ДАНС разби схема: Крали пари и храна от болните в Карлуково

При акцията са задържани двама души
22 окт 2014 17:26,
58
ДАНС разби схема: Крали пари и храна от болните в Карлуково
Снимка: архив Булфото

ДАНС разби престъпна схема в Държавната психиатрична  болница в ловешкото село Карлуково. Спецакцията е извършена вчера под под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч. По време на нея станало ясно, че длъжностни лица са отклонявали храна и пари от пациентите.

Двама души са задържани за 24 часа. Иззети са много документи, разпитани са свидетели.

Разследването е установило, че длъжностни лица в болницата са отклонявали за лично облагодетелстване материали и средства, отпускани за издръжка и капиталови разходи на здравното заведение, както и за храна и лечение на пациентите.

Според събраната информация основните схеми включват възлагане на обществени поръчки на фирми, регистрирани на близки роднини.

Налице са и данни, че по разпореждане на длъжностните лица служители на болницата в работно време, както и пациенти, са били принуждавани да полагат безвъзмездно труд в частни обекти. С цел лична облага са отклонявани и лични средства на пациенти (пенсии и социални помощи).

Процесуално-следствените действия по случая продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: ДАНСКарлуково
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казвам се Георги! Не се казвам Нострадамус, но вчера направих едно ,,пророчество" с коментар 38 и се оказах прав.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ДАНС се занимва с лудницата в Карлуково кво проим тогава с националната ни сигурност!Това е един квартален полицай може да свърши пък и има и икономическа е не знам още ква си полиция.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tezi ,koito ste hvanali sa da ne izlizat ot zatvora,takova izdevatelstvo i vsqvane na strah sred personala,nqmam dumi ,a za krajbite nqmam dumi.qdene ,piene,pochivki v chujbina ,djipove i kolko oshte ,eeeeee DANS tarsete i shte otkriete
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАНС да влиза в парламента и да започва да разпитва лудите там ... ммм ?
40
0
 
6
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 9 години
А , КОЙ ЩЕ РАЗБИЕ ПРЕСТЪПНАТА СХЕМА НА ДАНС ЗА ОБЯВЯВАНЕ КОНКУРС ЗА АВТОПАРКА ИМ - 80 АВТОМОБИЛА СЪС МЕКО КАЗАНО СТРАННИ КРИТЕРИИ ,НА КОЙТО ОТГОВАРЯ ЕДИН КАНДИДАТ ???!!!???
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много сериозна кражба ,все си мислех че с тия кокошкарски истории трябва да се занимава местнота ОД на МВР или някое от РПУ-тата ,пък то вижте к,во става ,кражбата е толкова тежка и сериозна и най вероятно е за милиони долари та чак изисква намесата на ДАНС за залавяне на престъпниците . Ако имаме възможност да погледнем в документите по делото ,може и да видим ,че залавянето е станало ,благодарение на продължителна операция на ЦРУ и струва на американските данъкоплатци има няма 10-на млн.долара
38
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Едни крадат болни, ДРУГИ КРАДАТ БАНКИ.Познайте кой ще отиде в затвора.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това че са хванали апашунгите добре. Само не ми е ясно трябва ли за да хванат някой крадлив домакин и някоя трътлеста лелка от кухнята да използват тежко въоръжени командоси.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тея от ДАНС разбили схема. Та то всичко е схема и е наред. За пример служи мототехника в Люлин, която им урежда колите с 3,5 инчов говорител на предна лява колона,ако вратата е бяла и да с честотен диапазон 23000 херца.
35
0
 
4
 
! Отговори
какво човешко... преди 9 години
... същество може да е този, който краде и богатее на гърба на (тежко)болни?
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А КОЙ ЩЕ ОСЪДИ ТЕЗИ КОИТО ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА УНИЩОЖИХА ЗАВОДИТЕ И ДОКАРАХА НАРОДА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА? СПИТЕ ДРУГАРИ ДАНСАЖИИ И ПРОКУРОРИ. ИЛИ ОЩЕ ПО ЛОШО НЕ СПИТЕ А ГЛЕДАТЕ И СИ ТРАИКАТЕ. ЗАЩОТО СТЕ ЗАВИСИМИ ОТ ТЕЗИ КОИТО НИ УНИЩОЖИХА.
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е ли работа на местните органи на реда в Ловеч? Кой налага на ДАНС нехарактерни задачи, за да си отчита дейност, вместо Агенцията да се занимава наистина с "Националната Сигурност"? Мътни времена, мътни хора...
32
0
 
11
 
! Отговори
мед сестра преди 9 години
Нищо ново под небето!Тази практика е ежедневие във всички болници и домове за стари хора.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде сега по бързата процедура по 10 годинки на всеки. Следващите ще се замислят преди да крадат от болни хора. Помечтах си ...
30
1
 
16
 
! Отговори
ДАнССССС преди 9 години
БРАВО!!!!БРАВО!!!!Докато ДАНС разкрива застрашаващата сигурността на държавата кражба кой разкрива Безобидният краен ислямски радикализъм, който в последните 25 години и най- вече сега е на път да залее страната
29
1
 
16
 
! Отговори
Георги Антонов преди 9 години
,,под под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура Ловеч..." ДАНС трябва първо да разследва окръжна прокуратура Ловеч и районната прокуратура в Луковит. В момента когато те поемат нещата, всичко е приключило...
28
1
 
7
 
! Отговори
миро преди 9 години
ще напълнят гушките на прокурори и съдии
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавна агенция за национална сигурност (ДАНС).Смешно е подобна структура да се занимава с подобни случаи. Това е работа на МВР, а ДАНС трябва да хване кой открадна 4.2 млрд. лева от КТБ. Кокошкарска работа!!!
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименKRADAT NARODA KAKTO ,,ZIGANIN NE GO E KRAL".
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименVIGTE KV. GOZNIZA ,KOLKO KRASIV KVARTAL E-TOVA E BLAGODARENIE NA GERB,VIGTE STOLIPINOVO,VIGTE SLIVEN,VIGTE GETATA VAV VSICKI BALGARSKI GRADOVE.NIE *** ISKAME SPRAVEDLIVOST V RAZPREDELENIETO NA OBSHTESTVENITE BLAGA.