Внук спаси баба от телефонен измамник

Жената щяла да предаде златни накити за „операция“
25
Внук спаси баба от телефонен измамник
Снимка: архив, Ройтерс

Опит за телефонна измама е бил предотвратен в сливенското село Крушаре, съобщиха от полицията.

74-годишна жена е получила телефонно обаждане на 14 септември, като е била заблудена, че дъщеря й е в болница със счупен крак и има нужда от поставяне на четири златни пирона.

За операцията й поискали 9000 лв., които ще бъдат върнати след три месеца, когато пироните се извадят.

Жената не разполагала с парите и събрала златните си накити. Тя излязла от къщата, за да изчака "санитаря", на когото да предаде парите.

В това време се прибрал внукът на жената и заподозрял, че това е измама. С помощта на съсед хванали мнимия санитар и го предали на органите на реда.

Задържаният е криминално-проявеният за кражби М.А. на 23 години от Сливен. Наложена му е била 24-часова мярка за задържане.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тогава кой ще ви храни, бе, роме (15)? Изчезнем ли ние, свършено е и с вас.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как не се научихте бре ?24-часовата мярка за задържане е докато прокуратурата прецени ще завежда ли дело и дали има опасност задържаният да направи друго престъпление или да се укрие.И масов убиец да е пак му се налага 24-часова мярка за задържане. После не е проблем да се удължи и на 24 - месечна ... стига да не пристигне Марковски ...
16
1
 
14
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Имаше съобщение от някакъв сайт пак за хванат телефонен измамник, но в чужбина: "Пристигналата на място полиция завела престъпника първо в болница, защото двете му ръце били счупени..."
15
1
 
14
 
! Отговори
boi do smyrt преди 9 години
reshenieto e edno..hvashtat go..boi do smyrt i go zaravqt...towa e ..naroden syd..policiqta da go ***...24 4asa..vie nenormalni li ste...nali sled 25 4asa 6te naprawi novo prestyplenie...maloumnici..
14
0
 
28
 
! Отговори
Орган преди 9 години
Спокойно граждани! Заведено е дело срещу неизвестен извършител.
13
30
 
7
 
! Отговори
Ром преди 9 години
Вижте се, българи! Засрамете се! Вие сте най-деградиралата нация. Хубавата новина е, че сте на изчезване. Светът ще се отърве от един гноен цирей.
12
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На "санитаря" да се проведе пълна санитарна обработка - белина, негасена вар и сода-каустик!След това да бъде изпратен в къщи!
11
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Наложена му е била 24-часова мярка за задържане." И после какво? Ще го пуснат разбира се. На мен лично ми е писнало от такива измамници и щях да го пребия и да му строша някой крак и ръка, че следващия път да си помисли дали ще *** хората. На полицията изобщо нямаше да се обаждам, защото тя е доказано неегективна, която само ги регистрира и пуска. И после по новините четем за рецдивисти с по 10-15 регистрирани случая на кражби, изнасилвания, вандализъм и прочие.
10
0
 
49
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
"Българския" съд го е грижа САМО за престъпниците, но не и за народа!Тотална чистка е нужна там!
9
0
 
46
 
! Отговори
Гръм преди 9 години
предали го в полицията, глупава работа, че и му наложили 24ка...тц тц тц....да го бяха пребили и заровили край селото по-добра работа щяха да свършат
8
5
 
12
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
Abe bora,kak shte go zadarjat za poveche,pri polojenie che trqbva da izkarva na nqkoi parichki...pokrivat gi dlajnostni lica tezi izmamnici sas sigurnost...zamislete se otkade imat informaciq za dashteri,vnuci,koi izvan granica,koi ne e,koi ima kakvo da dade....nqkoi im q dava tazi informaciq!samo trepane inache gi puskat na ulicata I pak si deistvat...
7
33
 
13
 
! Отговори
логика преди 9 години
Дали наистина пенсионерите са толкова бедни ,след като дават на ало - измамниците / за кой ли път / крупни суми .....Значи преди да станат пенсионери са спестявали , а после олеле - мале ,нямаме пари....
6
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 2г се опитаха да ме пързалят с някакви ваучери. Обадих се в полицията и там им бешв през. ... щом не съм дал пари на измамника значи няма нарушение и те няма какво да направят.
5
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати правосъдието. Хващат го на местопрестъплението и му налагат мярка задържане 24 часа. Такива трябва да ги водят директно в затвора като по пътя се отбият за 5 минути в съда за формалностите
4
0
 
56
 
! Отговори
ГОСТ преди 9 години
Да ти кажа, щом е хванат с помощта на съседи, сигурно не е било без бой. Май само това ще му остане.
3
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми браво на внука! Чист късмет, че е дошъл в правилния момент. Иначе тази като нищо щеше да си даде всичките бижута и после да реве. Въпросът е какво ще се случи от тук нататък със "санитаря" и дали няма полицията да го пусне по живо по здраво за да може утре да обере някоя друга лековерна баба, която няма толкова късмет.
2
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брaво нa внукa. Дa бяхa му удaрили един бой нa бaй м....... зa урок.
1
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво на момчето , но от тук на татък неги съдят , нямали белени за тези търтей ,какво става стази държава проядена от търтей