Пиян се нахвърли да удуши лекар от спешното в Перник

За щастие, полицията успя да предотврати насилието
Обновена: 22 дек 2014 14:26 | 22 дек 2014 14:23, Камелия Цветанова
29
Пиян се нахвърли да удуши лекар от спешното в Перник
Снимка: Булфото, архив

Полицаи са предотвратили насилие над медицински персонал от Спешна помощ в Перник, съобщи ОД на МВР.
Инцидентът е станал тази нощ около 4.00 часа.

Още по темата
Медици от Центъра за спешна и неотложна помощ в областния град алармирали, че млад мъж - видимо пиян, буйства, заплашва и се опитва физически да се саморазправя с дежурните сестри и лекари.

Пристигналите на място полицаи задържали 24-годишния М. В. от Перник.

Младежът бил пиян, заканвал се на персонала, опитал се да удари медицинска сестра и се нахвърлил върху дежурния лекар с намерение да го удуши.

Агресивният младеж е задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Това е поредният опит за нападение над медици за последния месец.

Заради зачестилите случаи на насилие над лекари здравният министър Петър Москов обяви, че екипи на Спешна помощ няма да се отзовават на повиквания от ромските махали, докато не бъде гарантирана сигурността им.

На 8 декември той и министърът на вътрешните работи Веселин Вучков подписаха заповед за съвместни действия срещу нападенията над екипи на Спешна помощ.

Със заповедта директорите на центровете за спешна медицинска помощ и директорите на областните дирекции на МВР са задължени да предприемат колективни действия за локализиране на местата, където в периода 2013 – 2014 г. са констатирани прояви на насилие над спешни медици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен и понеже лекарите грешат хайде да ги биеме така ли? виждам как разсъждавате в тоя форум и найстина сте прости хора... ама много прости и се чудя защо търсите тогава лекарите ами лекувайте се сами! нагли сте и невъзпитани.. племе не хора това сте...
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНОНИМНА изобщо нямам думи! пълно е с *** и нагъл народ е това е, министъра трябва да вземе крути мерки и стига вече с това дискриминация и тем подобни, така ще бъде докато не се образоват *** а те не искат да бъдат мачкани! с простака напред просташки иначе не става!
13
2
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Въпросният пиян е българин и така, кво правим сега
12
0
 
5
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
КАТО СТЕ ГОЛЕМИ ПРЕТЕНДЕНТИ ЗАЩО У3ВАЖАЕМИ НЕ ЗАВЪРШИХТЕ МЕДИЦИНА, ЗА ДА СЕ УВЕРИТЕ ДАЛИ ЛЕСНО СЕ СТАВА ЛЕКАР?. АМА ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ЗАКУПИТЕ САМО УЧЕБНИЦИТЕ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЯВЯВАНЕ ЗА СПЕЦИАЛНОСТ, ЗА УНИЖЕНИЕТО , ЗА ГЛУПОСТИТЕ , КОИТО СЛУШАТЕ, ЗА НЕРАЗДЕЛНАТА РЕЧ - ОТ КОЯТО НЕ МОЖЕШ И ЕДНА ДУМА ДА РАЗБЕРЕШ. БИХТЕ ЛИ МИ КАЗАЛИ ИМА ЛИ ТАКАВА СПЕЦИАЛНОСТ" ГАСТРОЕНТЕРОКАРДИОЛОГ".
11
0
 
3
 
! Отговори
бедна душица преди 9 години
Ами в Перник,къде другаде????
10
1
 
8
 
! Отговори
диваци, диваци,..... преди 9 години
диваци- ще умирате, като мухи !!!
9
2
 
15
 
! Отговори
До 13 (С.С.С.Р) преди 9 години
Щом го представят само чрез инициалите, бъди 100% сигурен, че е такъв.Разчу се, че ще се вземат мерки за опазване на медицинските екипи от агресията на този етнос и въпросният младеж е побързал да се изяви, за да стане герой в очите на своята общност. Преди това, за кураж си е пийнал!
8
2
 
19
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Не разбрахме въпросният Ромей ли е ??
7
2
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
navremeto Bateto kaza edna umna prikazka 4e v darjava kadeto ima anarxiq nai lesno se krade,nqkoi xora nqmat polza vsi4ko da se opravi za6toto kak 6te kradat nali 6te im tarsqt smetka,zatova zdravnata kasa o6te 6te sa6testvuva neznam v koq druga darjava ima takova ne6to
6
1
 
27
 
! Отговори
зозо преди 9 години
когато вноските за здраве станат персонални и наследствени тогава ще се подобрят нещата а колкото до бьрза помощ нито е бьрза нито спешна заради тях баща ми си отиде няма дьржава няма доктори това е
5
5
 
31
 
! Отговори
лоша Бг. система преди 9 години
Чудно ми е уж Бългаия бедна страна, все не стигат парите а всеки лекар има в кабинета си сестра. Ако сестата я няма един болничен неможе да напише. Аз живея в Израел вече 25 години. Към здравната каса на Макаби и съм много доволен. Личната ми лекарка никога не е имала сестра. Пави се час в интернет или в уентралата. Когато тя дойде изкара листа с имената и часовете от компютъра и го закачи отвън на вратата. Няма кавги и пререждания. Сама е. С електроната карта пуска бележки нправления и рецепт
4
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незная до колко са стока днешните лекари но преди няколко дни бях в Блницата за преглед и рецептп. Двата часа през които чаках минаха повече роми отколкото българи. Сестрата като ги види ги пивиква и не се съобразява с това кой кога е дошал. Ромите се ползват с превилегия при докторите. защо ли ? Ние плащаме 100 лева на НОЙ а той дава 20 лева в джоба на доктора и получава перфектно медицинско обслужване. Чиста работа. Системата сляпа с хиляди врати за злоупотреби. Нормално е да ги бият
3
5
 
34
 
! Отговори
добр вечир преди 9 години
и защо лекарите все са ви виновни, да, допускат грешки, ами какво ще кажете за учители, адвокати, министри, полицаи, шивачи, поръчкови килъри, майстори на перални, фаянсаджии, дърводелци, миньори, сапьори, утилизатори, химици, физици, космонавти, готвачи ... да изреждам ли още, незнаещи какво да правите и пишете щуротии. ЦИВИЛНИТЕ ЛЕКАРИ ОТИВАТ НА РАБОТА С БЕЛИ МАНТИ, НЕ С КАСКИ И БРОНЕЖИЛЕТКИ ...
2
2
 
32
 
! Отговори
inatut преди 9 години
НЕ беее, не сте разбрали.. това на пернишки значи "Благодаря"
1
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гарван гарвану око не вади, това е философията в България, ако тръгнеш да съдиш лекари за грешките им... ПОнеже нали, пак лекарска комисия трябва да установи вредите причинени от лекарски грешки/лекарска немарливост... Защитавайте си ги лекарите, понеже били малко, понеже сме щели да останем без лекари, заплащането им било ниско... Да ама не само те страдат в тази държава, коя професия е добре заплатена? Айде тогава, всеки да оправдава некадърността си със заплатите. Май всеки и това прави де..