1
 
21
 
! Отговори
БАС ТУБА преди 9 години
АРЕ НА БАС,ЧЕ НИЩО НЕМА ДА СТАНЕ ПАК.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то не бяха Аудита , Поршета ,джипове последна степен бронирани то не бяха пилотни коли и охрана? от кой се пази крадеца? Да го арестуват с белезници този и да го съдят.
21
0
 
15
 
! Отговори
ДОГАН преди 9 години
Орлинчо, спокойно! Цветанчо е бушона, ти си само малка пионка която ще пуснат още другата седмица поради липса на доказателства.
20
0
 
3
 
! Отговори
вя преди 9 години
До zaw12929 15Права си,Виолета.Ех,да беше жива,па да вземеш пушката.....
19
0
 
16
 
! Отговори
edin преди 9 години
Вижте сега играта.До като не наближат избори народа не сьществува.Правят далавери,клатят се един друг,отпускат си кредити всякакви,дообират де какво е останало,игрят евтини пиески за пред простолюдието и защото са недосегеми от сьщия този народ,просто се самозабравят.И тук е питанката-защо позволяваме вече 25г. едни и сьщи престьпници да си разиграват коня САМО на наш грьб?С последното водевилче направо ни се изплюха в лицето,мили мои!!!
18
1
 
23
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 9 години
Цецо Василев няма да се остави на тия алчни прасета кадето не искат да си върнат кредитите,сега като си хване най добрите адвокати от чужбина и ще им се разкатае фамилийката на прасето и ***,а той парички си има да им плати.Ей ДПС е* ви е работата сега.
17
1
 
35
 
! Отговори
Кубрат преди 9 години
Стига сте ни занимавали с МИШКИ!!!! Искаме ПРАСЕТА в затвора!!!! Няма за пореден път българският народ да плаща за кражбите на СОЦ Елита!!!!! Няма такава държава в света, която за 25 год. да е фалирана умишлено 3 пъти!!!!!
16
0
 
20
 
! Отговори
гном преди 9 години
Бушони гърмят,а някой щрака с пръсти.Нищо ново ;)
15
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това си е жива манипулация от страна на държавата,ако имаше нещо Цветана Василев едва ли ще се завърне тия дни в БГ.Скоро ще бъдем свидетели на нещо изключително в тази схема на господа управляващите начело с прасето Пеевски.Нарочно му направиха постановка на този човек и малките деца знаят за тази врътка,която се спретна против този човек за да може да фалира банката и да не се търсят тези кредити теглени от дебелото прасе и техният вожд Доган.
14
3
 
9
 
! Отговори
го4о преди 9 години
Крадеца вика дръжте крадеца! (Пеевски - Василев)
13
1
 
6
 
! Отговори
учуден преди 9 години
"Имал си пари-дал си"- стара българска приказка.Какво пищят , че ги изгоряли тогава?
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15: "нас ни заблуждават" Да, вероятно е така. Ама как по-ясно да ти го съобщят, че еизвършен пладнешки грабеж? Как да ти го кажат, че да го разбереш? И то през руската банка?
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Към края на декември 2012 г. наетите на трудов договор са 2.09 млн. 4,4 млрд лв: 2,09 млн=2105 лв и малко стотинки. Всеки зает на трудов договор да бъде така добър да плати горепосочената сума по възможно най-бързия начин и да не се подмотква. От там да заминава пред урните да гласува за Герб, БСП и ДПС.