Ало измамници взеха на мушка адвокати в Бургас

Юристите обаче не се хванали и сигнализирали в полицията
Обновена: 19 авг 2014 16:07 | 19 авг 2014 12:30,
15
Ало измамници взеха на мушка адвокати в Бургас
Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

В полицията в Бургас са подадени няколко жалби от действащи адвокати, които сигнализират, че са извършени опити да бъдат измамени по телефона. Досега реални потърпевши няма, съобщават от ОД на МВР.

В измамната схема се използвани имена на реални полицейски началници от Бургаски регион. Измамниците се свързвали с адвокати по стационарни и мобилни телефони, и са заявявали, че в дадено районно управление е "задържан" чужденец, разполагащ с парични възможности.

Юристът е "канен" да стане служебен защитник на чужденеца, но за целта било необходимо "закупуването" на ваучери за мобилни телефони, чиито номера да бъдат "продиктувани" за "нуждите на разследването".

Себестойността на платените суми щяла да бъде "възстановена" от чужденеца при "освобождаването" му от арестните помещения.

До момента са регистрирани няколко опита за телефонни измами, но реални потърпевши няма, тъй като адвокатите са се свързали директно с полицейските началници или с полицейските структури, констатирайки наличието на престъпни намерения спрямо тях. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 12"Ало, дядо попе, Бог е. Един ангел е паднал и си е счупил крака, трябват му пари за златни пирони."
12
1
 
17
 
! Отговори
эти преди 9 години
Ха-ха-ха! На стари краставичари, краставици ще продават!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да пробват сега с поповете.Мухаха
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надценили са се - адвокати ще лъжат хахаха
9
1
 
20
 
! Отговори
. преди 9 години
До АнонименНе са само *** и не бъдете наивен.На мен се опитаха да ми направят номера. Театъра беше перфектен, двама души с момиче, което играеше дъщеря ми в шоковото отделение, с терминологията му и фонов шум като истински. Всичко идеално изпипано беше. Само човека сбъркаха :)))))))))
8
0
 
20
 
! Отговори
младен преди 9 години
Едно време, преди 12~13 години, когато цената на минута беше лев, лев и нещо разигравах един такъв подобен измамник 45мин. по телефона - да го вътря, и най накрая го препсувах през смях :D
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама какви са ***. Да се обадят на кандидат депутатите като им гарантират по-предно място в листите. Онея каквито са *** ще клъвнат на секундата.
6
0
 
36
 
! Отговори
Някой преди 9 години
МУХХАХАХАХАХАХА от адвокат пари да искаш....... Тия да си бяха направили харакири повече пари щяха да изкарат.......
5
1
 
25
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Звъняли са и вкъщи, и на мои колеги, също и на някои други познати. Наистина, по-интелигентните хора не се хващат на тази въдица.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се смееш ли, да се чудиш ли на наглостта на някои?По говора може да се направи заключение за степента на образованост, а също и относно етноса на телефонния измамник. Казвам това, защото не ми се вярва, че бял човек с висше или средно образование ще е толкова нагло-наивен.
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те намерили черква да се прекръстят. Адвокат пари не дава.
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия, да не са от някой мобилен оператор?
1
1
 
53
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
То на тия плоски номера само старци се връзват. Преди години, ми звъня един такъв ***, но след като на репликата "Не се прави че не не ме познаваш!" му отговорих "Да ми върнеш парите ли ми звъниш?" моментално затвори. :)