Закопчаха трима, ограбвали таксита в София

Двама от задържаните са криминално проявени и непълнолетни
8
Закопчаха трима, ограбвали таксита в София
Снимка: архив, БулФото

Трима столичани са задържани за серия кражби и грабежи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двама от задържаните са криминално проявени непълнолетни младежи, а третият е 23-годишен.

Те действали по подготвена схема - наемали случайно преминаващо такси и осъществявали престъпните си намерения с пристигането на уговореното място.

Според обстоятелствата или издърпвали от шофьора мобилния му телефон, лични вещи и пари, или един от тях отклонявал вниманието на водача, за да може друг неусетно да ги вземе.

При проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че тримата са извършители на редица престъпни посегателства.

По идентичен начин на 12 юни около 23.30 часа от престъпното трио пострадал 61-годишен таксиметров шофьор.

В края на пътуването на кръстовището на улиците ”Бузлуджа” и ”Люлин планина” „клиентите“ издърпали мъжка чантичка с лични документи и 280 лева.

На следващия ден 64-годишен мъж подал сигнал в полицията отново за открадната в района на ж.к. ”Овча купел” чантичка с документи, мобилен телефон и 400 лева.

Минути след полунощ на 25 юни в полицията подал жалба 44-годишен водач на такси - на ул. ”Кърпикожух” бил нападнат от трима непознати, които му отнели мъжка чантичка с лични документи, три мобилни телефона и 145 лева.

Друг потърпевш - 47-годишен таксиметров шофьор, се оплакал в районното управление за отнети лични документи и 100 лева на 15 юли около 2.15 часа на ул. ”Месечинка”. На 11 юли тримата извършили две кражби на ул. ”Месечинка” - един от потърпевшите се разделил с чантичка с документи и пари, а другият - с мобилния си телефон.

На 12 юли около 01.30 часа на бул.”Монтевидео” 48-годишен водач на таксиметров автомобил също станал жертва на престъпното трио и подал жалба в полицията.

След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Впоследствие Софийският районен съд постановил постоянна мярка за задържане на двамата непълнолетни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: МВРЗадържани за кражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦиганиПървият адрес е в Филиповци, а другите са междиу Овча купел и Красна поляна
1
2
 
18
 
! Отговори
бакшиш преди 9 години
Добре че не са ги спипали колегите по време на кражба, че да са станали за храна на сомовете в Искъра досега.