Петима "ало" измамници са задържани при полицейска операция

Те извършвали измами на територията на Пловдивска област и София
30 юли 2014 14:10,
4
 Петима "ало" измамници са задържани при полицейска операция
Снимка: Булфото, ахрив

Петима мъже са задържани след извършване на телефонна измама на жител в село Пасарел за сумата от 2000 лева, съобщиха от МВР.

Четирима от извършителите са жители на град Левски - В.А. - Малкия (37 г.), И.И. (28 г.), П.П. (33 г.), и Д.А. (39 г.). Те са криминално проявени за кражби и измами.

Мъжете били арестувани в близост до ловешкото село Горско Сливово в ползвания от тях автомобил „Фолксваген“. При претърсване на колата са намерени и иззети вещи и предмети, свързани с осъществяваната от тях престъпна дейност - множество SIM карти, мобилни телефони, картодържачи и други.

В рамките на полицейските действия е задържан и столичанинът С.Г. (34 г.), който бил ползван от групата като “куриер”. В него са открити и иззети също мобилни телефони, SIM карти, както и отнетата по измамен път парична сума.

След проведено разследване е установено, че групата е съпричастна към осъществяването на измами и опити за измами на територията на Пловдивска област и София, които в момента се разследват.

Извършителите са използвали познатата схема с позвъняване на случайно избрани телефонни номера и заблуждаване на жертвите, че техен близък е пострадал при ПТП и се нуждае спешно от пари за скъпоструваща хирургическа интервенция.

По случая е образувано досъдебно производство.

Петимата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по разследване на престъпната им дейност продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е за тия трябват големи наказания
1
0
 
7
 
! Отговори
Роми или българи преди 9 години
Малко ще си починат за 24 часа и после пак ли започват работа според длъжностната характеристика?!