Габровска фирма е ощетила държавата с 488 хиляди лв.

Управителят й подавал декларации за фиктивни сделки по ДДС
22 окт 2014 12:21, Анисия Иванова
6
Габровска фирма е ощетила държавата с 488 хиляди лв.
Архив: Булфото

Габровска фирма е ощетила държавата с 488 хиляди лева, съобщиха от местната полиция. Управителят й е подавал  декларации с невярно съдържание по Закона за данъка върху добавената стойност /ЗДДС/.

Икономическа полиция в града е завършила работа по преписката за данъчни измами срещу проверяваното лице.

Проверката е установила, че в периода от май 2008 година до март 2009 година управителят на местната фирма е подал пред териториалната дирекция на НАП в Габрово 10 декларации по ЗДДС с вписани в тях 43 фактури, в които посочените сделки били фиктивни.

Декларирането на сделките е довело до неправомерно изчисляване и възстановяване на ДДС в размер на 488 хиляди лева, информираха от полицията.

Материалите от преписката са изпратени в Окръжната прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство срещу управителя на фирмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: МВРДДСГаброво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
И ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА ДА ГО НАКАРАТ ДА ГО ВЪРНЕ? НЕ ЕСТЕСТВЕТО, ЗАЩОТО ТОЙ НЕ Е БИЛ САМ КАТО Е КРАЛ ПОМАГАЛИ СА МУ РАЗЛИЧНИ ИСТИТУЦИИ КАТО НАП, ПРОКУРАТУРА, ПОЛИЦИЯ, КОИТО СА ЗАМЕСЕНИ В ТЕЗИ СДЕЛКИ. НЯМА КАКВО ДА СЕ ЧУДИМ ДОСЕГА МИЛИАРДИ СА ИЗТОЧЕНИ ОТ НАП НЯКОЙ ДА Е ВЪЗСТАНОВИЛ ТЕЗИ СУМИ? НЕ И НЯМА ДА ГИ ВЪЗСТАНОВЯТ. ТЕ ПОТЪВАТ В НЕЧИИ ДЖОБОВЕ!!!!
1
1
 
1
 
! Отговори
йхгллкгх преди 9 години
Ами... габровец! :-)