Баба даде 1250 лева на телефонни измамници

Тя дала парите за операция на дъщеря си
31 юли 2014 11:11, Красимир Ангелов
4
Баба даде 1250 лева на телефонни измамници
Снимка: Булфото, архив

81-годишна жена от Лом стана поредната жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В 13.25 ч. вчера в Районно управление МВР Лом е постъпил сигнал от жителка на града, че 81-годишната й майка е била измамена по телефона.

Около 11.30 ч. възрастната жена е провела разговор по домашния телефон с непознат мъж, който се е представил за д-р Кръстев и е заявил, че дъщеря й е паднала по стълбите и в момента е в болницата, като кракът й е счупен на три места и трябва да й бъде направена спешна и трудна операция, за която е необходима сумата от 7 000 лв.

За допълнителна достоверност по телефона лице от женски пол започнало да плаче и помолило “майка си“ да даде парите. Възрастната жена се заблудила, че разговаря с дъщеря си е заявила, че разполага със сумата от 1 250 лв.

Получила указание да предаде парите в чантичка на санитар, който ще пристигне пред дома й с лек автомобил. Непознат шофьор на автомобила взел чантичката с парите и е потеглил в неизвестна посока.

По-късно потърпевшата провела разговор с дъщеря си и разбрала, че е станала жертва на телефонна измама. По случая е образувано досъдебно производство в РУ МВР Лом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Ломтелефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
0
 
! Отговори
готин преди 9 години
абе на тия не им ли омръзна да ги лъжат мамка му
1
3
 
3
 
! Отговори
huiqt преди 9 години
glupavo zombie