Новородено момченце е открито в контейнер в Казанлък

Бебето е било в раница, няма име и ЕГН
Обновена: 21 окт 2014 14:36 | 21 окт 2014 14:36, Анисия Иванова
18
Новородено момченце е открито в контейнер в Казанлък
Архив: Булфото

Новородено момченце е открито в контейнер за смет в Казанлък. Детето е намерено тази сутрин около 10.41 часа от жител на града. Бебето е било в раница, изхвърлено във варел на ул. „Ив. Енчев”, съобщиха от полицията.

Новороденото е настанено в отделението по „Неонатология” на казанлъшката МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски”. Управителят на здравното заведение д-р Кети Маналова каза за „Фокус“, че бебето е родено днес, чувства се добре и за него се полагат пълен обем на медицински дейности.

„Детето няма име, ЕГН. Ние не можем да го регистрираме, като при нас то ще остане, докато се намесят социалните служби, отдел „Закрила на детето”, каза още д-р Маналова.

Тя поясни, че това не е единичен случай. И друг път в болницата са приемани подхвърлени бебета. Имало е и случаи, в които детето е жертва на провалил се трафик на деца за Гърция, след което бива подхвърлено в чанта пред болничното заведение. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
До # 1 преди 9 години
А допускаш ли, че детето може да не е родено в болница? Иначе щяха да са го оставили там... Колкото повече се опитваме да си обясним, толкова по-назад трябва да се върнем- общество, образование, семейство...трябва да се говори
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PAK CHE E ZHIVO I ZDRAVO DETETO. DANO IMA KASMET V ZHIVOTA
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Полша това е уредено по следния начин: има помещения, в които всяка жена може да влезе да си остави детето анонимно и да излезе, като никой не и търси сметка за нищо. След това се задейства сигнализация и влиза служебно лице да го вземе. Какво пречи на държавата да въведе подобна практика?
5
2
 
1
 
! Отговори
Cleo преди 9 години
Wtf??? nEma taka'a strana!!!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може да ти даде сърце, след като видиш собственото си дете, да го хвърлиш на ***? Не ми го побира акъла.....Между другото, детето не е ромче, а майката е някоя проста кифла-тийнейджърка. Поне има много добри хора, с възможности, които могат да му дадат шанс в живота.
3
4
 
6
 
! Отговори
Аннал Акбар преди 9 години
Защо ми се стурва ,че е "РОМОРОДЕНО" ,а не новородено!!!!!!
2
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега това бебе ще го храним цял живот и след 18г вече ще има 10 деца и ще гласува за БСП/ДПС срещу 2 кебапчета и бира. Кажете, че това не е най-възможния сценарий, лицемери!
1
9
 
5
 
! Отговори
Ромлянин преди 9 години
Човека излязал за 5 минути от вкъщи, и вие сте му задигнали детето!