Митничари пипнаха 30 т нелегално гориво край Сандански

Над 17 000 лв. е акцизът за подобно количество
1 окт 2014 14:32, Анисия Иванова
2
Митничари пипнаха 30 т нелегално гориво край Сандански
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари и данъчни задържаха близо 30 тона дизел с нередовни документи край Сандански, съобщиха от Агенция "Митници". Дължимият акциз за подобно количество е над 17 000 лв.

При проверка на бензиностанция в района на града мобилната група установява, че за наличните в бензиностанцията горива собствениците разполагат с няколко акцизни декларации, но само едно приложение с адреса на доставка.

При справка в системата за контрол на горивата на НАП е установено, че горивото по представените документи в действителност е доставено в друга бензиностанция.

27 600 литра дизел, за които не са представени редовни документи за платен акциз, са обезпечени с митнически пломби, а случаят е предаден на Митница Югозападна.

Проверката е част от общите действия на Агенция „Митници" и Националната агенция по приходите, които бяха анонсирани в средата на септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: АгенцияНАПгориво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и да спипат данъчните, Бальо Златев ви го обясни - горивото няма да поевтинее защото *** е малък консуматор а рафинерията има постоянни разходи!