"Люлин" повече от 2 часа без ток заради кражба

Неизвестни са източили снощи масло от работещ трансформатор
25 ное 2014 11:49, Анисия Иванова
8
"Люлин" повече от 2 часа без ток заради кражба
Архив: Булфото

Кражба на трансформаторно масло остави без електричество клиенти на ЧЕЗ в столичния квартал "Люлин", съобщиха от пресцентъра на компанията.

От началото на годината до момента са източени 42 тона трансформаторно масло от съоръжения на ЧЕЗ.

Трансформаторно масло е било източено от работещ трансформатор на бул. "Захари Стоянов" в квартал "Люлин" вчера. Вследствие на кражбата клиенти на компанията са останали без електрозахранване за повече от два часа вчера между 17.00 и 20.00 часа.

"Успяхме да захраним клиентите от алтернативни места и да сведем до минимум времето, което са принудени да прекарат без ток, а работата по подмяна на повредения трансформатор продължава. Когато маслото се източи, трансформаторът аварира и не може да бъде ремонтиран, а трябва да се замени с нов", каза Виктор Станчев - директор "Експлоатация и поддържане" в "ЧЕЗ Разпределение България", цитиран в съобщението.

От компанията посочват, че при подобни кражби е възможно да възникнат пожари и да пострадат невинни хора. Същевременно съоръжения от този тип струват между 15 и 20 хил. лв., средства.

ЧЕЗ призовава клиентите си да подават сигнали за злоупотреби на имейл адрес: zaklienta@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 0100700 10 010 на цената на един градски разговор от цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: токЧЕЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
5
 
! Отговори
Ами... преди 9 години
то е достатъчно лощо, че си в 'Люлин', камо ли и тока да ти спрат! Този квартал е пълен само с ***, в това число : бакшиши, автомонтьори и прочие. Най-гнусния квартал в София! Те 'люлинчани' го имат квартала за отделен град...'Сичко си имаме. к'во? ' Фалшив 'Адидас' е задължителното облекло там, както и стар ' Мерцедес' ( м/у 85-та и 95-та ) със затъмнени стъкла ( даже и предни в много случаи ). Покривът и/или капакът се боядисва в друг цвят също така! Както казват : 'По-добрия вариант' ..
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kocina si ti
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тази *** Люлин не и трябва ток!!!!!!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сезонът на маслобера започна! Бери ястребе, бери!