Турски шофьор, превозвал нелегални емигранти, остана в ареста

Пред съда в Русе той обясни, че знае как са попаднали в камиона му
22 окт 2014 17:54, Анисия Иванова
6
Турски шофьор, превозвал нелегални емигранти, остана в ареста
Архив: Булфото

Районният съд в Русе остави за постоянно в ареста 43-годишния турски шофьор Ахмед Я. В неговия камион в събота на ГКПП "Дунав мост" бяха открити и задържани 33-ма нелегални емигранти.

Пред съдията мъжът обясни, че не знае как тези хора са попаднали в камиона му, съобщи БТА.

Съдът остави в ареста и шестима иракчани и петима сирийци с неустановена самоличност, които са част от групата. Друго момиче от Сирия е постъпило в русенската болница с възпаление на белите дробове, като нейната мярка ще се гледа отделно.

Останалите 21 сирийци от групата чуха своите присъди вчера. Двайсет от тях получиха четири месеца затвор с три години изпитателен срок и глоба от по 150 лева, а друг, който е непълнолетен - три месеца затвор с една година изпитателен срок и "обществено порицание".

От април досега задържаните нелегални емигранти, опитали се да преминат ГКПП "Дунав мост", са повече от 200 души. Най-голямата група - от 54 души - 46 сирийци и осем иракчани, беше задържана на 3 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Stefko 88 преди 9 години
"Пред съдията мъжът обясни, че не знае как тези хора са попаднали в камиона му"... 32-***... , как 32-*** попадат случайно в камион? Ми 32 годинки в затвора под строг режим за теб ***!
2
0
 
8
 
! Отговори
Ехоооо преди 9 години
Защо ги спирате на дунав мост, а ги пускате на турската граница.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последно - знае или не знае?